css kolommen gelijk laten lopen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Reinhout

reinhout

23/12/2007 19:29:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben bezig met een blogje voor mezelf (http://reinhout.onlinetutorials.be/)
Alles werkte, tot ik eens wat meer tekst in mijn layout ging stoppen...
als je naar de pagina about gaat zie je dat de linker kollom een wit gedeelte heeft, of dat het achtergrondprentje de extra lengte niet opvult. Mijn vraag is: hoe krijg ik dat zodat alles even hoog komt en er geen witte gaten zijn?
Ik heb me er al rot op gezocht, maar ik ben geen echte css-held -_-'
De css is hier te vinden.

Groetjes,
Reinhout
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Reinhout
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:13:18
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

23/12/2007 20:34:00
Quote Anchor link
jah dit is echt heel klote ja :P

wat je zou kunnen doen (als je zeker weet dat rechts altijd het langs is)
de rechter <DIV> in de linker zetten..
dus de linker dan een width geven van de hele site en dan die rechter div daar in zetten en een float geven "float: right"
dat zou moeten werken.. of je zou met tabellen moeten gaan werken maar dat zou ik persoonlijk niet doen

*voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
css:
.leftbox {
  background: url(borderleft.jpg) left repeat-y;
  width: 800px;
}
.rightbox {
  background: url(borderright.jpg) right repeat-y;
  width: 700px;
  float: right;
}
<div class='leftbox'>
  le linkse tekst komt dan gewoon hier
  en daar kun je van alles inflikkeren
  <div class='rightbox'>
    en dan hier gewoon all je rechtse content
  </div>
<div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DirkJan Heinen
 
Ronald Vesterink

Ronald Vesterink

23/12/2007 20:39:00
Quote Anchor link
verander dit even:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.links_midden {
    PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; MIN-HEIGHT: 500px; FLOAT: left; BACKGROUND-IMAGE: url(../pictures/links_midden.png); WIDTH: 284px; BACKGROUND-REPEAT: repeat-x; HEIGHT: auto
}


in het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.links_midden {
    PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; MIN-HEIGHT: 500px; FLOAT: left; BACKGROUND-IMAGE: url(../pictures/links_midden.png); WIDTH: 284px; BACKGROUND-REPEAT: repeat-x; HEIGHT: 100%;
}


Volgens mij moet dat wel werken.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

23/12/2007 20:39:00
Quote Anchor link
Ik zou een background gebruiken voor de volle breedte.
<div id="container">
<div id="links"></div>
<div id="rechts"></div>
</div>

Links en rechts zijn dan de kolommen die samen in een div zitten die ik nu even container heb genoemd.
Je maakt dus een achtergrondafbeelding voor de container div.
 
Reinhout

reinhout

23/12/2007 20:51:00
Quote Anchor link
@Mr. Heinen: Het probleem is dat ik niet weet dat de rechter altijd groter zal zijn...

@Ronald: Werkt spijtig genoeg niet, toch bedankt ;)

@Niek: Zou kunnen werken...dan zijn de 2 kollommen ook altijd even hoog.

Ik werk aan de oplossing van Niek, maar als er mensen zijn die toch nog een oplossing vinden, mogen jullie het altijd laten weten...ik kan er maar uit leren.

Groetjes
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/12/2007 20:53:00
Quote Anchor link
Ik heb hier al eens een voorbeeld voor gemaakt: equal_columns.php
 
Reinhout

reinhout

23/12/2007 21:14:00
Quote Anchor link
klein probleempje: nu zijn er nog 2 witte strepen bijgekomen...(de naam van mijn container is boxje 2)
http://reinhout.onlinetutorials.be/about
knoeier die ik ben -_-
 
Kwastie

Kwastie

23/12/2007 23:05:00
Quote Anchor link
ik weet niet wat je hebt gedaan met de home about zever en foto's plaatje, maar de kwaliteit is zeer slecht
 
Reinhout

reinhout

23/12/2007 23:31:00
Quote Anchor link
Kwastie schreef op 23.12.2007 23:05:
ik weet niet wat je hebt gedaan met de home about zever en foto's plaatje, maar de kwaliteit is zeer slecht


Het is een zwart ding met witte letters...kversta niet wat je daaraan kan zien hoor... Wat is er zo slecht aan?
 
Niek Weevers

Niek Weevers

24/12/2007 00:13:00
Quote Anchor link
Ik zou een afbeelding maken voor de achtergrond en de tekst gewoon met html toevoegen. Dan wordt het beter.
 
Reinhout

reinhout

24/12/2007 17:31:00
Quote Anchor link
Niek schreef op 24.12.2007 00:13:
Ik zou een afbeelding maken voor de achtergrond en de tekst gewoon met html toevoegen. Dan wordt het beter.


ok, probeer ik straks, bedankt :)
klinkt toch doenbaar...
 
Reinhout

reinhout

24/12/2007 19:35:00
Quote Anchor link
http://reinhout.onlinetutorials.be/about

Dit is het resultaat Niek, Jan...wat deed ik fout?
Probleem lijkt me nog groter :(

Groetjes
 
- SanThe -

- SanThe -

24/12/2007 20:00:00
Quote Anchor link
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
Reinhout

reinhout

24/12/2007 20:49:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 24.12.2007 20:00:
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.


sry, had er even niet op gelet....:$
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/12/2007 21:39:00
Quote Anchor link
reinhout schreef op 24.12.2007 19:35:
http://reinhout.onlinetutorials.be/about

Dit is het resultaat Niek, Jan...wat deed ik fout?
Probleem lijkt me nog groter :(

Groetjes

Hoi reinhout.

Je gebruikt ongelofelijk veel divs in je lay-out, waardoor je het nodeloos ingewikkeld maakt. Het zou veel simpeler kunnen.
 
Reinhout

reinhout

25/12/2007 21:37:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 24.12.2007 21:39:
Hoi reinhout.

Je gebruikt ongelofelijk veel divs in je lay-out, waardoor je het nodeloos ingewikkeld maakt. Het zou veel simpeler kunnen.

Ja, sry, ik ben er niet zo goed in...
Kan je het me in theorie uitleggen hoe het beter zou kunnen?
Ik heb de slechte gewoonte voor ieder prentje, of onderdeeltje (volgens mij) een div te maken. Het is misschien wel tijd om daarvan af te stappen he ;)
 
Reinhout

reinhout

26/12/2007 20:44:00
Quote Anchor link
kan je me enkele aanwijzingen geven aub? hoe ik minder div's kan gebruiken...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/12/2007 20:48:00
Quote Anchor link
Vooruit, omdat het kerst is. Ik zal een opzet voor je maken. Moet je wel een half uur online blijven nog, anders is het zulk ondankbaar werk.
Edit:
Ik wacht even op antwoord voordat ik aan de gang ga.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Reinhout

reinhout

26/12/2007 20:51:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 26.12.2007 20:48:
Vooruit, omdat het kerst is. Ik zal een opzet voor je maken. Moet je wel een half uur online blijven nog, anders is het zulk ondankbaar werk.

Thanks :)
Je hoeft niet heel de css te maken he, een aanzetje is genoeg ;)
Nogmaals bedankt :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/12/2007 20:58:00
Quote Anchor link
Okee, ik ga even kijken voor je.



Ik heb een beginnetje gemaakt, met alvast een geraamte voor je div-indeling. Probeer er zelf eens verder mee te gaan ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Reinhout

reinhout

26/12/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Bedankt Jan :)
Ik ga er wat mee spelen tot ik zo weinig mogelijk div's gebruikt heb...;)

edit:
Wat is reset.css? waarvoor dient het bedoel ik?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.