Datum wegschrijven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »
Willem L

Willem L

24/02/2012 19:51:54
Quote Anchor link
Heb wat moeite om data op juiste wijze weg te schrijven.

Zo wordt dit weggeschreven, waarbij de datum en wijze waarop het weggescchreven moet worden niet overeenkomen. Bij het echoën zie ik
INSERT INTO berichten (Datum, Bericht) VALUES DATE_FORMAT(23-02-2012, '%Y-%m-%d'), 'Dit betreft een test'

Zo moet dit worden
INSERT INTO berichten (Datum, Bericht) VALUES 2012-02-23, 'Dit betreft een test'

Ben er nu ff een middag mee bezig geweest en items opgezocht, maar helaas het lukt mij niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql = "INSERT INTO berichten";
    $sql .= " (Datum, Bericht)";
    $sql .= " VALUES";
    $sql .= " DATE_FORMAT(".$datum.", '%Y-%m-%d'), '".$bericht."'";
                    
$result = mysql_query( $sql );

[/CODE]
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 20:45:24
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

24/02/2012 21:33:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
date('Y-m-d')
?>
 
Frank WD

Frank WD

24/02/2012 21:39:25
Quote Anchor link
Mocht je de datum willen posten van het moment de bericht word gepost, dan zal je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   NOW()
?>

moeten gebruiken in je query.

Hier mee krijg je de huidige datum in je database en zou je in de toekomst er ook meer mee kunnen. Hier heb je wel een database veld voor nodig met datetime als instelling.

Verder nog even een tip.
Gebruik wel een goede foutafhandeling en kijk ook nog even naar SQL-Injection.
Want daar is deze query niet tegen beveiligt.
Gewijzigd op 24/02/2012 21:42:22 door Frank WD
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 12:25:06
Quote Anchor link
@Frank
Het is ook maar een voorbeeld.
@Nick
Bedankt met enige aanpassing werkt het.

Toevoeging op 25/02/2012 14:24:46:

Och, nee, ben te vroeg met juichen.

Ik wil dat de $datum weggeschreven wordt als 2012-03-03, alleen hoe koppel je dit aan dan elkaar?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "INSERT INTO berichten";
$sql .= " ( datum, bericht )";
$sql .= " VALUES";
$sql .= " ( DATE_FORMAT'".$datum.'%Y %m %d'",'".$bericht."'  );";
[/CODE]
 
Frank WD

Frank WD

25/02/2012 14:29:21
Quote Anchor link
@Willem,

Zoals ik al zij gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
query = ( "INSERT INTO
                                reactie
                                (
                                    date_post
                                )
                            VALUES
                            (
                            NOW()
                            )"
)
?>

Bij het weg schrijven van een datum.
Dan kun je bij de select query met de date_format alleen de datum er uit halen.
dit werkt vele malen makelijke en in toekomst kun je er meer mee bij eventueel uitbreiding
Gewijzigd op 25/02/2012 14:40:07 door Frank WD
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:12:56
Quote Anchor link
@Frank

Begrijp het wel. Is wat makkelijk.
Alleen mensen plaatsen een bericht misschien wel een paar dagen later.
Terwijl het bericht de datum moet hebben van de gebeurtenis.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/02/2012 15:16:19
Quote Anchor link
Waar komt $datum vandaan?
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:25:01
Quote Anchor link
Ik zet even de code erin
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
if ( isset ($_GET['p']) && $_GET['p'] == 'addberichtsql' ) { // schrijf bericht wel weg
    //===============nieuw bericht aanmaken
    $datum = trim($_POST['Datum']);
    $bericht = trim($_POST['Bericht']);
    
    $good = true;
    if ( empty($datum) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een datum invullen voor een bericht !'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }    
    
    if ( strlen(trim($_POST['Bericht'])) < 5 ) {
        $good = false;
        echo 'Uw onderwerp moet minstens vijf karakters bevatten'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }
    
    if ( empty($bericht) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een tekst invullen!'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    }
        if ( $good == false ) {
            goback(); // Deze zorgt voor de regel waarbij de mensen via javascript 1 regel kunnen teruggaan.
            } else {
                if ($good == true ) {
                    if (isset ($_POST['datum'])) {
                        $datum = mysql_real_escape_string($_POST['datum']);
                    }
                    
                
    if (isset ($_POST['bericht'])) {
    $bericht = mysql_real_escape_string($_POST['bericht']);
                    }                        
    $sql = "INSERT INTO berichten";
    $sql .= " ( datum , bericht )";
    $sql .= " VALUES";
        $sql .= " ( date_format('%Y-%m-%d','".$datum."') ,'".$bericht."'  );";
                                        
    $result = mysql_query( $sql );
    //echo $datum;
                    
    if ( $result ) {                    
            echo 'Het bericht is opgenomen in onze database'.PHP_EOL;
            echo '<br /><hr />'.PHP_EOL;
            echo '<a href="'.berichten.'?p=addberichtform" title="Voeg nog
                  een bericht toe" class="formleft">Voeg nog een bericht                toe</a>'.PHP_EOL;
        echo '<br />'.PHP_EOL;
    echo '<a href="'.berichten.'" title="Terug naar overzicht berichten" class="formleft">Terug naar berichten overzicht</a>'.PHP_EOL;    
    }
} else {
                        
echo 'Sorry, onverwachte fout met de database bij opnemen van een bericht.'.PHP_EOL;
                        }
}
[/CODE]
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/02/2012 15:31:32
Quote Anchor link
Waarom doe je
$datum = trim($_POST['Datum']);
en later if (isset ($_POST['datum'])) ?

$bericht en $_POST['bericht'] gebruik je ook door elkaar.

Gebruik de invoer zoals je die krijgt (in dit geval dus de $_POST gegevens) en beveilig pas bij invoer in de database.

empty is in dit geval geen goede manier om iets te controleren, gebruik idd isset.

Ik zie in bovenstaande nog steeds niet waar datum vandaan komt. Uit een formulier, maar hoe wordt het daar ingevoerd? Via een datumprikker, als invoer? Waar is de controle of er wel een datum is ingevoerd (en niet bv 30-2-2012)?
 
- SanThe -

- SanThe -

25/02/2012 15:44:32
Quote Anchor link
Lees de handleiding van DATE_FORMAT eens goed door. Je gebruikt het verkeerd.
 
Frank WD

Frank WD

25/02/2012 15:47:34
Quote Anchor link
@Willem,

Dat heb je er natuurlijk in je openings topic niet over gehad.
Daarom verwees ik ook door na de NOW() optie.
 
Willem L

Willem L

25/02/2012 15:49:36
Quote Anchor link
Datum komt vanaf een formulier via een invoervak in nederlandse datumnotatie.
Controle datum moet ik nog wel aanbrengen, maar ik probeer eerst of ik iets
op de weg kan schrijven.

@Frank
Sorry voor dat.

@SanThe
Ben al heel de morgen mee bezig, maar zie het ff niet
Gewijzigd op 25/02/2012 15:52:22 door Willem L
 
- SanThe -

- SanThe -

25/02/2012 16:01:41
Quote Anchor link
- SanThe - op 25/02/2012 15:44:32:
Lees de handleiding van DATE_FORMAT eens goed door. Je gebruikt het verkeerd.


Correctie: Ik denk dat DATE_FORMAT de verkeerde functie is voor wat jij wilt doen. Kijk eens naar STR_TO_DATE.
Gewijzigd op 25/02/2012 16:34:00 door - SanThe -
 
Willem L

Willem L

26/02/2012 09:31:30
Quote Anchor link
Ik heb aardig wat engelengeduld, maar op de één of andere reden lukt het mij niet om de juiste notatie in de db te krijgen.
Dit zowel met date_format als met str_to_date.
date_format('%Y %m %d','".$datum."'
Zie wel een datum staan, niet in de juiste notatie als hierboven, maar ook %Y %m %d als ik de sql echoëd
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/02/2012 09:56:57
Quote Anchor link
Hoe ziet je query er nu uit dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$datum
= '22-03-2012';
$test = "INSERT into test SET datum = STR_TO_DATE('".$datum."','%d-%m-%Y')";
echo $test;
 ?>

Als ik de echo van $test direct in php-admin uitvoer, krijg ik netjes de datum opgeslagen in de tabel.
 
Willem L

Willem L

26/02/2012 11:23:19
Quote Anchor link
Ik krijg bij jou INSERT inderdaad de juiste datum en krijg als result netjes een 1 terug.
Pas ik mijn SQL aan dan staat bij de SQL het zelfde, krijg alleen geen 1 terug


Ik moet jullie een pluim geven voor jullie geduld en uitleg

Werkt nu wel, vergeten haakjes te zetten.
Bij deze hartelijk dank, weer wat bijgeleerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
//$sql = "INSERT into berichten SET datum = STR_TO_DATE('".$datum."','%d-%m-%Y')";
//echo $test; //werkend

                  
$sql = "INSERT INTO berichten";
$sql .= "  datum, bericht "
$sql .= " VALUES";
$sql .= "  STR_TO_DATE('".$datum."','%Y-%m-%d'), '".$bericht."'";
                                        
$result = mysql_query( $sql ); // geen 1 terug
[/CODE]
Gewijzigd op 26/02/2012 11:39:13 door Willem L
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.