data uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Danny A-noniem

Danny A-noniem

19/07/2010 22:46:44
Quote Anchor link
Oke tot nog tor alles netjes voor elkaar..
Nu dan weer een ingeving...
Als ik bv alleen de datas van 5 posts of meer wil laten zien?
en als ik de posts minder dan 5 wil laten zien?


tnx in advance
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:37:04
 
Mick ForSure

Mick ForSure

20/07/2010 08:33:17
Quote Anchor link
Te beginnen met een goeie tutorial: klik

Maar goed nog ff helpen dan:

na die ORDER BY bla DESC LIMIT 0,5

waar 0 het beginpunt is en 5 het aantal rows erbij.

dus 5,5 geeft vanaf row 5, 5 rows (if ya know what i mean ;) )
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

20/07/2010 11:58:50
Quote Anchor link
oke dus dit
order by blabla DESC LIMIT 10,20

dan pakt die alle data vanaf rij 10 -tot 20?

en dan de laatste als ik vanaf rij 10 tot de laatste wil dan
ff gokje
order by blabla desc limit 10,*?



P.S.
Is dit ook een geldige lijn?

result = mysql_query('SELECT user_ip, username, user_posts FROM forum1_users ORDER BY user_posts WHERE USER_POSTS=0');
Gewijzigd op 20/07/2010 12:05:25 door Danny A-noniem
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/07/2010 12:11:11
Quote Anchor link
Nee, LIMIT 10,20 is een andere schrijfwijze voor LIMIT 10 OFFSET 20. Met andere woorden, pak 10 records te beginnen vanaf record 20. Records 20-29 zullen dus getoond worden.

Die query lijkt me verder wel geldig, maar wat is het nu van de ORDER BY als alle waarden 0 zijn?
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

20/07/2010 12:16:26
Quote Anchor link
Ja oke dus het zou andersom moeten.
LIMIT 10,0 dus?
die laatste werkt helaas niet, ik bne bezig met een wall of fame (eerste script)
en ee wall of shame te maken ( 2e script waar iedereen staat die 0 postst heeft.
Alleen die regel klopt niet.
krijg de melding:

Invalid query: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE user_posts = 0' at line 1
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/07/2010 12:20:55
Quote Anchor link
Mijn fout, LIMIT 10,20 is gelijk aan LIMIT 20 OFFSET 10, dus 20 records beginnende vanaf record 10...

De foutmelding wordt echter door iets anders veroorzaakt, die query is toch niet geldig. De WHERE hoort uiteraard voor de ORDER BY te komen :-)
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2010 12:26:12
Quote Anchor link
Blanche PHP op 20/07/2010 12:11:11:
Nee, LIMIT 10,20 is een andere schrijfwijze voor LIMIT 10 OFFSET 20. Met andere woorden, pak 10 records te beginnen vanaf record 20. Records 20-29 zullen dus getoond worden.

Was dat niet andersom, beginnen bij 10 en 20 records pakken?

Blanche PHP op 20/07/2010 12:11:11:
Die query lijkt me verder wel geldig, maar wat is het nu van de ORDER BY als alle waarden 0 zijn?


De volgorde klopt niet: WHERE ... ORDER BY ..
Gewijzigd op 20/07/2010 12:28:20 door - SanThe -
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

20/07/2010 12:26:24
Quote Anchor link
Yes, dat is hem weer wat geleerd haha
toppie mensen keep it up.
als ik het script helemaal klaar heb zoals ik wil zal ik hem posten hiero
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

20/07/2010 12:34:24
Quote Anchor link
Nog eentje dan dan heb ik alle varianten.
of valt dit ook onder bumpen??

SELECT user_ip, username, user_posts FROM forum1_users WHERE user_posts > 0 and < 10

dit is niet de goede syntax, is er btw een lijst ergens te vinden waar dit omschreven staat?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2010 12:36:56
Quote Anchor link
Ja, dat valt ook onder bumpen.

SELECT user_ip, username, user_posts FROM forum1_users WHERE user_posts > 0 AND user_posts < 10
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

20/07/2010 12:40:20
Quote Anchor link
sorry zal het niet meer doen excusses.
bedankt voor de oplossing

tnx
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.