Datum formaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »
Loek Lemmens

Loek Lemmens

14/03/2020 19:12:48
Quote Anchor link
Hallo,

Als een gebruiker een datum invoert bijvoorbeeld 14-03-2020 dan wil ik de naam van de dag terug krijgen.
Ik kan gebruik maken van de getDay() functie maar als ik de datum zo invoer gebeurt er niets omdat de format niet klopt.
In Javascript zou de datum zo ingevoerd moeten worden new Date("March 14, 2020 23:15:00");

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script type = "text/javascript">
    var dateday = new Date("March 14, 2020 23:15:00");  //zo zou ik het willen-> var dateday = new Date("14-03-2020");
    document.write(dateday.getDay());
</script>


Is hier een makkelijke / snelle manier voor?
Gewijzigd op 14/03/2020 19:13:28 door Loek Lemmens
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:12:31
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/03/2020 19:27:01
Quote Anchor link
Dus je kunt wel doen wat je wilt, maar de weg er naartoe is niet zo gemakkelijk?

Je zou kunnen overwegen om een library te gebruiken, zoals de datepicker UI. Bijkomend voordeel is waarschijnlijk dat de datums die je als "input" hebt waarschijnlijk direct het juiste formaat hebben om verdere bewerkingen uit te voeren, zoals het weergeven van de bijbehorende dag-naam.
Gewijzigd op 14/03/2020 19:27:30 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/03/2020 19:44:32
Quote Anchor link
2020-03-14 werkt wel als argument voor het Date object. Dus je kunt de string splitsen op de streepjes, de array achterstevoren zetten en de boel weer aan elkaar plakken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script>
function reverse(datum) {
  return datum.split("-").reverse().join("-");
}

console.log(reverse('14-03-2020'));
</script>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/03/2020 20:28:30
Quote Anchor link
Of gewoon zorgen dat je de input gebruiksklaar maakt. Dit is code schrijven om invoer te repareren, dat is niet nodig als de invoer wel direct bruikbaar is.

Vraag is of de topicstarter daar invloed op uit kan oefenen. Zonee, dan zal zo'n kunstgreep/workaround nodig zijn, zoja repareren.
Gewijzigd op 14/03/2020 21:57:51 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 14:09:56
Quote Anchor link
Ik begrijp wat je bedoelt Thomas maar Nederland heeft nou eenmaal de datumnotatie dd-mm-YY en daar kan het Javascript Date object niet mee overweg helaas.

Het wordt wel anders als je de html date type gebruikt. Deze draait (iig in Chrome) de datum om naar yyyy-mm--dd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html>
<html>
    <body>
        <form method="post">
            <input type="date" name="birthday" onchange="alert(this.value);">
            <input type="submit">
        </form>
    </body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 14:18:29
Quote Anchor link
Als je een datepicker hebt, dan heb je meteen een makkelijke manier om een goed datum-formaat te accepteren. Uiteraard moet je hier serverside ook op controleren.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2020 14:40:52
Quote Anchor link
dd-mm-YY(YY) is dan misschien de nederlanse standaard, maar daar kun je met geen mogelijkheid (eenvoudig) mee sorteren/filteren/zoeken/vergelijken. yyyy-mm-dd daarentegen volgt zowel een logische numerieke alsook lexicografische sortering. Dit is dus een ideaal "intern formaat".

Hoe je dit verder presenteert (in een lokale standaard, bijvoorbeeld dd-mm-YY of whatever) staat hier verder helemaal los van.

Het is veel makkelijker om een standaard datum een bepaald format te geven dan om een lokaal format om te buigen om hier vervolgens makkelijk mee te kunnen rekenen of over te dragen aan andere componenten (die nagenoeg altijd dit standaard formaat direct accepteren) of zelfs om dit om te zetten naar een ander lokaal formaat.

Het enige gevolg van het voeren van een custom/lokaal format aan code of een database is dat je dit moet blijven repareren omdat het format in feite onhandelbaar is.

Werk gewoon met een standaard (die altijd werkt) en als je een keer een datum wilt weergeven kun je het er met (wederom, standaard) formatteringsfuncties precies zo uit laten zien zoals jij het wilt hebben. Maar hoe je datums presenteert staat echt helemaal los van hoe je dit intern opslaat.
Gewijzigd op 15/03/2020 15:04:44 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 14:56:49
Quote Anchor link
>> Werk gewoon met een standaard (die altijd werkt) en als je een keer een datum wilt weergeven kun je het er met (wederom, standaard) formatteringsfuncties direct van maken wat je maar wilt.

Ja gewoon yyyy-mm-dd binnen je applicatie en de database gebruiken. Helemaal mee eens. en voor de eindgebruiker kun je de format functies gebruiken om de datum op zijn nederlands weer te geven. Maar met in een formulierveld <input type="text"> ligt het anders. Hiermee wil je graag dat de eindgebruiker (lees een opa van 83 jaar oud) er mee overweg kan. Deze gebruikers zijn de standaard yyyy-mm-dd absoluut niet gewend dus je moet er over nadenken HOE je dit invoerveld wilt vormgeven.

Er zijn overigens al gauw drie opties:
- drie dropdown velden: dag, maand en jaar (die heeft ook een vertaalslag nodig)
- een HTML5 date type invoerveld waarbij je het probleem aan de webbrowser overlaat. Hier zijn zowel voordelen als nadelen aan verbonden.
- een text type invoerveld al dan niet met een javascript datepicker. In combinatie met de datepicker zou je er nog voor kunnen kiezen om de notatie yyyy-mm-dd in het formulierveld te hanteren maar blijft voor de nederlandse gebruikers toch verwarrend...

Toevoeging op 15/03/2020 15:00:05:

En dat onhandelbaar zoals jij het stelt Thomas is toch wel enigszins overdreven als ik het mag zeggen. Zoals Ariën al zegt zul je toch serverside moeten valideren. Als de datumtekst vervolgens valide is dan kan het omdraaien eigenlijk niet mis gaan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 15:03:39
Quote Anchor link
Ik moet het nog eens uittesten met de JqueryUI datapicker, maar volgens mij kan je ook de presentatie aanpassen in elk gewenst format, terwijl die uiteindelijk dan onderwater yyyy-mm-dd in de POST-request stuurt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2020 15:10:55
Quote Anchor link
Als je niet wilt dat een gebruiker verkeerder dingen in kan vullen moet je deze gewoon niet de gelegenheid geven om verkeerde dingen in te vullen :).

Gebruik dus dropdowns of wellicht nog beter (want met dropdowns kun je nog steeds ongein uithalen zoals 31-02-2021 tenzij je hier allerlei logica in stopt) een datepicker.

Met onhandelbaar bedoel ik "niet direct te gebruiken". Er zal eerst een vertaalslag plaats moeten vinden. Het lijkt mij op zijn zachtst gezegd onhandig om extra code te kloppen voor een probleem wat je in wezen zelf introduceert. Neem dit probleem direct zelf weg (indien mogelijk), dan is die extra code ook niet nodig. We leven niet meer in het tijdperk dat je per regel code betaald wordt (wat trouwens "prachtige" programma's opleverde, zoals je je wellicht kunt voorstellen).
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 15:16:01
Quote Anchor link
Maar met een datepicker kun je nog veel meer ongein uithalen... dus zoals gezegd blijft serverside validatie toch noodzakelijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 15:26:24
Quote Anchor link
Als je al wat safer wilt zijn kan je de inputbar ook op readonly zetten.

Dit heb ik even snel uitgetest op https://jqueryui.com/datepicker/ met een readonly via de webdeveloper tool. Maar dat is geen waterdichte oplossing uiteraard. Dus kijk wat $_POST['date'] uitspuugt, split e.v.t. met explode() erop, en doe een checkdate() erop.
Gewijzigd op 15/03/2020 15:28:25 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2020 15:31:09
Quote Anchor link
Uiteraard, server side validatie is wel zo verstandig. Dat bestrijd ik ook nergens. Maar het ging meer over hoe je handig met datums omgaat dan hoe formulieren verwerkt zouden moeten worden geloof ik.

Tegelijkertijd lijkt het mij wel zo handig, en is het wel zo gebruiksvriendelijk, om een zodanig systeem te hebben dat het aanleveren van foutieve informatie zo lastig mogelijk is. Hoe minder gelegenheid je iemand geeft om foutieve informatie op te geven, hoe groter de kans dat de informatie direct klopt en de validatie ook meteen slaagt. Dat werkt doorgaans fijner dan dat een systeem vijf keer een formulier teruggeeft met een foutmelding.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 15:54:19
Quote Anchor link
eens :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 16:02:22
Quote Anchor link
Hier ook eens ;-)
 
Loek Lemmens

Loek Lemmens

15/03/2020 16:21:48
Quote Anchor link
Waar het mij omgaat is dat ik de naam van de dag terugkrijg.
Uiteraard wil ik het zo maken dat de meeste gebruikers ermee overweg kunnen dus of ze nu 2020-03-14 of 14-03-2020 invoeren, het moet beide kunnen werken.
Maar dat is voor latere zorg. Nu is het zo dat je de naam van de maand moet benoemen March ipv 03.
doe ik 03 14, 2020 dan krijg ik Nan terug
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 16:28:09
Quote Anchor link
Maar waarom geen datepicker?
Als je meerdere formaten accepteert, krijg je straks verwarring tussen:

dd-mm-yyyy
en
mm-dd-yyyy

En 1 april is wat anders dan 4 januari (01-04-yyyy)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 16:38:21
Quote Anchor link
Loek Lemmens op 15/03/2020 16:21:48:
Waar het mij omgaat is dat ik de naam van de dag terugkrijg.
Uiteraard wil ik het zo maken dat de meeste gebruikers ermee overweg kunnen dus of ze nu 2020-03-14 of 14-03-2020 invoeren, het moet beide kunnen werken.
Maar dat is voor latere zorg. Nu is het zo dat je de naam van de maand moet benoemen March ipv 03.
doe ik 03 14, 2020 dan krijg ik Nan terug


Dus als je NaN krijgt probeer je de datum om te draaien zoals ik liet zien. Vervolgens maak je een Date object aan zoals je al zei en trek je de info er uit die je wilt.
 
Loek Lemmens

Loek Lemmens

15/03/2020 18:02:03
Quote Anchor link
@Frank

Het omdraaien gaat ook niet omdat de date format March 14, 2020 is en niet 03 14, 2020
Gewijzigd op 15/03/2020 18:13:04 door Loek Lemmens
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 20:32:36
Quote Anchor link
Loek je hebt gelijk. Ik ben even gaan kijken en het blijkt dat de datum niet zomaar is om te draaien.
Uitgaande dat een gebruiker altijd vier cijfers voor het jaartal dient in te vullen en de mogelijke combinaties dd-mm-yyyy en yyyy-mm-dd mogen zijn ben ik uitgekomen op het volgende:

html snippet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="text" id="input-datum">
<div id="output"></div>


en javascript snippet (vergeet jquery niet in te laden)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
function validateDate(dateString) {
  var datum = dateString.split("-");
  
  if(datum.length != 3) {
    return false;
  }
  
  for(var i = 0 ; i < 3 ; i++) {
    if(datum[i].length === 0 || datum[i] < 1) {
      return false;
    }
  }

  var d =  new Date(dateString);

  if(datum[2].length == 4) {
    d = new Date(datum.reverse().join("-"));
  }

  if(d.toString() == 'Invalid Date') {
    return false;
  }
  
  if(d.getYear() < 0) {
    return false;
  }
  
  return d;
}

$(document).ready(function() {
  $("#input-datum").on("change keyup paste", function() {
    var days = ["zo", "ma", "di", "wo", "do", "vr", "za"];
    var months = ["jan", "feb", "mrt", "apr", "mei", "jun", "jul", "aug", "sep", "okt", "nov", "dec"];
    var d = validateDate($(this).val());
    
    if(d === false) {
      $("#output").html("Ongeldige datum");
    } else {
      var year = 1900 + d.getYear();
      $("#output").html(days[d.getDay()] + " " +  d.getDate() + " " +  months[d.getMonth()] + " " + year);
    }
  });
});



Toevoeging op 15/03/2020 20:34:23:

Je kunt het hier werkend zien: https://codepen.io/frankbeen/pen/vYOjKNq
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.