Datum wegschrijven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »
Willem L

Willem L

24/02/2012 19:51:54
Quote Anchor link
Heb wat moeite om data op juiste wijze weg te schrijven.

Zo wordt dit weggeschreven, waarbij de datum en wijze waarop het weggescchreven moet worden niet overeenkomen. Bij het echoën zie ik
INSERT INTO berichten (Datum, Bericht) VALUES DATE_FORMAT(23-02-2012, '%Y-%m-%d'), 'Dit betreft een test'

Zo moet dit worden
INSERT INTO berichten (Datum, Bericht) VALUES 2012-02-23, 'Dit betreft een test'

Ben er nu ff een middag mee bezig geweest en items opgezocht, maar helaas het lukt mij niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql = "INSERT INTO berichten";
    $sql .= " (Datum, Bericht)";
    $sql .= " VALUES";
    $sql .= " DATE_FORMAT(".$datum.", '%Y-%m-%d'), '".$bericht."'";
                    
$result = mysql_query( $sql );

[/CODE]
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:37:43
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

24/02/2012 21:33:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
date('Y-m-d')
?>
 
Frank WD

Frank WD

24/02/2012 21:39:25
Quote Anchor link
Mocht je de datum willen posten van het moment de bericht word gepost, dan zal je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   NOW()
?>

moeten gebruiken in je query.

Hier mee krijg je de huidige datum in je database en zou je in de toekomst er ook meer mee kunnen. Hier heb je wel een database veld voor nodig met datetime als instelling.

Verder nog even een tip.
Gebruik wel een goede foutafhandeling en kijk ook nog even naar SQL-Injection.
Want daar is deze query niet tegen beveiligt.
Gewijzigd op 24/02/2012 21:42:22 door Frank WD
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 12:25:06
Quote Anchor link
@Frank
Het is ook maar een voorbeeld.
@Nick
Bedankt met enige aanpassing werkt het.

Toevoeging op 25/02/2012 14:24:46:

Och, nee, ben te vroeg met juichen.

Ik wil dat de $datum weggeschreven wordt als 2012-03-03, alleen hoe koppel je dit aan dan elkaar?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "INSERT INTO berichten";
$sql .= " ( datum, bericht )";
$sql .= " VALUES";
$sql .= " ( DATE_FORMAT'".$datum.'%Y %m %d'",'".$bericht."'  );";
[/CODE]
 
Frank WD

Frank WD

25/02/2012 14:29:21
Quote Anchor link
@Willem,

Zoals ik al zij gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
query = ( "INSERT INTO
                                reactie
                                (
                                    date_post
                                )
                            VALUES
                            (
                            NOW()
                            )"
)
?>

Bij het weg schrijven van een datum.
Dan kun je bij de select query met de date_format alleen de datum er uit halen.
dit werkt vele malen makelijke en in toekomst kun je er meer mee bij eventueel uitbreiding
Gewijzigd op 25/02/2012 14:40:07 door Frank WD
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:12:56
Quote Anchor link
@Frank

Begrijp het wel. Is wat makkelijk.
Alleen mensen plaatsen een bericht misschien wel een paar dagen later.
Terwijl het bericht de datum moet hebben van de gebeurtenis.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/02/2012 15:16:19
Quote Anchor link
Waar komt $datum vandaan?
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:25:01
Quote Anchor link
Ik zet even de code erin
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
if ( isset ($_GET['p']) && $_GET['p'] == 'addberichtsql' ) { // schrijf bericht wel weg
    //===============nieuw bericht aanmaken
    $datum = trim($_POST['Datum']);
    $bericht = trim($_POST['Bericht']);
    
    $good = true;
    if ( empty($datum) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een datum invullen voor een bericht !'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }    
    
    if ( strlen(trim($_POST['Bericht'])) < 5 ) {
        $good = false;
        echo 'Uw onderwerp moet minstens vijf karakters bevatten'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }
    
    if ( empty($bericht) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een tekst invullen!'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }
        if ( $good == false ) {
            goback(); // Deze zorgt voor de regel waarbij de mensen via javascript 1 regel kunnen teruggaan.
            } else {
                if ($good == true ) {
                    if (isset ($_POST['datum'])) {
                        $datum = mysql_real_escape_string($_POST['datum']);
                    }
                    
                
    if (isset ($_POST['bericht'])) {
    $bericht = mysql_real_escape_string($_POST['bericht']);
                    }                        
    $sql = "INSERT INTO berichten";
    $sql .= " ( datum , bericht )";
    $sql .= " VALUES";
        $sql .= " ( date_format('%Y-%m-%d','".$datum."') ,'".$bericht."'  );";
                                        
    $result = mysql_query( $sql );
    //echo $datum;
                    
    if ( $result ) {                    
            echo 'Het bericht is opgenomen in onze database'.PHP_EOL;
            echo '<br /><hr />'.PHP_EOL;
            echo '<a href="'.berichten.'?p=addberichtform" title="Voeg nog
                  een bericht toe" class="formleft">Voeg nog een bericht                toe</a>'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    echo '<a href="'.berichten.'" title="Terug naar overzicht berichten" class="formleft">Terug naar berichten overzicht</a>'.PHP_EOL;    
    }
} else {
                        
echo 'Sorry, onverwachte fout met de database bij opnemen van een bericht.'.PHP_EOL;
                        }
}
[/CODE]
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/02/2012 15:31:32
Quote Anchor link
Waarom doe je
$datum = trim($_POST['Datum']);
en later if (isset ($_POST['datum'])) ?

$bericht en $_POST['bericht'] gebruik je ook door elkaar.

Gebruik de invoer zoals je die krijgt (in dit geval dus de $_POST gegevens) en beveilig pas bij invoer in de database.

empty is in dit geval geen goede manier om iets te controleren, gebruik idd isset.

Ik zie in bovenstaande nog steeds niet waar datum vandaan komt. Uit een formulier, maar hoe wordt het daar ingevoerd? Via een datumprikker, als invoer? Waar is de controle of er wel een datum is ingevoerd (en niet bv 30-2-2012)?
 
- SanThe -

- SanThe -

25/02/2012 15:44:32
Quote Anchor link
Lees de handleiding van DATE_FORMAT eens goed door. Je gebruikt het verkeerd.
 
Frank WD

Frank WD

25/02/2012 15:47:34
Quote Anchor link
@Willem,

Dat heb je er natuurlijk in je openings topic niet over gehad.
Daarom verwees ik ook door na de NOW() optie.
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:49:36
Quote Anchor link
Datum komt vanaf een formulier via een invoervak in nederlandse datumnotatie.
Controle datum moet ik nog wel aanbrengen, maar ik probeer eerst of ik iets
op de weg kan schrijven.

@Frank
Sorry voor dat.

@SanThe
Ben al heel de morgen mee bezig, maar zie het ff niet
Gewijzigd op 25/02/2012 15:52:22 door Willem L
 
- SanThe -

- SanThe -

25/02/2012 16:01:41
Quote Anchor link
- SanThe - op 25/02/2012 15:44:32:
Lees de handleiding van DATE_FORMAT eens goed door. Je gebruikt het verkeerd.


Correctie: Ik denk dat DATE_FORMAT de verkeerde functie is voor wat jij wilt doen. Kijk eens naar STR_TO_DATE.
Gewijzigd op 25/02/2012 16:34:00 door - SanThe -
 
Willem L

Willem L

26/02/2012 09:31:30
Quote Anchor link
Ik heb aardig wat engelengeduld, maar op de één of andere reden lukt het mij niet om de juiste notatie in de db te krijgen.
Dit zowel met date_format als met str_to_date.
date_format('%Y %m %d','".$datum."'
Zie wel een datum staan, niet in de juiste notatie als hierboven, maar ook %Y %m %d als ik de sql echoëd
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/02/2012 09:56:57
Quote Anchor link
Hoe ziet je query er nu uit dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$datum
= '22-03-2012';
$test = "INSERT into test SET datum = STR_TO_DATE('".$datum."','%d-%m-%Y')";
echo $test;
 ?>

Als ik de echo van $test direct in php-admin uitvoer, krijg ik netjes de datum opgeslagen in de tabel.
 
Willem L

Willem L

26/02/2012 11:23:19
Quote Anchor link
Ik krijg bij jou INSERT inderdaad de juiste datum en krijg als result netjes een 1 terug.
Pas ik mijn SQL aan dan staat bij de SQL het zelfde, krijg alleen geen 1 terug


Ik moet jullie een pluim geven voor jullie geduld en uitleg

Werkt nu wel, vergeten haakjes te zetten.
Bij deze hartelijk dank, weer wat bijgeleerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
//$sql = "INSERT into berichten SET datum = STR_TO_DATE('".$datum."','%d-%m-%Y')";
//echo $test; //werkend

                  
$sql = "INSERT INTO berichten";
$sql .= "  datum, bericht "
$sql .= " VALUES";
$sql .= "  STR_TO_DATE('".$datum."','%Y-%m-%d'), '".$bericht."'";
                                        
$result = mysql_query( $sql ); // geen 1 terug
[/CODE]
Gewijzigd op 26/02/2012 11:39:13 door Willem L
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.