Datum niet goed te krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Richard de Boer

Richard de Boer

05/01/2010 02:14:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ten eerste nog allemaal de beste wensen.


Ik heb het volgende

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php

                   $datumnu
= date("y-m-d");

                   $query = "SELECT * FROM agenda WHERE datum >= $datumnu ORDER BY datum";
                   $resultaat = mysql_query($query) or die ("<p>FOUT MET DE DATABASE! Kan geen verbinding maken met de database - informeer de webmaster!</p>");
                   while ($obj = mysql_fetch_object($resultaat)){

                   $jaar = substr($obj->datum, 0,2);
                   $maand = substr($obj->datum, 2,2);
                   $dag = substr($obj->datum, 4,2);

                   $dagn = date("D", mktime(0, 0, 0, $maand, $dag, $jaar));
 
                   if ($dagn == "Mon") { $dagnaam = "Ma"; }
                   if ($dagn == "Tue") { $dagnaam = "Di"; }
                   if ($dagn == "Wed") { $dagnaam = "Wo"; }
                   if ($dagn == "Thu") { $dagnaam = "Do"; }
                   if ($dagn == "Fri") { $dagnaam = "Vr"; }
                   if ($dagn == "Sat") { $dagnaam = "Za"; }
                   if ($dagn == "Sun") { $dagnaam = "Zo"; }
                  
              
                  
             echo "<div class=\"agendaitem\">\n";
             echo "<table border=0>";
             echo "<tr>\n";
             echo "<td valign=\"top\" width=\"20\">$dagnaam</td>\n";
             echo "<td valign=\"top\" width=\"60\"><span class=\"datum\"> $dag/$maand/$jaar</span>";
             if (!empty($obj->tijd)) { echo "<br/><span class=\"tijd\">".$obj->tijd."</span>"; }            
             echo "</td>\n";
             echo "<td valign=\"top\" ><strong>$obj->plaats, $obj->evenement</strong><Br/><p class=\"oms\">";
             if (!empty($obj->omschrijving)) { echo $obj->omschrijving; }
               if (substr($obj->url,0,7) != "http://") { $url = "http://".$o->url; } else { $url = $o->url; }
             if (!empty($obj->url)) { echo "&nbsp;| <a href=\"".$url."\" target=\"_blank\" title=\"$obj->url\">Website</a>"; }
             echo "</p></td></tr></table>\n";
             echo "</div>\n";

                   }

                    
       ?>


In de database staat de tijd 2010-02-20

Maar op de website ziet het er zo uit

www.chrisderoo.nl/chris/agenda.php

Hoe kan ik dit veranderen want ik zie het niet meer( lees slaaaaaapp)
Zodat hij de juiste dag en datum goed geeft.


Rieksie

P.S Welterusten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard de Boer
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:12:50
 
Repelsteeltje

repelsteeltje

05/01/2010 07:40:00
Quote Anchor link
Je lijkt erg omslachtig bezig te zijn.

Nu maak je van een timestamp een datum. Vervolgens substract je daar uit de dag maand en jaar. En deze gebruik je vervolgens weer om een nieuwe tijd te maken.

Volgens mij kan je het jezelf een stuk makkelijker maken als je met een timestamp in seconden werkt. De tijd in het formaat van time(); bedoel ik dan. vervolgens kan je heel eenvoudig met date() de juiste gegevens uit de tijd halen.

http://php.net/manual/en/function.date.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door repelsteeltje
 
Repelsteeltje

repelsteeltje

05/01/2010 08:54:00
Quote Anchor link
P.S.
en die dagnamen omzetten, zou je ook leuk zo kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$tijd
= time();
$dagn = date('w',$tijd);
$dagnaam = array(0 => "zo", 1 => "ma", 2 => "di", 3 => "wo", 4 => "do", 5 => "vr", 6 => "za", );

echo $dagnaam[$dagn];
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door repelsteeltje
 
Richard de Boer

Richard de Boer

05/01/2010 10:57:00
Quote Anchor link
Volgens mij haal ik de gegevens niet goed uit de database met de $query.

kan ook niet de juiste vinden. Help!

Rieksie
 

05/01/2010 11:03:00
Quote Anchor link
Ja, klopt, je doet het niet goed want je je geeft in $datumnu het jaar op als twee cijfers. Een database gebruikt vier cijfers voor een jaar.
Ook kun je beter NOW() gebruik in de query.
Zie ook http://phptuts.nl/view/1/
 
Milo

Milo

05/01/2010 22:57:00
Quote Anchor link
Wat dacht je van zo een query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$sql = mysql_query("SELECT
                        *,
                        DATE_FORMAT(datum, '%m-%d-%Y') AS ndatum
                    FROM
                        agenda
                    WHERE
                        datum >= NOW()
                    ORDER BY
                        datum
                    ");



Dan kan je je datum zoals je wilt, en sla hem wel gewoon op als DATETIME en doe je het dus velemale simpeler
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Richard de Boer

Richard de Boer

07/01/2010 16:59:00
Quote Anchor link
@Milo

Werkt hier dus niet zoals jij gedacht had. En nu krijg ik er ook tijd bij van nu?

Zoals ik het nu eindelijk heb komt de agenda punten er nu wel goed uit en de datum ook wel alleen de datum staat andersom.

En dat krijg ik niet goed wat ik ook probeer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
= "SELECT *  FROM agenda WHERE datum >= $datumnu ORDER BY datum ";
                   $resultaat = mysql_query($query) or die ("<p>FOUT MET DE DATABASE! Kan geen verbinding maken met de database - informeer de webmaster!</p>");
                   while ($obj = mysql_fetch_object($resultaat)){

                  
                   $dag = substr($obj->datum, 4,2);
                   $maand = substr($obj->datum, 2,2);
                   $jaar = substr($obj->datum, 0,2);
?>


Het zal met de $query te maken hebben maar ik kom er niet uit.


Rieksie

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard de Boer
 
Richard de Boer

Richard de Boer

09/01/2010 02:04:00
Quote Anchor link
beste mensen,

Hoe kan ik dat ik een datum toe kan voegen aan de database van 1985?
En nog het ergste, het wordt gewoon op de website getoont. :(

Wie wil mij aub helpen want dit gaat ten koste van mijn slaap.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

                   $datumnu
= date("d-m-y");


                   $query = "SELECT *  FROM agenda WHERE datum >= $datumnu ORDER BY datum ";
                   $resultaat = mysql_query($query) or die ("<p>FOUT MET DE DATABASE! Kan geen verbinding maken met de database - informeer de webmaster!</p>");
                   while ($obj = mysql_fetch_object($resultaat)){

                    
             echo "<div class=\"agendaitem\">\n";
             echo "<table border=0>";
             echo "<tr>\n";
            
             echo "<td valign=\"top\" width=\"80\"><span class=\"datum\"> <b>$obj->datum </b></span>";
             if (!empty($obj->tijd)) { echo "<br/><span class=\"tijd\">".$obj->tijd."</span>"; }            
             echo "</td>\n";
             echo "<td valign=\"top\" ><strong>$obj->plaats, $obj->evenement</strong><Br/>";
             echo "</td></tr></table>\n";
             echo "</div>\n";

                   }

                    
       ?>


Rieksie
 
---- ----

---- ----

09/01/2010 02:07:00
Quote Anchor link
waarom gebruik je geen tabs zoals Milo het deed?
Dat is veel overzichterlijker;)
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2010 03:03:00
Quote Anchor link
Dit $datumnu = date("d-m-y"); is dus géén datum maar tekst en daar kan je niet mee rekenen en/of vergelijkingen mee maken. Dat houdt in dat WHERE datum >= $datumnu dus totaal onbetrouwbaar is en van alles kan selecteren. De enige manier om met een datum te werken is in het standaard format: yyyy-mm-dd. In de database gebruik je dus alleen DATE of DATETIME.
 
Milo

Milo

09/01/2010 09:45:00
Quote Anchor link
Daarom had ik in mijn query ook al date_format gezet zodat hij wel ze datum netjes kon echoen maar ze datum veld wel datetime moest...
 
Richard de Boer

Richard de Boer

09/01/2010 12:19:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik vraag hem nu zo op en dat gaat goed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT *  FROM agenda WHERE datum >= NOW() ORDER BY datum ";
?>


Maar nog 1 vraag: De datum staat niet zoals ik hem hebben wil.
Moet net omgekeerd.

Rieksie
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2010 12:23:00
Quote Anchor link
Zie post van Milo.
 
Richard de Boer

Richard de Boer

09/01/2010 12:34:00
Quote Anchor link
@ SanThe

Heb ik gedaan maar daar kom ik niet uit.

Heb de query ingevoerd maar dan heb ik geen connectie meer.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2010 12:37:00
Quote Anchor link
Neem alleen zijn query over.
Dat heeft verder geen invloed op de connectie.
 
Richard de Boer

Richard de Boer

09/01/2010 12:41:00
Quote Anchor link
Dit over genomen en in script geplaatst.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
SELECT
                        *,
                        DATE_FORMAT(datum, '%m-%d-%Y') AS ndatum
                    FROM
                        agenda
                    WHERE
                        datum >= NOW()
                    ORDER BY
                        datum
?>


Geen connectie, fout.
 
Milo

Milo

09/01/2010 12:54:00
Quote Anchor link
Je hebt toch wel dit gedaan he?:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT
                        *,
                        DATE_FORMAT(datum, '%W %m-%d-%Y %H:%i') AS ndatum
                    FROM
                        agenda
                    WHERE
                        datum >= NOW()
                    ORDER BY
                        datum
                    "
);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Richard de Boer

Richard de Boer

09/01/2010 13:01:00
Quote Anchor link
@Milo

Als ik die van jouw invoer krijg ik weer fout van database.

Ik heb het nu zo

<php
$query = "SELECT *, DATE_FORMAT(datum, 'm-d-Y') AS ndatum FROM agenda WHERE datum >= NOW() ORDER BY datum ";
?>

Dat gaat nu goed alleen de datum geeft nu yyyy-mm-dd en
moet zijn dd-mm-yyyy.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2010 13:07:00
Quote Anchor link
@Rieksie: Je moet nu wel de datum opvragen met $var['ndatum'].
 
Milo

Milo

09/01/2010 13:08:00
Quote Anchor link
Wat is de error die je krijgt zolang je die niet verteld kunnen we niet zien wat er fout is...

Ik zie op je site dat er nu bij de datum m-d-Y staat je meot natuurlijk ook de % teken er voor laten

PS: Ik heb je script hier goed en werkend liggen dus vandaar dat ik weet dat hij het moet doen ;)..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Richard de Boer

Richard de Boer

09/01/2010 13:21:00
Quote Anchor link
Dit is mijn code nu (werkend)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

                   $datumnu
= date("dd-mm-yyyy");


                   $query = "SELECT *, DATE_FORMAT(datum, 'm-d-Y') AS ndatum FROM agenda WHERE datum >= NOW() ORDER BY datum ";
                  
                   $resultaat = mysql_query($query) or die ("<p>FOUT MET DE DATABASE! Kan geen verbinding maken met de database - informeer de webmaster!</p>");
                   while ($obj = mysql_fetch_object($resultaat)){

                    
             echo "<div class=\"agendaitem\">\n";
             echo "<table border=0>";
             echo "<tr>\n";
            
             echo "<td valign=\"top\" width=\"20\">$obj->dagnaam</td>\n";
             echo "<td valign=\"top\" width=\"80\"><span class=\"datum\"> <b>$obj->datum </b></span>";
             if (!empty($obj->tijd)) { echo "<br/><span class=\"tijd\">".$obj->tijd."</span>"; }            
             echo "</td>\n";
             echo "<td valign=\"top\" ><strong>$obj->plaats, $obj->evenement</strong><Br/>";
             echo "</td></tr></table>\n";
             echo "</div>\n";

                   }

                    
       ?>


Enigste punt is de datum.

www.chrisderoo.nl/chris/agenda.php
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.