Datum uit MYSQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »
Roy

Roy

03/12/2007 09:38:00
Quote Anchor link
Ik heb de datum op de engelse notatie in de database staan. Nu wil ik de datum op de Nederlandse manier weergeven. Hoe doe ik dat nou in dit script?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$query
= mysql_query("SELECT * FROM gastenboek WHERE status = '1' AND verwijderd = '0' ORDER BY id DESC limit $start, $max") or die (mysql_error());

$num = mysql_num_rows($query);
if (empty($num))
{

   echo "<p>Er zijn geen berichten</p>";
}

else
{
  while ($rij = mysql_fetch_array($query))
  {

   echo "". $rij['naam'] ."". $rij['datum'] ."";
?>


Nu zie je gewoon online staan "Naam 2007-12-03 09:38:26"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:54:09
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/12/2007 09:45:00
Quote Anchor link
Wil je alleen de datum anders op maken, zodat er 03-12-2007 komt te staan?

Gebruik dan gewoon DATE_FORMAT() (een MySQL functie)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/12/2007 09:48:00
Quote Anchor link
Wat versta je precies onder "Engelse notatie" Roy?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

03/12/2007 09:49:00
Quote Anchor link
SELECT DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS nl_datum FROM tabel;
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

03/12/2007 09:50:00
Quote Anchor link
Als het goed is, staat je datum dan ook in een DATETIME veld, toch?
dan is het heel simpel,
moet je gewoon even op zoek naar de manual:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
en dan moet het z'n beetje wel lukken denk ik.
 
Roy

Roy

03/12/2007 09:51:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 03.12.2007 09:48:
Wat versta je precies onder "Engelse notatie" Roy?


Sorry, zal wat duidelijker zijn Jan.

Het staat er nu zo: "2007-12-03"
Maar ik wel het zo: "03-12-2007"
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 09:52:00
Quote Anchor link
Daar is niks engels aan te vinden, dit is een ISO-formaat.

Oplossing is reeds gegeven.

Edit: Waarom echo "" en dan nog wat ander spul? Die 2 quotes zijn volkomen overbodig en kun je beter weglaten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

03/12/2007 09:59:00
Quote Anchor link
en als je met de datums wilt rekenen, moet je ze wel in het ISO-formaat houden, anders is dat ook niet meer mogelijk,
daarom geeft DATE deze format mee, zodat je ermee kan dan wat je wilt.
dus je gaat hem pas formatten naar de "normale" datum, zodra je alles hebt berekent.
ik weet trouwens niet of er ook een functie is,
die een formulier, die zo is ingevuld:
28-08-1989, of die hem in een keer kan overzetten naar 1989-08-28.
mischien dat iemand hier een oplossing voor heeft?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/12/2007 10:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function setdateformat($datum){
  list($day,$month,$year) = explode('-',$datum);
  $dbdate = $year.'-'.$month.'-'.$day;
  return $dbdate;
   }

?>
 
Ivo P

ivo P

03/12/2007 10:45:00
Quote Anchor link
of je gebruikt gewoon STR_TO_DATE() het broertje van de mysql-functie DATE_FORMAT

INSERT INTO tabel
(datumkolom)
VALUES
(STR_TO_DATE('12 03/2007', '%m %d/%Y'))


Waarbij het %-gedeelte aangeeft hoe de datum er uit ziet.
(hier bewust voor een heel raar formaat gekozen)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

03/12/2007 10:50:00
Quote Anchor link
en dan zet hij die dus meteen om naar:
yyyy-mm-dd ???
dat is wel handig dan,
heb ik voor niks een hele functie geschreven die het naar een mysql vriendelijke datum maakt =( =P
 
Roy

Roy

03/12/2007 10:51:00
Quote Anchor link
Ik snap wel hoe je die sql maakt, maar hoe moet je het resultaat dan echo'en?
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 10:55:00
Quote Anchor link
print_r($rij); en je ziet direct wat er allemaal in de resultset staat. Wanneer je het voorbeeld van Jurgen gebruikt, zul je ook nl_datum tegenkomen. Daar heb je namelijk de opgemaakte datum ingezet, dat is precies het doel van een de alias.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/12/2007 10:59:00
Quote Anchor link
in het voorbeeld van Jurgen:

echo $row['nl_datum'] (tussen de brackets en quotes zet je de naam die je via SQL hebt gegeven (de naam die achter AS staat)
 
Roy

Roy

03/12/2007 11:20:00
Quote Anchor link
@ Robert...

dankjewel, dat werkt inderdaad. Maar... hier komt weer een vraagje. Hoe combineer ik dit nou met mijn query zoals in de beginpost? Vervang ik namelijk die query, door die van Jurgen, dan word de titel, bericht enz niet weergeven. Alleen de datum.
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 11:26:00
Quote Anchor link
Dan zul je titel, bericht en andere kolommen die je wilt ophalen, eveneens in het SELECT-gedeelte moeten noemen. Niks bijzonders, het blijft gewoon SQL.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  kolom1,
  kolom2,
  DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS datum_nl
FROM
  tabelnaam
ORDER BY
  datum DESC


Edit: typo...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Roy

Roy

03/12/2007 11:41:00
Quote Anchor link
Ik had het ook geprobeerd, maar verkeerd gedaan. Komma's vergeten.. *blush*.

Dankjewel Frank!
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 12:03:00
Quote Anchor link
Vandaar dat het overzichtelijk noteren ook zo belangrijk is, dan zie je de komma's staan. Of juist niet...

Het gebeurt mij ook wel eens, vooral bij aanpassingen wanneer er een kolom bij moet komen. Inmiddels weet ik dat ik deze fout regelmatig maak en is dat ook het eerste waar ik naar kijk mocht er een bug in de query zitten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.