Datum uit MYSQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »
Roy

Roy

03/12/2007 09:38:00
Quote Anchor link
Ik heb de datum op de engelse notatie in de database staan. Nu wil ik de datum op de Nederlandse manier weergeven. Hoe doe ik dat nou in dit script?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$query
= mysql_query("SELECT * FROM gastenboek WHERE status = '1' AND verwijderd = '0' ORDER BY id DESC limit $start, $max") or die (mysql_error());

$num = mysql_num_rows($query);
if (empty($num))
{

   echo "<p>Er zijn geen berichten</p>";
}

else
{
  while ($rij = mysql_fetch_array($query))
  {

   echo "". $rij['naam'] ."". $rij['datum'] ."";
?>


Nu zie je gewoon online staan "Naam 2007-12-03 09:38:26"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 20:16:31
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/12/2007 09:45:00
Quote Anchor link
Wil je alleen de datum anders op maken, zodat er 03-12-2007 komt te staan?

Gebruik dan gewoon DATE_FORMAT() (een MySQL functie)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/12/2007 09:48:00
Quote Anchor link
Wat versta je precies onder "Engelse notatie" Roy?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

03/12/2007 09:49:00
Quote Anchor link
SELECT DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS nl_datum FROM tabel;
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

03/12/2007 09:50:00
Quote Anchor link
Als het goed is, staat je datum dan ook in een DATETIME veld, toch?
dan is het heel simpel,
moet je gewoon even op zoek naar de manual:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
en dan moet het z'n beetje wel lukken denk ik.
 
Roy

Roy

03/12/2007 09:51:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 03.12.2007 09:48:
Wat versta je precies onder "Engelse notatie" Roy?


Sorry, zal wat duidelijker zijn Jan.

Het staat er nu zo: "2007-12-03"
Maar ik wel het zo: "03-12-2007"
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 09:52:00
Quote Anchor link
Daar is niks engels aan te vinden, dit is een ISO-formaat.

Oplossing is reeds gegeven.

Edit: Waarom echo "" en dan nog wat ander spul? Die 2 quotes zijn volkomen overbodig en kun je beter weglaten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

03/12/2007 09:59:00
Quote Anchor link
en als je met de datums wilt rekenen, moet je ze wel in het ISO-formaat houden, anders is dat ook niet meer mogelijk,
daarom geeft DATE deze format mee, zodat je ermee kan dan wat je wilt.
dus je gaat hem pas formatten naar de "normale" datum, zodra je alles hebt berekent.
ik weet trouwens niet of er ook een functie is,
die een formulier, die zo is ingevuld:
28-08-1989, of die hem in een keer kan overzetten naar 1989-08-28.
mischien dat iemand hier een oplossing voor heeft?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/12/2007 10:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function setdateformat($datum){
  list($day,$month,$year) = explode('-',$datum);
  $dbdate = $year.'-'.$month.'-'.$day;
  return $dbdate;
   }

?>
 
Ivo P

ivo P

03/12/2007 10:45:00
Quote Anchor link
of je gebruikt gewoon STR_TO_DATE() het broertje van de mysql-functie DATE_FORMAT

INSERT INTO tabel
(datumkolom)
VALUES
(STR_TO_DATE('12 03/2007', '%m %d/%Y'))


Waarbij het %-gedeelte aangeeft hoe de datum er uit ziet.
(hier bewust voor een heel raar formaat gekozen)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

03/12/2007 10:50:00
Quote Anchor link
en dan zet hij die dus meteen om naar:
yyyy-mm-dd ???
dat is wel handig dan,
heb ik voor niks een hele functie geschreven die het naar een mysql vriendelijke datum maakt =( =P
 
Roy

Roy

03/12/2007 10:51:00
Quote Anchor link
Ik snap wel hoe je die sql maakt, maar hoe moet je het resultaat dan echo'en?
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 10:55:00
Quote Anchor link
print_r($rij); en je ziet direct wat er allemaal in de resultset staat. Wanneer je het voorbeeld van Jurgen gebruikt, zul je ook nl_datum tegenkomen. Daar heb je namelijk de opgemaakte datum ingezet, dat is precies het doel van een de alias.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

03/12/2007 10:59:00
Quote Anchor link
in het voorbeeld van Jurgen:

echo $row['nl_datum'] (tussen de brackets en quotes zet je de naam die je via SQL hebt gegeven (de naam die achter AS staat)
 
Roy

Roy

03/12/2007 11:20:00
Quote Anchor link
@ Robert...

dankjewel, dat werkt inderdaad. Maar... hier komt weer een vraagje. Hoe combineer ik dit nou met mijn query zoals in de beginpost? Vervang ik namelijk die query, door die van Jurgen, dan word de titel, bericht enz niet weergeven. Alleen de datum.
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 11:26:00
Quote Anchor link
Dan zul je titel, bericht en andere kolommen die je wilt ophalen, eveneens in het SELECT-gedeelte moeten noemen. Niks bijzonders, het blijft gewoon SQL.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  kolom1,
  kolom2,
  DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS datum_nl
FROM
  tabelnaam
ORDER BY
  datum DESC


Edit: typo...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Roy

Roy

03/12/2007 11:41:00
Quote Anchor link
Ik had het ook geprobeerd, maar verkeerd gedaan. Komma's vergeten.. *blush*.

Dankjewel Frank!
 
Frank -

Frank -

03/12/2007 12:03:00
Quote Anchor link
Vandaar dat het overzichtelijk noteren ook zo belangrijk is, dan zie je de komma's staan. Of juist niet...

Het gebeurt mij ook wel eens, vooral bij aanpassingen wanneer er een kolom bij moet komen. Inmiddels weet ik dat ik deze fout regelmatig maak en is dat ook het eerste waar ik naar kijk mocht er een bug in de query zitten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.