Datum vergelijken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »
Jaap

Jaap

08/02/2007 13:37:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer een functie in een script in te bouwen, die een bericht pas laat zien als de vooraf ingevoerde datum is bereikt. Ik heb een invoerveld die de datum alsvolgt weergeeft;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$date_format = 'H:i - d. m. Y';


Die schrijft netjes de gegevens naar de database. nu heb ik een invoervak die ik "embargo" noem, waarin de de datum komt (in hetzelfde formaat als hierboven) waarop het bericht pas zichtbaar mag worden. In de query vraag ik dus alle berichten op waarbij de 2e ingevoerde datum (het embargo) al voorbij is, zodat berichten die over een week pas mogen worden vertoont nog niet worden afgeroepen. Ik vergelijk hem met de dag van vandaag door dezelfde code te gebruiken als hoe hij de datum wegschrijft.Ik heb al van alles geprobeerd om het voor elkaar te krijgen, maar dichterbij als hieronder kom ik niet, en het werkt dus ook nog niet... ;-(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$query = mysql_query("SELECT * FROM $mysql_posts_table WHERE embargo <= 'H:i - d. m. Y' ORDER BY id DESC
        LIMIT $posts_per_page OFFSET $offset");


In afwachting van uw wijsheid....


Groetjes, Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 00:31:54
 
Bo az

Bo az

08/02/2007 13:41:00
Quote Anchor link
Een datum / tijd zet je in de database, als type DATETIME, alleen dan kan je ook juiste vergelijkingen hiermee uitvoeren.
Voor een overzicht van alles wat je met DATETIME kunt kijk je hier. (ten minste als je MySQL gebruikt.)
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 13:49:00
Quote Anchor link
Dankjewel, Boaz!!

Ik ga er direct mee aan de slag!!

Ja ik gebruik MySQL!!

Jaap
 
Bo az

Bo az

08/02/2007 13:54:00
Quote Anchor link
Als je al gegevens in je database hebt staan die je niet kwijt wil raken heb je hier misschien iets aan.
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 14:03:00
Quote Anchor link
Er zijn geen belangrijke gegevens, het is nog in de ontwerpfase. Ik ben alleen een werkend script aan het aanpassen.
De hulp-site van mysql staat wel erg vol info. Ik hoop dat ik het goeie er uit weet te halen...
 
Bo az

Bo az

08/02/2007 14:13:00
Quote Anchor link
Ja klopt, je kan het eens globaal door lezen en dan weet later waar je moet kijken als je iets nodig hebt. Je kan ook eerst bedenken wat je nodig hebt en het dan gaan zoeken.

succes
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 14:41:00
Quote Anchor link
Volgens je laatste bericht, de tutorial, wordt de datum verdeeld over meerdere kolommen. Is dat dus essentieel voor een vergelijking zoals je aangaf in je eerste reactie?
 
Bo az

Bo az

08/02/2007 15:20:00
Quote Anchor link
In de tutorial, wordt juist uitgelegd hoe je de datum die verdeelt is over meer velden omzet naar een datum veld van het type DATE. Maar in jou geval zou je het naar het type DATETIME moeten omzetten omdat jij ook de tijd gebruikt.

En ja, voor een vergelijking is het essentieel het juiste data type te kiezen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2007 15:22:00
Quote Anchor link
Nee, dat zou ik juist afraden. Een datum sla je op in een DATE veld en een tijstip (datum + tijd) in een DATETIME veld. Alleen dan kun je de vele datum/tijd functies gebruiken die mysql je biedt.

Zie ook hoofdstuk 12.5 van de mysql handleiding voor deze functies.
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 15:31:00
Quote Anchor link
Oké, dus het TYPE van de kolom heet nu DATETIME, en nu schrijf ik de gegevens niet meer weg met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$date_format = 'H:i - d. m. Y';


maar met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$date_format = 'DATETIME';


of zie ik dat verkeerd? (Ik ben erg leergierig, maar zeker niet volleerd ;-) dus als ik wel erg simpel overkom spijt me dat )
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Huh?

Nee, invoegen in de database doe je in het formaat 'yyyy-mm-dd' eventueel met een tijdstip erachter. En uitlezen uit de database doe je met de functie DATE_FORMAT() van mysql:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS formatted_date
FROM
    tabel
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 16:03:00
Quote Anchor link
oke, maar de variabele
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$date_format = 'H:i - d. m. Y';
werkte wel, maar als ik die verander in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$date_format = 'yyyy-mm-dd hh:mm:ss';
werkt hij niet meer. Ook niet met grote YY en HH, of met ii ipv mm. Dus wat doe ik dan verkeerd? Of schrijft hij dat niet meer omdat ik het type van de kolom heb gewijzigd? Moet ik dan nog een andere eigenschap van de kolom veranderen in MySQL?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2007 16:06:00
Quote Anchor link
Ik snap niet wat je met die hele variabele wilt? Het invoeren van het huidige tijdstip in de database doe je met NOW(). Het invoeren van een ander tijdstip doe je in het formaat 'yyyy-mm-dd hh:mm:ss'. Maar hoe jij je tijdstip in dat formaat krijgt moet je zelf uitvinden.

Als je de date() functie van php gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$datum
= date('Y-m-d H:i:s');
?>

Maar zoals gezegd, als je de huidige datum in wilt voeren doe je dat gewoon met mysql:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO tabel (datetime)
VALUES (NOW())
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Sorry, die variabele zit in een config-file in het (reeds bestaande)script. Vanuit een actions.php wordt de rest geregeld, zodat een geplaatst bericht de datum en tijd mee kreeg in vooraf genoemd formaat. Maar omdat ik al een tijd aan de pruts ben geweest met het probleem, hou ik onbewust nogal vast denk ik aan de aloude waarden. Ik probeer het zo goed mogelijk aan te passen mbv jouw info

(ik waardeer jullie hulp erg hoor!!!! )
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2007 16:20:00
Quote Anchor link
Ja ok, maar zodra een bericht geplaatst wordt zou ik het tijdstip van plaatsen gewoon met NOW() in de database zetten. Dan heb je ook direct het goede formaat voor de database te pakken (de engelse notatie).

Pas bij het ophalen van het bericht uit de database ga je dan het eigenlijke formaat toepassen met behulp van de functie DATE_FORMAT. Precies zoals ik al eerder aangaf.
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 17:05:00
Quote Anchor link
DANK DANK DANK!!!!!

Ik deed het stap voor stap, en door het met NOW() in de database te zetten, en de vergelijking ook met NOW() te doen, doet hij precies wat hij moet doen!!!!

De functie DATE_FORMAT ben ik nog niet aan toe, maar dat lijkt ook even niet te hoeven.

Je weet niet hoe dankbaar ik ben!!!!!!
(Ook voor je geduld, haha, ik snapte het niet direct...)

Jaap
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Quote:
$date_format = 'H:i - d. m. Y';


die is dus volstrekt overbodig geworden!!

En meer dingen dus...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 17:45:00
Quote Anchor link
...

Nogmaals dank
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.