Datetimes vergelijken wilt mij niet lukken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:33:57
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik zit al uren te klooien met datetimes maar ik kom er maar niet uit, ik hoop dat iemand mij wilt helpen.

Het volgende wil ik realiseren, een gebruiker verstuurt een e-mail, ik sla nu de verzend datum op als een datetime in het volgende formaat: 2014-04-14 22:44:47. Nu wil ik een aantal check op deze datum uitvoeren zodat bij een volgende verzending er gekeken wordt of er binnen 1 maand al een email verzonden is, zo ja weergeef error.

Daarnaast heb je bepaalde acties naast het emailadres op basis van jouw verzend datum. Na 1 maand moet er namelijk een icoontje komen met opnieuw versturen erbij.

Het doel is dus controleren of er al een maand is verstreken maar het lukt mij van geen kanten:
Het volgende had ik bedacht:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

function vergelijkDatum($datetime)
        {


              $start = new DateTime($datetime);
              $end = new DateTime(getHuidigeDateTime());
              $diff = $start->diff($end);
          
              if ($diff->m >= 1)
              {

                    // langer dan een maand..
                    return 1;
              }

              else
              {
                  return 0;
              }
        }

// Check of uitnodiging binnen 1 maand al is verzonden
                    
                        $q = "SELECT * FROM emails WHERE klant_id = ".getKlantIdFromKlanten()." AND domein_id = ".getCurrentDomeinId()." AND email = '".$email."'";
                        $result = $database->query($q);
                        
                         while ($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
                         {

                                if($limietBereikt !== 1 && vergelijkDatum($rows['laatst_verzonden'] == 0))
                                {

                              
                                    $errors[] .= $email." is al uitgenodigd binnen 1 maand";
                                  
                                }
                        
                         }



?>
Gewijzigd op 15/04/2014 13:45:20 door Furio Scripting
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 02:37:31
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:42:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:44:31
Quote Anchor link
Ivo P op 15/04/2014 13:42:13:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...


Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 13:46:20
Quote Anchor link
>>> Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?

MySQL is inderdaad beter. Anders ga je eerst alles ophalen. En dan met PHP nog eens vergelijkingen uitvoeren. MySQL de vergelijking laten doen en dan ophalen wat je nodig hebt is logischer.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 13:48:05
Quote Anchor link
Michael - op 15/04/2014 13:46:20:
>>> Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?

MySQL is inderdaad beter. Anders ga je eerst alles ophalen. En dan met PHP nog eens vergelijkingen uitvoeren. MySQL de vergelijking laten doen en dan ophalen wat je nodig hebt is logischer.


Oke top, ga ik dit is proberen!
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:54:13
Quote Anchor link
mijn query haalt nog steeds alles op, maar dan met een 0 of 1 erbij.

Mogelijk ben je nog beter af als je die vergelijking naar het WHERE-stuk verplaatst
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 13:59:47
Quote Anchor link
>>> mijn query haalt nog steeds alles op, maar dan met een 0 of 1 erbij.
Als je op mijn reactie doelt; ja, maar wel gereed voor gebruik zonder dat PHP nog vergelijkingen moet doen. Dus sowieso efficiënter.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 14:39:59
Quote Anchor link
Furio Scripting op 15/04/2014 13:44:31:
Ivo P op 15/04/2014 13:42:13:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT datumversturen, (datumversturen < NOW() - INTERVAL 1 MONTH) AS meerdanmaand
FROM emails
WHERE klant_id = 123;


meerdanmaand is dan 0 of 1, al naar gelang...


Beste Ivo,

Ik heb geprobeerd dit rechtstreeks in mijn query te stoppen maar het is nooit true.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

 // Check of uitnodiging binnen 1 maand al is verzonden
                    
                        $q = "SELECT * FROM emails WHERE klant_id = ".getKlantIdFromKlanten()." AND domein_id = ".getCurrentDomeinId()." AND email = '".check_input($email)."' AND (laatst_verzonden < NOW() - INTERVAL 1 MONTH)";
                        $result = $database->query($q);
                        
                         while ($rows = mysqli_fetch_assoc($result))
                         {

                                    echo 'hier kom ik!';
                                    $errors[] .= $email." is al uitgenodigd binnen 1 maand";

                         }

?>

Dus ik moet helemaal niet via Php dit vergelijken maar beter via mysql zelf?




Toevoeging op 15/04/2014 14:41:48:

Excuses als ik de - interval een + maak werkt die prima!
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 14:45:44
Quote Anchor link
dus als laatst_verzonden kleiner is dan NU + 1 maand?

Dus als iets over 1 week verzonden "is", dan is het juist?

Wat sla jij op in laatst_verzonden? De datum van verzenden, of de datum van verzenden + 1 maand?
 
Furio Scripting

Furio Scripting

15/04/2014 19:25:53
Quote Anchor link
Ivo P op 15/04/2014 14:45:44:
dus als laatst_verzonden kleiner is dan NU + 1 maand?

Dus als iets over 1 week verzonden "is", dan is het juist?

Wat sla jij op in laatst_verzonden? De datum van verzenden, of de datum van verzenden + 1 maand?


Het werkt nu naar behoren, bedankt! Ik sla de datum van verzonden op zonder toevoegingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.