css menu probleem in ie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

03/03/2013 15:07:57
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
ik heb een css menu die werkt momenteel in chrome en mozilla. maar niet in internet explorer.

hierbij de css van het menu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
/*body {
    font-family: Arial;
    font-size: 14px;
    text-shadow:0 1px 1px rgba(255,255,255,0.4);
    color:#262626;
    margin:0;
    padding:0;
    background:#141414;
}*/

.wrapper {
    width:100%;
    height:80px;
    background:#464646;
    background:-webkit-gradient(linear,left top,left bottom,from(rgb(168,168,168)),to(rgb(69,69,69)));
    background:-moz-linear-gradient(top,rgb(168,168,168),rgb(69,69,69));
    border-top:2px solid #939393;
    position:relative;
    margin-bottom:30px;
}

.title_right {
    position:absolute;
    right:20px;
    top:10px;
    font-size:18px;
    text-transform:uppercase;
}

.title_left {
    position:absolute;
    left:25px;
    top:-5px;
    font-size:18px;
    text-transform:uppercase;
}

.fl {
    float:left;
}

.container {
    width:960px;
    margin:0 auto;
}

.menu {
    height:80px;
    border-left:1px solid rgba(0,0,0,0.3);
    border-right:1px solid rgba(255,255,255,0.3);
    float:left;
}

a {
    text-decoration:none;
    color:#363636;
    text-transform:uppercase;
    font-size:15px;
    font-weight:bold;
}

ul {
    margin:0;
    padding:0;
}

ul.menu li {
    list-style:none;
    float:left;
    height:79px;
    text-align:center;
    background:-webkit-gradient(radial,50% 100%,10,50% 50%,90,from(rgba(31,169,244,1)),to(rgba(0,28,78,1)));
    background:-moz-radial-gradient(center 80px 45deg,circle cover,rgba(31,169,244,1) 0%,rgba(0,28,78,1) 100%);
}

ul li a {
    display:block;
    padding:0 20px;
    border-left:1px solid rgba(255,255,255,0.1);
    border-right:1px solid rgba(0,0,0,0.1);
    text-align:center;
    line-height:79px;
    background:-webkit-gradient(linear,left top,left bottom,from(rgb(168,168,168)),to(rgb(69,69,69)));
    background:-moz-linear-gradient(top,rgb(168,168,168),rgb(69,69,69));
    -webkit-transition-property:background;
    -webkit-transition-duration:700ms;
    -moz-transition-property:background;
    -moz-transition-duration:700ms;
}
ul li a:hover {
    background:transparent none;
}

ul[rel=sam1] li a {
    background:#606060;
}

ul[rel=sam1] li a:hover {
    background:transparent none;
}
ul li.active a {
    background:-webkit-gradient(radial,50% 100%,10,50% 50%,90,from(rgba(31,169,244,1)),to(rgba(0,28,78,1)));
    background:-moz-radial-gradient(center 80px 45deg,circle cover,rgba(31,169,244,1) 0%,rgba(0,28,78,1) 100%);
}

.t {
    text-decoration:none;
    color:#363636;
    text-transform:uppercase;
    font-size:15px;
    font-weight:bold;
}


wat hij doet:

hij toont de namen van de link,
ende hoofdlijntjes

wat ie niet doet:

uitlijnen op de goede plek
achtergrond kleur toepassen

werkend voorbeeld op www.widm-dehavik.nl (als je hem in chrome of firefox opzoekt dan krijg je hoe het moet.als je in ie kijkt zie je wat ik met de fouten bedoel
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:39:11
 
Bart V B

Bart V B

03/03/2013 15:12:41
Quote Anchor link
christiaan de kleine, zorg nou eens eerst dat wat tusen de body tags moet staan ook tussen de body tags staat.
Even een opzet zoals een basis html pagina is opgemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>Webshop</title>  
    </head>
    <body>
     <!-- hier de divjes e.d. --->
    </body>
</html>

Dat gaven we in je andere topic ook aan maar je doet er niets mee....
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

03/03/2013 15:15:41
Quote Anchor link
omdat ik mijn menu in een php function heb staan. en ik geen php tags in mijn html deel neerzet!!!

maargoed als je niet wilt helpen dan weten we dat. PHPHULP staat tochheelduidelijk in de naam HULP ik heb een css probleempje in internet explorer. maar niemand die met een oplossing komt om die gebruikers tegemoet te kunnen komen
 
Bart V B

Bart V B

03/03/2013 15:20:17
Quote Anchor link
Jawel hoor, we geven je alle hulp.
Je bent alleen veel te eigenwijs om iets aan te nemen.
Zorg nou eens eerst dat je code op orde is, anders kunnen we totaal geen goede hulp geven.

Maar goed, jij zit met een probleem wij niet.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

03/03/2013 15:24:03
Quote Anchor link
erwordt niet eens kenbaar gemaakt wat er fout kan zijn aan deze css code voor mijn cssmenu wat getoond moet worden in internet explorer. als je nou daar antwoord op geeft kan ik vooruit.
 
Bart V B

Bart V B

03/03/2013 15:28:48
Quote Anchor link
Quote:
erwordt niet eens kenbaar gemaakt wat er fout kan zijn aan deze css code voor mijn cssmenu wat getoond

Dat heb ik nou al in 2 topics verteld: ZORG VOOR JUISTE HTML OPMAAK
Dan pas kun je gaan debuggen aan andere problemen.
Gewijzigd op 03/03/2013 15:30:05 door Bart V B
 
Joakim Broden

Joakim Broden

03/03/2013 15:48:16
Quote Anchor link
Je menu werkt niet goed omdat IE niet goed met CSS3 om kan gaan.

En zoals Bart V al zegt, fix je HTML. Divjes horen niet boven je HTML tag. En reageer aub normaal man, Bart probeert je te helpen. Als je iets wilt leren luister dan naar anderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>Webshop</title>  
    </head>
    <body>
         <?php
        // Hier kun je best PHP neerzetten...

        echo 'Lorem ipsum dolor sit amet';
    ?>

    </body>
</html>
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

03/03/2013 15:52:16
Quote Anchor link
@hertog-jan. En gaat het dan om specifieke dingen in de huidige css code wat ie niet leuk vind, en hoe kan ik dat oplossen
 
Willem vp

Willem vp

03/03/2013 16:01:20
Quote Anchor link
Christiaan de kleine op 03/03/2013 15:15:41:
omdat ik mijn menu in een php function heb staan. en ik geen php tags in mijn html deel neerzet!!!

maargoed als je niet wilt helpen dan weten we dat. PHPHULP staat tochheelduidelijk in de naam HULP ik heb een css probleempje in internet explorer. maar niemand die met een oplossing komt om die gebruikers tegemoet te kunnen komen

CSS is min of meer een uitbreiding op HTML. De basis, je HTML dus, moet dan ook in orde zijn. Je kan in je CSS prutsen wat je wilt, maar als je HTML-code rammelt, zal je pagina er toch anders uitzien dan de bedoeling is.

Ik heb het daarnet even getest, en als je HTML wél in orde is, ziet je pagina er in IE anders uit (lees: het lijkt meer op wat andere browsers laten zien). Zorg er dus eerst eens voor dat je correcte HTML genereert voor je verder gaat zoeken in je CSS!

En zoals in een eerdere reactie al gezegd, IE heeft nog geen volledige ondersteuning van CSS, dus het zou zomaar kunnen dat je site er in IE nooit helemaal hetzelfde uit komt te zien als in andere browsers. Met name gradiënten worden niet ondersteund. Wil je dat toch in IE doen, dan kun je het best gaan werken met images.


Toevoeging op 03/03/2013 16:24:38:

Let trouwens op dat wanneer je je HTML gecorrigeerd hebt, je pagina er ook in andere browsers anders uit zal komen te zien. Dat komt, doordat dan de <!doctype> bovenaan staat, en dat forceert de browser om in strict mode te gaan werken in plaats van in quirks mode, waar je pagina zo te zien erg van afhankelijk is. Dat betekent dat je dus met een foute basis bent begonnen en nu extra werk moet gaan verzetten om de boel goed werkend te krijgen.
Gewijzigd op 03/03/2013 16:29:43 door Willem vp
 
Joey Drieling

Joey Drieling

03/03/2013 18:13:18
Quote Anchor link
Je gebruikt ook niet de -ms en de -o prefix, maar IE9 en IE10 ondersteunt ook sommigen zonder de prefix. Verder heb je ook gewoon nog style filters voor IE. Maar als dit menu nou netjes was dan had hed ook gewerkt in IE.
 
Willem vp

Willem vp

03/03/2013 23:37:21
Quote Anchor link
Als je die -ms-prefix gebruikt werkt het in dit geval nog steeds niet, omdat IE niets doet met gradients. Daar kun je wel filters voor gebruiken, maar dat is redelijk dramatisch voor je performance.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

03/03/2013 23:57:12
Quote Anchor link
De -ms prefix werkt gewoon in mijn IE10 zie ook http://ie.microsoft.com/testdrive/graphics/cssgradientbackgroundmaker/default.html En voor de presentatie met filters vslt ook reuze mee en daar hebben mensen met een oude IE last van.
 
Willem vp

Willem vp

04/03/2013 01:27:48
Quote Anchor link
Vanaf IE10 wordt het inderdaad ondersteund. Mijn IE9 doet er echter nog niet veel meer mee dan negeren. ;-)
 
Lex van der poel

lex van der poel

04/03/2013 07:38:53
Quote Anchor link
[sarc] PhpHulp staat tog voor "hulp in php"? ;) [/sarc]

maar waarom zou je geen php code in de html zetten het is een php bestand dus jij zet eigenlijk html in php daar is niks mis mee want de php code wort uitgevoerd voordat de client deze te zien kan krijgen en krijgt dus alleen maar html code die jij "echo"t in je bestand dus kan prima of je moet de rest van de pagina ook "echo"en dan heb je alleen maar php daar zou ik mee beginnen.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

04/03/2013 10:18:58
Quote Anchor link
@lex ik zou html niet echoën gezien je onnodig html door de php parser loopt te spugen wat niet nodig is. En als je php en html combineert is phtml de juiste extensie.
Gewijzigd op 04/03/2013 10:22:20 door Joey Drieling
 
Willem vp

Willem vp

04/03/2013 11:35:38
Quote Anchor link
Joey Drieling op 04/03/2013 10:18:58:
En als je php en html combineert is phtml de juiste extensie.

.phtml was vziw de standaard extensie voor PHP 2.x-programma's. Sinds PHP3 wordt voornamelijk gebruik gemaakt van .php (eventueel met een versienummer erachter)
 
Joey Drieling

Joey Drieling

04/03/2013 11:40:11
Quote Anchor link
@willen okay weet ik dat ook weer ;) Ik gebruik eigenlijk zelf ook altijd gewoon .php
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

04/03/2013 14:05:00
Quote Anchor link
Even komend op de CSS. Dit is van een tutorial site waar deze gewoon word aanve oden om te gebruiken. Maar wat msoet ik aanpassen of erbij zetten in de CSS code om het menu te positioneren in ie. Daarbij rekening houdend dat in chrome en Firefox e.d. geen wijzigigdn mogen komen.
Oplossing met images vind ik zelf veen optie. Dit omdat mijn menu zo nu en dan wisselt. Dan moet ik voor iedere optie een nieuwe image maken, en daarbij komend vind ik persoonlijk een image menu niet O mooi als een CSS menu

Toevoeging op 04/03/2013 14:05:22:

Even komend op de CSS. Dit is van een tutorial site waar deze gewoon word aanve oden om te gebruiken. Maar wat msoet ik aanpassen of erbij zetten in de CSS code om het menu te positioneren in ie. Daarbij rekening houdend dat in chrome en Firefox e.d. geen wijzigigdn mogen komen.
Oplossing met images vind ik zelf veen optie. Dit omdat mijn menu zo nu en dan wisselt. Dan moet ik voor iedere optie een nieuwe image maken, en daarbij komend vind ik persoonlijk een image menu niet O mooi als een CSS menu

Toevoeging op 04/03/2013 14:10:04:

Even komend op de CSS. Dit is van een tutorial site waar deze gewoon word aanve oden om te gebruiken. Maar wat msoet ik aanpassen of erbij zetten in de CSS code om het menu te positioneren in ie. Daarbij rekening houdend dat in chrome en Firefox e.d. geen wijzigigdn mogen komen.
Oplossing met images vind ik zelf veen optie. Dit omdat mijn menu zo nu en dan wisselt. Dan moet ik voor iedere optie een nieuwe image maken, en daarbij komend vind ik persoonlijk een image menu niet O mooi als een CSS menu
 
Bart V B

Bart V B

04/03/2013 14:47:09
Quote Anchor link
Quote:
En als je php en html combineert is phtml de juiste extensie.

Het is misschien wat offtopic, maar die extentie maakt niet uit.
Ken er bij die hebben er plp van gemaakt, en zo nog wat erotischer.
Met een beetje apache voodoo kom je al een heel eind. :)
 
Joey Drieling

Joey Drieling

04/03/2013 14:50:09
Quote Anchor link
@bart klopt is me inmiddels bekend, ik heb ook niet gezegd dat verplicht is.

Toevoeging op 04/03/2013 14:53:26:

Ps het menu lijnt ook niet goed uit in mijn Chrome en Firefox.
 
Eddy E

Eddy E

04/03/2013 17:12:34
Quote Anchor link
In Maxton (versie 3) staat hij ook niet goed trouwens.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.