[DATEPICKER] datum onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

19/04/2012 19:12:17
Quote Anchor link
Hoi,

ik ben al een tijdje opzoek naar een manier om mijn datum "te kunnen vasthouden" in de tekstbox van mijn datepicker maar helaas heb ik nog geen oplossing gevonden. Iemand die mij kan helpen?

Dit werkte alvast niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label>'.$form_datum.':*</label><input type="text" name="datum" id="datepicker" value="'.$_POST['datum'].'" />
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:30:47
 
Jeroen VD

Jeroen VD

19/04/2012 19:14:55
Quote Anchor link
gebruik een session ipv een post-variabele?
 
Jasper DS

Jasper DS

19/04/2012 19:22:09
Quote Anchor link
nee, de value word telkens leeg gemaakt dat is het niet
 
Chris -

Chris -

19/04/2012 19:30:13
Quote Anchor link
Even voor de zekerheid Jasper, je gebruikt die van KevinLuck.com?

Bij het aanroepen van je datepicker, doe je het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$('.date-picker').datePicker();
$('.date-picker').dpSetSelected('01/01/2010');


Op die manier kun je de datum dus plaatsen. Als de datum in een sessie staat bijvoorbeeld, kun je dit via een ajax call weer ophalen en weergeven.

http://www.kelvinluck.com/assets/jquery/datePicker/v2/demo/documentation.html
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 16:29:06
Quote Anchor link
het gaat over deze datepicker.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/04/2012 17:07:28
Quote Anchor link
Denk dat dit is wat je zoekt
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 17:51:26
Quote Anchor link
Ik maak gebruik van dit stukje code voor de datepicker in de <header>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script type="text/javascript">
            $(function(){

                // Datepicker
                $('#datepicker').datepicker({
                    inline: true
                });
                
                $('#datepicker').datepicker('option', 'dateFormat', 'yy-mm-dd');
                
                // Datepicker
                $('#datepicker2').datepicker({
                    inline: true
                });
                
                $('#datepicker2').datepicker('option', 'dateFormat', 'yy-mm-dd');
                
            });
        </script>


dit is de code voor currentText
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
//getter
var currentText = $( ".selector" ).datepicker( "option", "currentText" );
//setter
$( ".selector" ).datepicker( "option", "currentText", "Now" );


Hoe kan ik nu aanduiden voor welke datepicker dat is?
 
Chris -

Chris -

20/04/2012 18:11:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$('#datepicker').datepicker({
    inline: true,
    currentText: "Now"
});


Herhalen voor dp2. Overigens, als je twee dezelfde data wilt weergeven is het misschien handiger om de datepicker te activeren dmv de classname ipv de ID. Werkt sneller en scheelt weer nutteloze kopieën. Overigens wel gewoon de #'s behouden zodat je die evt met JS weer kunt ophalen.

Of mis ik de clou?
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 18:27:43
Quote Anchor link
dus op de plaats van NOW zet ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $_POST['value']; ?>
? of hoe zet ik php in js?
 
Arjan -

Arjan -

20/04/2012 18:32:57
Quote Anchor link
Je kan toch de post variabele als value in je tekstbox plaatsen na een submit? Bij mijn weten selecteert de datepicker van jquery gewoon de ingevoerde datum. En currenttext weghalen uit je javascript. je kan dan bij het opvragen van de pagina als value van de tekstbox de datum van vandaag gebruiken.
Gewijzigd op 20/04/2012 18:34:41 door Arjan -
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 18:35:35
Quote Anchor link
@arjan:

PHP Jasper op 19/04/2012 19:12:17:
Dit werkte alvast niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label>'.$form_datum.':*</label><input type="text" name="datum" id="datepicker" value="'.$_POST['datum'].'" />


toch bedankt, ik wil trouwens niet de huidige datum, ik wil dat als er al een datum is ingevoerd deze datum behouden word.
Gewijzigd op 20/04/2012 18:35:57 door Jasper DS
 
Chris -

Chris -

20/04/2012 18:41:40
Quote Anchor link
Jasper, probeer het eens :)
 
Rick van Riel

Rick van Riel

20/04/2012 23:37:23
Quote Anchor link
Wil je de datum vasthouden nadat er een post is gestuurd of komt de datum van de datepicker niet in het input veld te steen?
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 23:45:34
Quote Anchor link
ik wil de datum vasthouden nadat er is gepost.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

20/04/2012 23:48:31
Quote Anchor link
Dan zou je dat op deze manier moeten kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<label>'.$form_datum.':*</label><input type="text" name="datum" id="datepicker" value="'.(isset($_POST['datum']))?$_POST['datum']:'';.'" />';
?>


En als je deze datum op wil slaan in een session kun je het volgende doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start();

if($_SERVER['REQEUST_METHOD'] == 'post') {
     $_SESSION['datum'] = $_POST['datum'];
}

?>
Gewijzigd op 20/04/2012 23:52:03 door Rick van Riel
 
Jasper DS

Jasper DS

20/04/2012 23:55:22
Quote Anchor link
@rick, zoals ik al 2 keer zei: die oplossing werkt niet. De datepicker negeert de value in de textbox.
 
Arjan -

Arjan -

21/04/2012 00:06:15
Quote Anchor link
PHP Jasper op 20/04/2012 23:55:22:
@rick, zoals ik al 2 keer zei: die oplossing werkt niet. De datepicker negeert de value in de textbox.


Heb je dan wel de currenttext verwijderd uit de javascript code? Ik gebruik de datepicker van jquery ql geruime tijd en bij mij werkt het aanpassen van de value gewoon!
 
Jasper DS

Jasper DS

24/04/2012 17:22:27
Quote Anchor link
Arjan, ik heb het nogmaals geprobeerd en te vergeefs.. de value word niet ingevuld. . .

edit:

@Chris, als ik de curentText gebruik werkt heel de datepicker niet meer?
Gewijzigd op 24/04/2012 18:34:21 door Jasper DS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.