Datum wordt onjuist weergegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

02/04/2012 02:21:04
Quote Anchor link
Ik heb een bestaand scriptje, dat de datum van plaatsen in tekst moet weergeven, een klein beetje aangepast. Maar deze geeft nu alleen 'Net' of vanaf de regel met het aantal uren geleden weer. Ik kan zelf de fout niet vinden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$datum
="";
$d1=strtotime($Datum);
$d2=time();
$d3=floor($d2-$d1);
if($d3<20){
    $datum="Net";
}
else if($d3>=20&&$d3<60){
    $datum="".$d3." seconden geleden";
}
else if($d3>=60&&$d3<120){
    $datum="".floor($d3/60)." minuut geleden";
}
else if($d3>=120&&$d3<3600){
    $datum="".floor($d3/60)." minuten geleden";
}
else if($d3>=3600&&$d3<7200){                                $datum="".floor($d3/3600)." uur geleden";
}
else if($d3>=7200&&$d3<86400){                                $datum="".floor($d3/3600)." uur geleden";
}
else if($d3>=86400&&$d3<172800){
    $datum="Gisteren";
}
else if($d3>=172800&&$d3<259200){
    $datum="Eergisteren";
}

?>


Dit is alleen het eerste gedeelte van het script, omdat de rest denk ik niet relevant is. Dat zijn, net als dit, alleen nog maar if-statements waarmee het aantal dagen en weken geleden wordt weergegeven.
Het probleem is dus concreet dat het aantal seconden of minuten geleden niet wordt weergegeven.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Alvast bedankt!

Toevoeging op 02/04/2012 02:28:51:

Excuus voor de 'bump', maar ik zie dat het scriptje niet helemaal goed is geplaatst. Een kleine update dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$datum
="";
$d1=strtotime($Datum);
$d2=time();
$d3=floor($d2-$d1);
if($d3<20){
    $datum="Net";
}
else if($d3>=20&&$d3<60){
    $datum="".$d3." seconden geleden";
}
else if($d3>=60&&$d3<120){
    $datum="".floor($d3/60)." minuut geleden";
}
else if($d3>=120&&$d3<3600){
    $datum="".floor($d3/60)." minuten geleden";
}
else if($d3>=3600&&$d3<7200){
    $datum="".floor($d3/3600)." uur geleden";
}
else if($d3>=7200&&$d3<86400){
    $datum="".floor($d3/3600)." uur geleden";
}
else if($d3>=86400&&$d3<172800){
    $datum="Gisteren";
}
else if($d3>=172800&&$d3<259200){
    $datum="Eergisteren";
}

?>


Misschien handig om te vermelden dat de datum met now() in de database wordt geplaatst, in een kolom met de eigenschap datetime en standaardwaarde 0000-00-00 00:00:00. Maar omdat het aantal uur geleden gewoon wordt weergegeven, kan het hier denk ik niet aan liggen.
Gewijzigd op 02/04/2012 05:34:03 door
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:01:09
 
B a s
Beheerder

B a s

02/04/2012 18:56:13
Quote Anchor link
Kijk, functie die hetzelfde doet voor een datum zoals jij hem gebruikt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
function ago($date)
{

    if(empty($date))
        return "Geen tijd beschikbaar";
    
    $periods = array("seconde", "minuut", "uur", "dag", "week", "maand", "jaar", "eeuw");
    $periods_long = array('seconden', 'minuten', 'uur', 'dagen', 'weken', 'maanden', 'jaar', 'eeuwen');
    $lengths = array("59","59","24","6","4.35","12","10");
    $now = time();
    $unix_date = strtotime($date);
    
    if(empty($unix_date))  
        return 'Verkeerde datum';
    
    if($now > $unix_date)
    {

        $difference = $now - $unix_date;
        $tense = 'geleden';
    }

    else
    {
        $difference = $unix_date - $now;
        $tense = "vanaf nu";
    }

    
    for($j = 0; $difference >= $lengths[$j] && $j < count($lengths)-1; $j++)
        $difference /= $lengths[$j];
    
    $difference = round($difference);
    
    if($difference != 1)
        $periods[$j] = str_replace($periods[$j], $periods_long[$j], $periods[$j]);
    
    return $difference . ' ' . $periods[$j] . ' ' . $tense;
}

?>
 

03/04/2012 00:45:17
Quote Anchor link
Ik heb je scriptje ingebouwd. Maar als ik 'n nieuwsbericht net heb geplaatst, ongeveer 3 minuten geleden, geeft-ie aan dat het '2 uur vanaf nu' is? Dus het werkt niet zoals 't moet werken...
 
Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

03/04/2012 13:33:01
Quote Anchor link
Staat je server tijd goed? :p
 

03/04/2012 13:41:34
Quote Anchor link
Ja, ik heb voorheen ook geen problemen gehad met de datum en tijd. Dus daar kan 't ook niet aan liggen.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

03/04/2012 14:00:25
Quote Anchor link
Zou het in het eerste code-voorbeeld niet liggen aan $datum en $Datum op regel 2 en 3?
 

03/04/2012 23:39:57
Quote Anchor link
Ik zal het scriptje eerst even ombouwen naar een functie, en dan $datum maar gewoon weglaten. Even kijken of dat werkt.
 

05/04/2012 00:24:20
Quote Anchor link
Nee, dat werkt ook niet!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.