Datetimes vergelijken wilt mij niet lukken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:33:57
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik zit al uren te klooien met datetimes maar ik kom er maar niet uit, ik hoop dat iemand mij wilt helpen.

Het volgende wil ik realiseren, een gebruiker verstuurt een e-mail, ik sla nu de verzend datum op als een datetime in het volgende formaat: 2014-04-14 22:44:47. Nu wil ik een aantal check op deze datum uitvoeren zodat bij een volgende verzending er gekeken wordt of er binnen 1 maand al een email verzonden is, zo ja weergeef error.

Daarnaast heb je bepaalde acties naast het emailadres op basis van jouw verzend datum. Na 1 maand moet er namelijk een icoontje komen met opnieuw versturen erbij.

Het doel is dus controleren of er al een maand is verstreken maar het lukt mij van geen kanten:
Het volgende had ik bedacht:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

function vergelijkDatum($datetime)
        {


              $start = new DateTime($datetime);
              $end = new DateTime(getHuidigeDateTime());
              $diff = $start->diff($end);
          
              if ($diff->m >= 1)
              {

                    // langer dan een maand..
                    return 1;
              }

              else
              {
                  return 0;
              }
        }

// Check of uitnodiging binnen 1 maand al is verzonden
                    
                        $q = "SELECT * FROM emails WHERE klant_id = ".getKlantIdFromKlanten()." AND domein_id = ".getCurrentDomeinId()." AND email = '".$email."'";
                        $result = $database->query($q);
                        
                         while ($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
                         {

                                if($limietBereikt !== 1 && vergelijkDatum($rows['laatst_verzonden'] == 0))
                                {

                              
                                    $errors[] .= $email." is al uitgenodigd binnen 1 maand";
                                  
                                }
                        
                         }



?>
Gewijzigd op 15/04/2014 13:45:20 door Furio Scripting
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:19:57
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:42:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:44:31
Quote Anchor link
Ivo P op 15/04/2014 13:42:13:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...


Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 13:46:20
Quote Anchor link
>>> Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?

MySQL is inderdaad beter. Anders ga je eerst alles ophalen. En dan met PHP nog eens vergelijkingen uitvoeren. MySQL de vergelijking laten doen en dan ophalen wat je nodig hebt is logischer.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:48:05
Quote Anchor link
Michael - op 15/04/2014 13:46:20:
>>> Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?

MySQL is inderdaad beter. Anders ga je eerst alles ophalen. En dan met PHP nog eens vergelijkingen uitvoeren. MySQL de vergelijking laten doen en dan ophalen wat je nodig hebt is logischer.


Oke top, ga ik dit is proberen!
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:54:13
Quote Anchor link
mijn query haalt nog steeds alles op, maar dan met een 0 of 1 erbij.

Mogelijk ben je nog beter af als je die vergelijking naar het WHERE-stuk verplaatst
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 13:59:47
Quote Anchor link
>>> mijn query haalt nog steeds alles op, maar dan met een 0 of 1 erbij.
Als je op mijn reactie doelt; ja, maar wel gereed voor gebruik zonder dat PHP nog vergelijkingen moet doen. Dus sowieso efficiënter.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 14:39:59
Quote Anchor link
Furio Scripting op 15/04/2014 13:44:31:
Ivo P op 15/04/2014 13:42:13:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...


Beste Ivo,

Ik heb geprobeerd dit rechtstreeks in mijn query te stoppen maar het is nooit true.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

 // Check of uitnodiging binnen 1 maand al is verzonden
                    
                        $q = "SELECT * FROM emails WHERE klant_id = ".getKlantIdFromKlanten()." AND domein_id = ".getCurrentDomeinId()." AND email = '".check_input($email)."' AND (laatst_verzonden < NOW() - INTERVAL 1 MONTH)";
                        $result = $database->query($q);
                        
                         while ($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
                         {

                                    echo 'hier kom ik!';
                                    $errors[] .= $email." is al uitgenodigd binnen 1 maand";

                         }

?>

Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?




Toevoeging op 15/04/2014 14:41:48:

Excuses als ik de - interval een + maak werkt die prima!
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 14:45:44
Quote Anchor link
dus als laatst_verzonden kleiner is dan NU + 1 maand?

Dus als iets over 1 week verzonden "is", dan is het juist?

Wat sla jij op in laatst_verzonden? De datum van verzenden, of de datum van verzenden + 1 maand?
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 19:25:53
Quote Anchor link
Ivo P op 15/04/2014 14:45:44:
dus als laatst_verzonden kleiner is dan NU + 1 maand?

Dus als iets over 1 week verzonden "is", dan is het juist?

Wat sla jij op in laatst_verzonden? De datum van verzenden, of de datum van verzenden + 1 maand?


Het werkt nu naar behoren, bedankt! Ik sla de datum van verzonden op zonder toevoegingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.