datalist title input color

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

30/06/2019 11:46:06
Quote Anchor link
Hoi,

Is er een mogelijkheid om de titel te tonen van een datalist.
Ik heb een lijstje aangemaakt van kleuren maar wil er ook de naam bij tonen. Een gebruiker is er niets mee wat de hexcode is zoals deze getoond wordt bij chrome.

Jan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<datalist id="kleuren">
    <option title="wit">#ffffff</option>
    <option title="rood">#ff0000</option>
    <option title="orange">#ffa500</option>
    <option title="geel">#ffff00</option>
    <option title="groen">#008000</option>
    <option title="blauw">#0000ff</option>
    <option title="indigo">#4B0082</option>
    <option title="violet">#EE82EE</option>
    <option title="roze">#FFC0CB</option>
    <option title="grijs">#D3D3D3</option>
    <option title="lightblue">#ADD8E6</option>
    <option title="lightgreen">#90EE90</option>
    <option title="lemoen">#00FF00</option>
    <option title="goud">#FFD700</option>
    <option title="zwart">#000000</option>
</datalist>
<input list="kleuren" name="kleur" type="color" value="#ff0000">


De validatie van w3 heeft alvast geen fouten! wel een waarschuwing dat niet alle browsers het ondersteunen, maar dat wist ik al :)

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 05:37:10
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/06/2019 12:58:57
Quote Anchor link
<input type="color">?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2019 14:45:46
Quote Anchor link
Mogelijk kun je de teksten tussen de <option>...</option> zelf een (achter)kleur geven (wel even opletten dat deze leesbaar zijn). En anders misschien opteren voor een lijst van radiobuttons of zelfs een soort van custom veld met wat JavaScript ofzo.

En zorg dat je naamgeving consistent is, nu is deze half engels, half nederlands. Kies een taal. En misschien is het verstandig dat je de selectie ophangt aan een nummer (kleur nummer 5) in plaats van een taalspecifieke tekstuele naam (groen).
 
Jan R

Jan R

30/06/2019 18:00:05
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 30/06/2019 12:58:57:
<input type="color">?


Inderdaad :) https://www.w3schools.com/tags/att_input_type_color.asp
Blij dat ik voor sommigen, toch gevorderden, iets toegevoegd heb :)

Thomas van den Heuvel op 30/06/2019 14:45:46:
Mogelijk kun je de teksten tussen de <option>...</option> zelf een (achter)kleur geven (wel even opletten dat deze leesbaar zijn). En anders misschien opteren voor een lijst van radiobuttons of zelfs een soort van custom veld met wat JavaScript ofzo.

En zorg dat je naamgeving consistent is, nu is deze half engels, half nederlands. Kies een taal. En misschien is het verstandig dat je de selectie ophangt aan een nummer (kleur nummer 5) in plaats van een taalspecifieke tekstuele naam (groen).

Lukt niet. Als je de namen gebruikt werkt de input niet. deze werkt enkel met hexcodes. Wel kan je een label weergeven. deze wordt bij color echter niet getoond.
Radiobuttons is niet echt een optie. het volledige gamma is ter beschikking. Sorry van de taal in Engels. Was wat knip en plakwerk en even vergeten vertalen.

Jan
Gewijzigd op 30/06/2019 18:01:51 door Jan R
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/07/2019 09:25:54
Quote Anchor link
Als je een beperkt aantal voorgedefinieerde kleuren wilt aanbieden, is een <datalist> daarvoor niet geschikt. Bij een <datalist> kan de gebruiker namelijk ook andere waarden dan die in de lijst gebruiken. Net als bij een autocomplete van tekst zijn het slechts suggesties waarvan de gebruiker kan afwijken:

https://jsfiddle.net/xaufrnog/
 
Jan R

Jan R

01/07/2019 13:58:16
Quote Anchor link
Sorry Wart: zoals ik al schreef: het volledige gamma is ter beschikking.
Gewijzigd op 01/07/2019 14:27:43 door Jan R
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/07/2019 14:19:32
Quote Anchor link
>> ... zoals ik al schreef: het volledige gamma is ter beschikking.

Dat zeg ik ... GAMMA!




















(Sorry ... ik kon het echt even niet laten.)
 
Jan R

Jan R

01/07/2019 14:27:18
Quote Anchor link
ik verkies brico. 't is goedkoper
 
Lord Gaga

Lord Gaga

03/07/2019 16:21:34
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<datalist id="kleuren">
    <option value="#000000">Zwart</option>
    <option value="#ffffff">Wit</option>
    <option value="#ff0000">Rood</option>
</datalist>
<input list="kleuren" name="kleur" type="color" value="#ff0000">
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/07/2019 19:47:59
Quote Anchor link
Nee, resultaat is helaas precies hetzelfde:

https://jsfiddle.net/ftunyzsL/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.