data uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Danny A-noniem

Danny A-noniem

17/07/2010 22:09:34
Quote Anchor link
Hey mensen , ik werk met een phpbb database, nu wil ik hieruit de usernamen met de bijbehorende ip's en de laats ingelogt data halen.
hoe doe ik dat?
ik dacht namelijk dat het zo moest, maar werken met de database is nog abracadabra voor mij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `forum1_users` user_ip AND Username AND lastlogin

maarja die doet dus niets dan foutmeldingen geven haha
help
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:25:26
 
Pim -

Pim -

17/07/2010 22:19:38
Quote Anchor link
Geef altijd de foutmeldingen!
Maar in dit geval moet je de gevraagde velden met een komma scheiden. AND is voor voorwaarden (WHERE bijv.).

SELECT * FROM `forum1_users` user_ip, Username, lastlogin

Verder moet je even controleren of de velden en de tabel matchen.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

17/07/2010 22:30:22
Quote Anchor link
hye nou heb hem ff gecheckt
dit is de juiste namen maar geeft foutmelding dat user_ip niet bestaat e hij staat er echt in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `forum1_users` user_ip, username, user_lastvisit
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

17/07/2010 22:34:49
Quote Anchor link
Misschien moet je beginnen met de backticks weg te halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM forum1_users, user_ip, username, user_lastvisit


Overigens klopt de query dan nog niet. Dit zou hem denk ik moeten worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT forum1_users, user_ip, username, user_lastvisit  FROM ***************


waar de sterretjes staan komt de naam van je database. Eigenlijk ook wel logisch als je het naar het nederlands vertaald:

SELECTEER (jouw gegevens) VAN (Jouw databasenaam)

Als de naam van je database forum1_users is wordt het als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT user_ip, username, user_lastvisit  FROM forum1_users
Gewijzigd op 17/07/2010 22:35:51 door Bas IJzelendoorn
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

17/07/2010 22:41:34
Quote Anchor link
Yes helemaal te gek, dus eigenlijk is dat database helemnaal niet zo moeilijk zoals dutch guy hem uitlegt.
tnx hier ken ik wat mee en ik denk dat ik het ophalen nu begin door te krijgen

tnx
 
Pim -

Pim -

17/07/2010 22:42:46
Quote Anchor link
Oh haha, foutje...
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

19/07/2010 09:54:54
Quote Anchor link
nog een vraagje dan.
als ik deze uitvoer in de database zelf werkt die perfect.
alleen hoe ka ik nu vanaf een pagina deze data uit de database halen.
dus de database aanroepen en dan de adata eruit halen?
ik hoop dat jullie me bergijpen
 

19/07/2010 09:58:54
Quote Anchor link
Zie daarvoor de juiste tutorials en kijk naar mysql_query, mysql_connect, mysql_real_escape_string.
Ook kun je natuurlijk direct mysqli of pdo gaan gebruiken.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

19/07/2010 10:11:32
Quote Anchor link
dus eigenlijk zoals deze?
Maar dan doe ik toch wat fout...
ja sorry database is mn sterkste klan niet, daar ben ik me nu in het verdiepen.
dit heb ik op het moment:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$result
= mysql_query('
SELECT user_ip, username, user_lastvisit  FROM forum1_users
'
);
if (!$result) {
die('Invalid query: ' . mysql_error());
}


?>

echter ik krijg een foutmnelding dat die de database niet kan bereiken?
ja sorry langzaam maar zeker
 
TJVB tvb

TJVB tvb

19/07/2010 10:22:49
Quote Anchor link
Wat is de precieze error? En gebeurt dat bij mysql_query of al bij mysql_connect?
 
Mick ForSure

Mick ForSure

19/07/2010 10:22:55
Quote Anchor link
als hij je database niet kan bereiken heb je de instellingen niet goed staan...
de query hierboven ziet er gewoon goed uit. (tenminste als je tabel ook daadwerkelijk "forum1_users" heet)
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

19/07/2010 10:26:19
Quote Anchor link
ik gebruik dan nu de include fuctie waar ik de config instyelling ophaal
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include"../config.php";
?>


en in deze file staat volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!

$dbms = 'mysql';
$dbhost = 'localhost';
$dbport = '';
$dbname = '****';
$dbuser = '****';
$dbpasswd = '****';
$table_prefix = 'forum1_';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';


?>

ik vermoed dat ik ergens wa vergeten ben.
hij geeft aan geen toegang voor deze gebruiker.
Gewijzigd op 19/07/2010 10:27:30 door Danny A-noniem
 
John D

John D

19/07/2010 10:27:41
Quote Anchor link
Je moet wel vooraf "connecten" met de database.
PHP moet weten met welke database er verbonden moet worden!
Je begint je code met zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// Mysql host
$host = 'localhost';
// Mysql gebruikersnaam
$user = 'root';
// Mysql wachtwoord
$pass = '';
// Mysql database naam
$datb = 'mydb';
mysql_connect($host, $user, $pass) or die (mysql_error());
mysql_select_db($datb);
?>
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

19/07/2010 10:39:02
Quote Anchor link
yeps het loijkt te werken, echter een witte pagina, geen meldingen ofzo.
ook geen foutmeldingen met de error handling...
 

19/07/2010 10:45:15
Quote Anchor link
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
boven aan de pagina staan?
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

19/07/2010 10:54:30
Quote Anchor link
yeps....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);



//include"config.php";


// Mysql host

$host = 'localhost';
// Mysql gebruikersnaam
$user = '*****';
// Mysql wachtwoord
$pass = '****';
// Mysql database naam
$datb = '****';
mysql_connect($host, $user, $pass) or die (mysql_error());
mysql_select_db($datb);








$result = mysql_query('




SELECT user_ip, username, user_lastvisit  FROM forum1_users



'
);
if (!$result) {
die('Invalid query: ' . mysql_error());
}




?>

krijg enkel een lege pagina....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/07/2010 11:10:23
Quote Anchor link
Klopt. Wat hoop je te verwachten dan. Je query is gelukt, alleen de data moet nog naar je scherm komen.

Je moet met mysql_fetch_assoc nog de data in een array zetten :).
Desnoods met een while() als het meer dan één record is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$result
= mysql_query('SELECT user_ip, username, user_lastvisit  FROM forum1_users');
if ($result) {
  while($user =mysql_fetch_assoc($result)) {
  echo "
   IP: "
.$user['user_ip']."<br />
   Username: "
.$user['name']."<br />
   Last visit: "
.$user['user_lastvisit']."
   <hr />
   "
;
  }
}

?>
Gewijzigd op 19/07/2010 11:11:53 door - Ariën -
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

19/07/2010 11:18:48
Quote Anchor link
ojeee. ja sorry haha moet me er inderdaad veel meer in gaan verdiepen.
tnx deze werkt!!
helemaal top van jullie..
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

19/07/2010 13:33:50
Quote Anchor link
tja dan nog maar even op het oude doorgaan...
is er ook een manier van sorteren mogelijk?
stel ik wil de rij uit bovenstaande sorteren op het aantal geposte berichten.
(heb een data erbij gezet (user_posts ipv user_lastvisit),en wil hierop sorteren van hoog naar laag.)
of ben ik nu heel vervelend?
Gewijzigd op 19/07/2010 13:34:40 door Danny A-noniem
 
Mick ForSure

Mick ForSure

19/07/2010 13:36:50
Quote Anchor link
SELECT user_ip, username, user_lastvisit FROM forum1_users ORDER BY user_posts DESC
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

19/07/2010 13:47:57
Quote Anchor link
tnx. ik sla me alles eens op dan hoef ik niet telkens te vragen haha
maar toppie werkt weer als een dijk
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.