datalist title input color

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

30/06/2019 11:46:06
Quote Anchor link
Hoi,

Is er een mogelijkheid om de titel te tonen van een datalist.
Ik heb een lijstje aangemaakt van kleuren maar wil er ook de naam bij tonen. Een gebruiker is er niets mee wat de hexcode is zoals deze getoond wordt bij chrome.

Jan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<datalist id="kleuren">
    <option title="wit">#ffffff</option>
    <option title="rood">#ff0000</option>
    <option title="orange">#ffa500</option>
    <option title="geel">#ffff00</option>
    <option title="groen">#008000</option>
    <option title="blauw">#0000ff</option>
    <option title="indigo">#4B0082</option>
    <option title="violet">#EE82EE</option>
    <option title="roze">#FFC0CB</option>
    <option title="grijs">#D3D3D3</option>
    <option title="lightblue">#ADD8E6</option>
    <option title="lightgreen">#90EE90</option>
    <option title="lemoen">#00FF00</option>
    <option title="goud">#FFD700</option>
    <option title="zwart">#000000</option>
</datalist>
<input list="kleuren" name="kleur" type="color" value="#ff0000">


De validatie van w3 heeft alvast geen fouten! wel een waarschuwing dat niet alle browsers het ondersteunen, maar dat wist ik al :)

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:38:10
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/06/2019 12:58:57
Quote Anchor link
<input type="color">?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2019 14:45:46
Quote Anchor link
Mogelijk kun je de teksten tussen de <option>...</option> zelf een (achter)kleur geven (wel even opletten dat deze leesbaar zijn). En anders misschien opteren voor een lijst van radiobuttons of zelfs een soort van custom veld met wat JavaScript ofzo.

En zorg dat je naamgeving consistent is, nu is deze half engels, half nederlands. Kies een taal. En misschien is het verstandig dat je de selectie ophangt aan een nummer (kleur nummer 5) in plaats van een taalspecifieke tekstuele naam (groen).
 
Jan R

Jan R

30/06/2019 18:00:05
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 30/06/2019 12:58:57:
<input type="color">?


Inderdaad :) https://www.w3schools.com/tags/att_input_type_color.asp
Blij dat ik voor sommigen, toch gevorderden, iets toegevoegd heb :)

Thomas van den Heuvel op 30/06/2019 14:45:46:
Mogelijk kun je de teksten tussen de <option>...</option> zelf een (achter)kleur geven (wel even opletten dat deze leesbaar zijn). En anders misschien opteren voor een lijst van radiobuttons of zelfs een soort van custom veld met wat JavaScript ofzo.

En zorg dat je naamgeving consistent is, nu is deze half engels, half nederlands. Kies een taal. En misschien is het verstandig dat je de selectie ophangt aan een nummer (kleur nummer 5) in plaats van een taalspecifieke tekstuele naam (groen).

Lukt niet. Als je de namen gebruikt werkt de input niet. deze werkt enkel met hexcodes. Wel kan je een label weergeven. deze wordt bij color echter niet getoond.
Radiobuttons is niet echt een optie. het volledige gamma is ter beschikking. Sorry van de taal in Engels. Was wat knip en plakwerk en even vergeten vertalen.

Jan
Gewijzigd op 30/06/2019 18:01:51 door Jan R
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/07/2019 09:25:54
Quote Anchor link
Als je een beperkt aantal voorgedefinieerde kleuren wilt aanbieden, is een <datalist> daarvoor niet geschikt. Bij een <datalist> kan de gebruiker namelijk ook andere waarden dan die in de lijst gebruiken. Net als bij een autocomplete van tekst zijn het slechts suggesties waarvan de gebruiker kan afwijken:

https://jsfiddle.net/xaufrnog/
 
Jan R

Jan R

01/07/2019 13:58:16
Quote Anchor link
Sorry Wart: zoals ik al schreef: het volledige gamma is ter beschikking.
Gewijzigd op 01/07/2019 14:27:43 door Jan R
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/07/2019 14:19:32
Quote Anchor link
>> ... zoals ik al schreef: het volledige gamma is ter beschikking.

Dat zeg ik ... GAMMA!




















(Sorry ... ik kon het echt even niet laten.)
 
Jan R

Jan R

01/07/2019 14:27:18
Quote Anchor link
ik verkies brico. 't is goedkoper
 
Lord Gaga

Lord Gaga

03/07/2019 16:21:34
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<datalist id="kleuren">
    <option value="#000000">Zwart</option>
    <option value="#ffffff">Wit</option>
    <option value="#ff0000">Rood</option>
</datalist>
<input list="kleuren" name="kleur" type="color" value="#ff0000">
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/07/2019 19:47:59
Quote Anchor link
Nee, resultaat is helaas precies hetzelfde:

https://jsfiddle.net/ftunyzsL/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.