Datum vergelijken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
Jaap

Jaap

08/02/2007 13:37:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer een functie in een script in te bouwen, die een bericht pas laat zien als de vooraf ingevoerde datum is bereikt. Ik heb een invoerveld die de datum alsvolgt weergeeft;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$date_format = 'H:i - d. m. Y';


Die schrijft netjes de gegevens naar de database. nu heb ik een invoervak die ik "embargo" noem, waarin de de datum komt (in hetzelfde formaat als hierboven) waarop het bericht pas zichtbaar mag worden. In de query vraag ik dus alle berichten op waarbij de 2e ingevoerde datum (het embargo) al voorbij is, zodat berichten die over een week pas mogen worden vertoont nog niet worden afgeroepen. Ik vergelijk hem met de dag van vandaag door dezelfde code te gebruiken als hoe hij de datum wegschrijft.Ik heb al van alles geprobeerd om het voor elkaar te krijgen, maar dichterbij als hieronder kom ik niet, en het werkt dus ook nog niet... ;-(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$query = mysql_query("SELECT * FROM $mysql_posts_table WHERE embargo <= 'H:i - d. m. Y' ORDER BY id DESC
        LIMIT $posts_per_page OFFSET $offset");


In afwachting van uw wijsheid....


Groetjes, Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

25/05/2024 20:41:10
 
Bo az

Bo az

08/02/2007 13:41:00
Quote Anchor link
Een datum / tijd zet je in de database, als type DATETIME, alleen dan kan je ook juiste vergelijkingen hiermee uitvoeren.
Voor een overzicht van alles wat je met DATETIME kunt kijk je hier. (ten minste als je MySQL gebruikt.)
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 13:49:00
Quote Anchor link
Dankjewel, Boaz!!

Ik ga er direct mee aan de slag!!

Ja ik gebruik MySQL!!

Jaap
 
Bo az

Bo az

08/02/2007 13:54:00
Quote Anchor link
Als je al gegevens in je database hebt staan die je niet kwijt wil raken heb je hier misschien iets aan.
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 14:03:00
Quote Anchor link
Er zijn geen belangrijke gegevens, het is nog in de ontwerpfase. Ik ben alleen een werkend script aan het aanpassen.
De hulp-site van mysql staat wel erg vol info. Ik hoop dat ik het goeie er uit weet te halen...
 
Bo az

Bo az

08/02/2007 14:13:00
Quote Anchor link
Ja klopt, je kan het eens globaal door lezen en dan weet later waar je moet kijken als je iets nodig hebt. Je kan ook eerst bedenken wat je nodig hebt en het dan gaan zoeken.

succes
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 14:41:00
Quote Anchor link
Volgens je laatste bericht, de tutorial, wordt de datum verdeeld over meerdere kolommen. Is dat dus essentieel voor een vergelijking zoals je aangaf in je eerste reactie?
 
Bo az

Bo az

08/02/2007 15:20:00
Quote Anchor link
In de tutorial, wordt juist uitgelegd hoe je de datum die verdeelt is over meer velden omzet naar een datum veld van het type DATE. Maar in jou geval zou je het naar het type DATETIME moeten omzetten omdat jij ook de tijd gebruikt.

En ja, voor een vergelijking is het essentieel het juiste data type te kiezen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2007 15:22:00
Quote Anchor link
Nee, dat zou ik juist afraden. Een datum sla je op in een DATE veld en een tijstip (datum + tijd) in een DATETIME veld. Alleen dan kun je de vele datum/tijd functies gebruiken die mysql je biedt.

Zie ook hoofdstuk 12.5 van de mysql handleiding voor deze functies.
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 15:31:00
Quote Anchor link
Oké, dus het TYPE van de kolom heet nu DATETIME, en nu schrijf ik de gegevens niet meer weg met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$date_format = 'H:i - d. m. Y';


maar met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$date_format = 'DATETIME';


of zie ik dat verkeerd? (Ik ben erg leergierig, maar zeker niet volleerd ;-) dus als ik wel erg simpel overkom spijt me dat )
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Huh?

Nee, invoegen in de database doe je in het formaat 'yyyy-mm-dd' eventueel met een tijdstip erachter. En uitlezen uit de database doe je met de functie DATE_FORMAT() van mysql:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y') AS formatted_date
FROM
    tabel
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 16:03:00
Quote Anchor link
oke, maar de variabele
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$date_format = 'H:i - d. m. Y';
werkte wel, maar als ik die verander in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$date_format = 'yyyy-mm-dd hh:mm:ss';
werkt hij niet meer. Ook niet met grote YY en HH, of met ii ipv mm. Dus wat doe ik dan verkeerd? Of schrijft hij dat niet meer omdat ik het type van de kolom heb gewijzigd? Moet ik dan nog een andere eigenschap van de kolom veranderen in MySQL?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2007 16:06:00
Quote Anchor link
Ik snap niet wat je met die hele variabele wilt? Het invoeren van het huidige tijdstip in de database doe je met NOW(). Het invoeren van een ander tijdstip doe je in het formaat 'yyyy-mm-dd hh:mm:ss'. Maar hoe jij je tijdstip in dat formaat krijgt moet je zelf uitvinden.

Als je de date() functie van php gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$datum
= date('Y-m-d H:i:s');
?>

Maar zoals gezegd, als je de huidige datum in wilt voeren doe je dat gewoon met mysql:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO tabel (datetime)
VALUES (NOW())
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Sorry, die variabele zit in een config-file in het (reeds bestaande)script. Vanuit een actions.php wordt de rest geregeld, zodat een geplaatst bericht de datum en tijd mee kreeg in vooraf genoemd formaat. Maar omdat ik al een tijd aan de pruts ben geweest met het probleem, hou ik onbewust nogal vast denk ik aan de aloude waarden. Ik probeer het zo goed mogelijk aan te passen mbv jouw info

(ik waardeer jullie hulp erg hoor!!!! )
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2007 16:20:00
Quote Anchor link
Ja ok, maar zodra een bericht geplaatst wordt zou ik het tijdstip van plaatsen gewoon met NOW() in de database zetten. Dan heb je ook direct het goede formaat voor de database te pakken (de engelse notatie).

Pas bij het ophalen van het bericht uit de database ga je dan het eigenlijke formaat toepassen met behulp van de functie DATE_FORMAT. Precies zoals ik al eerder aangaf.
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 17:05:00
Quote Anchor link
DANK DANK DANK!!!!!

Ik deed het stap voor stap, en door het met NOW() in de database te zetten, en de vergelijking ook met NOW() te doen, doet hij precies wat hij moet doen!!!!

De functie DATE_FORMAT ben ik nog niet aan toe, maar dat lijkt ook even niet te hoeven.

Je weet niet hoe dankbaar ik ben!!!!!!
(Ook voor je geduld, haha, ik snapte het niet direct...)

Jaap
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Quote:
$date_format = 'H:i - d. m. Y';


die is dus volstrekt overbodig geworden!!

En meer dingen dus...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap
 
Jaap

Jaap

08/02/2007 17:45:00
Quote Anchor link
...

Nogmaals dank
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.