datum in database plaatsten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer met testervaring

Java developer met testervaring Functieomschrijving "De drempel tussen de burger en de Belastingdienst zo laag mogelijk houden: dat is de belangrijke taak van ons team. Dit doen we door het burgerportaal Mijn Belastingdienst continu te verbeteren." René, Java-specialist bij de Belastingdienst. De keten Interactie is een samenwerkingsverband van alle dienstonderdelen binnen de Belastingdienst. Samen zorgen we dat het contact met burgers en bedrijven goed kan plaatsvinden. Onze belangrijkste opgave? Zoveel mogelijk digitaliseren. Dat doen we binnen het onderdeel Informatievoorzieningen (IV), de ICT-organisatie van de Belastingdienst. Denk bij de producten die IV-Interactie ontwikkelt en onderhoudt aan portalen, formulieren en authenticatie- en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer Industriële Automatiseri

Raster wordt continu betrokken bij complexe en baanbrekende projecten in industriële automatisering. Ons team is gespecialiseerd in productie automatisering en proces automatisering projecten waarin procesveiligheid een belangrijk aspect is. Ons compact en groeiend OX (Operational Excellence) team ontwikkelt, configureert en levert support op zelfontwikkelde applicaties waarmee onze klanten hun productieprocessen slimmer, sneller, goedkoper en veiliger maken. Operational Excellence wordt zichtbaar gemaakt in resultaten. Bij bedrijven met dezelfde strategie, zal een operationeel excellent bedrijf een lager operationeel risico, lagere operationele kosten hebben en relatief meer winst maken. Het Raster OX team laat haar klanten de resultaten behalen door hun eigen procesdata

Bekijk vacature »

Jeroen kolkman

jeroen kolkman

17/07/2010 01:28:57
Quote Anchor link
hallo,

ik ben bezig met een formulier in php waarbij een datum moet worden ingevoerd in de database.
Nou wil ik de datum uit dat formulier in de database plaatsen maar weet niet in wat voor formaat ik dat moet aanleveren in de database.

ik weet niet hoe ik die tabel moet opzetten waar de data in moet komen.

maar als iemand mij kan vertellen bijvoorbeeld hoe je de waardes van bij voorbeeld:
$naam / $datum / $bericht in de database kan zetten zodat je de datum ook echt als datum in de database hebt zou dat fijn zijn.

ik heb die datums namelijk nodig om straks op te sorteren bij het uitlezen.

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

16/10/2021 08:29:12
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2010 01:41:16
Quote Anchor link
Zie sql DATE en DATETIME.
 
Jeroen kolkman

jeroen kolkman

17/07/2010 01:59:16
Quote Anchor link
waar ik heb op php net gekeken maar word het allemaal niet veel duidelijk op :S of ik ben gewoon zo gaar aan het worden .
 
Jelmer -

Jelmer -

17/07/2010 09:02:59
Quote Anchor link
Y-m-d H:i:s voor als je date gebruikt. Met strtotime kan je de meeste strings omzetten naar een getal wat date weer kan omzetten in een datum:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date('Y-m-d H:i:s', strtotime('12-6-2010 +1 day'));
?>

DATE of DATETIME is het kolomtype voor je kolom in de database.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.