datalist title input color

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

30/06/2019 11:46:06
Quote Anchor link
Hoi,

Is er een mogelijkheid om de titel te tonen van een datalist.
Ik heb een lijstje aangemaakt van kleuren maar wil er ook de naam bij tonen. Een gebruiker is er niets mee wat de hexcode is zoals deze getoond wordt bij chrome.

Jan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<datalist id="kleuren">
    <option title="wit">#ffffff</option>
    <option title="rood">#ff0000</option>
    <option title="orange">#ffa500</option>
    <option title="geel">#ffff00</option>
    <option title="groen">#008000</option>
    <option title="blauw">#0000ff</option>
    <option title="indigo">#4B0082</option>
    <option title="violet">#EE82EE</option>
    <option title="roze">#FFC0CB</option>
    <option title="grijs">#D3D3D3</option>
    <option title="lightblue">#ADD8E6</option>
    <option title="lightgreen">#90EE90</option>
    <option title="lemoen">#00FF00</option>
    <option title="goud">#FFD700</option>
    <option title="zwart">#000000</option>
</datalist>
<input list="kleuren" name="kleur" type="color" value="#ff0000">


De validatie van w3 heeft alvast geen fouten! wel een waarschuwing dat niet alle browsers het ondersteunen, maar dat wist ik al :)

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:10:37
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/06/2019 12:58:57
Quote Anchor link
<input type="color">?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2019 14:45:46
Quote Anchor link
Mogelijk kun je de teksten tussen de <option>...</option> zelf een (achter)kleur geven (wel even opletten dat deze leesbaar zijn). En anders misschien opteren voor een lijst van radiobuttons of zelfs een soort van custom veld met wat JavaScript ofzo.

En zorg dat je naamgeving consistent is, nu is deze half engels, half nederlands. Kies een taal. En misschien is het verstandig dat je de selectie ophangt aan een nummer (kleur nummer 5) in plaats van een taalspecifieke tekstuele naam (groen).
 
Jan R

Jan R

30/06/2019 18:00:05
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 30/06/2019 12:58:57:
<input type="color">?


Inderdaad :) https://www.w3schools.com/tags/att_input_type_color.asp
Blij dat ik voor sommigen, toch gevorderden, iets toegevoegd heb :)

Thomas van den Heuvel op 30/06/2019 14:45:46:
Mogelijk kun je de teksten tussen de <option>...</option> zelf een (achter)kleur geven (wel even opletten dat deze leesbaar zijn). En anders misschien opteren voor een lijst van radiobuttons of zelfs een soort van custom veld met wat JavaScript ofzo.

En zorg dat je naamgeving consistent is, nu is deze half engels, half nederlands. Kies een taal. En misschien is het verstandig dat je de selectie ophangt aan een nummer (kleur nummer 5) in plaats van een taalspecifieke tekstuele naam (groen).

Lukt niet. Als je de namen gebruikt werkt de input niet. deze werkt enkel met hexcodes. Wel kan je een label weergeven. deze wordt bij color echter niet getoond.
Radiobuttons is niet echt een optie. het volledige gamma is ter beschikking. Sorry van de taal in Engels. Was wat knip en plakwerk en even vergeten vertalen.

Jan
Gewijzigd op 30/06/2019 18:01:51 door Jan R
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/07/2019 09:25:54
Quote Anchor link
Als je een beperkt aantal voorgedefinieerde kleuren wilt aanbieden, is een <datalist> daarvoor niet geschikt. Bij een <datalist> kan de gebruiker namelijk ook andere waarden dan die in de lijst gebruiken. Net als bij een autocomplete van tekst zijn het slechts suggesties waarvan de gebruiker kan afwijken:

https://jsfiddle.net/xaufrnog/
 
Jan R

Jan R

01/07/2019 13:58:16
Quote Anchor link
Sorry Wart: zoals ik al schreef: het volledige gamma is ter beschikking.
Gewijzigd op 01/07/2019 14:27:43 door Jan R
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/07/2019 14:19:32
Quote Anchor link
>> ... zoals ik al schreef: het volledige gamma is ter beschikking.

Dat zeg ik ... GAMMA!




















(Sorry ... ik kon het echt even niet laten.)
 
Jan R

Jan R

01/07/2019 14:27:18
Quote Anchor link
ik verkies brico. 't is goedkoper
 
Lord Gaga

Lord Gaga

03/07/2019 16:21:34
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<datalist id="kleuren">
    <option value="#000000">Zwart</option>
    <option value="#ffffff">Wit</option>
    <option value="#ff0000">Rood</option>
</datalist>
<input list="kleuren" name="kleur" type="color" value="#ff0000">
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/07/2019 19:47:59
Quote Anchor link
Nee, resultaat is helaas precies hetzelfde:

https://jsfiddle.net/ftunyzsL/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.