Datum wordt onjuist weergegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

02/04/2012 02:21:04
Quote Anchor link
Ik heb een bestaand scriptje, dat de datum van plaatsen in tekst moet weergeven, een klein beetje aangepast. Maar deze geeft nu alleen 'Net' of vanaf de regel met het aantal uren geleden weer. Ik kan zelf de fout niet vinden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$datum
="";
$d1=strtotime($Datum);
$d2=time();
$d3=floor($d2-$d1);
if($d3<20){
    $datum="Net";
}
else if($d3>=20&&$d3<60){
    $datum="".$d3." seconden geleden";
}
else if($d3>=60&&$d3<120){
    $datum="".floor($d3/60)." minuut geleden";
}
else if($d3>=120&&$d3<3600){
    $datum="".floor($d3/60)." minuten geleden";
}
else if($d3>=3600&&$d3<7200){                                $datum="".floor($d3/3600)." uur geleden";
}
else if($d3>=7200&&$d3<86400){                                $datum="".floor($d3/3600)." uur geleden";
}
else if($d3>=86400&&$d3<172800){
    $datum="Gisteren";
}
else if($d3>=172800&&$d3<259200){
    $datum="Eergisteren";
}

?>


Dit is alleen het eerste gedeelte van het script, omdat de rest denk ik niet relevant is. Dat zijn, net als dit, alleen nog maar if-statements waarmee het aantal dagen en weken geleden wordt weergegeven.
Het probleem is dus concreet dat het aantal seconden of minuten geleden niet wordt weergegeven.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Alvast bedankt!

Toevoeging op 02/04/2012 02:28:51:

Excuus voor de 'bump', maar ik zie dat het scriptje niet helemaal goed is geplaatst. Een kleine update dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$datum
="";
$d1=strtotime($Datum);
$d2=time();
$d3=floor($d2-$d1);
if($d3<20){
    $datum="Net";
}
else if($d3>=20&&$d3<60){
    $datum="".$d3." seconden geleden";
}
else if($d3>=60&&$d3<120){
    $datum="".floor($d3/60)." minuut geleden";
}
else if($d3>=120&&$d3<3600){
    $datum="".floor($d3/60)." minuten geleden";
}
else if($d3>=3600&&$d3<7200){
    $datum="".floor($d3/3600)." uur geleden";
}
else if($d3>=7200&&$d3<86400){
    $datum="".floor($d3/3600)." uur geleden";
}
else if($d3>=86400&&$d3<172800){
    $datum="Gisteren";
}
else if($d3>=172800&&$d3<259200){
    $datum="Eergisteren";
}

?>


Misschien handig om te vermelden dat de datum met now() in de database wordt geplaatst, in een kolom met de eigenschap datetime en standaardwaarde 0000-00-00 00:00:00. Maar omdat het aantal uur geleden gewoon wordt weergegeven, kan het hier denk ik niet aan liggen.
Gewijzigd op 02/04/2012 05:34:03 door
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 05:40:20
 
B a s
Beheerder

B a s

02/04/2012 18:56:13
Quote Anchor link
Kijk, functie die hetzelfde doet voor een datum zoals jij hem gebruikt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
function ago($date)
{

    if(empty($date))
        return "Geen tijd beschikbaar";
    
    $periods = array("seconde", "minuut", "uur", "dag", "week", "maand", "jaar", "eeuw");
    $periods_long = array('seconden', 'minuten', 'uur', 'dagen', 'weken', 'maanden', 'jaar', 'eeuwen');
    $lengths = array("59","59","24","6","4.35","12","10");
    $now = time();
    $unix_date = strtotime($date);
    
    if(empty($unix_date))  
        return 'Verkeerde datum';
    
    if($now > $unix_date)
    {

        $difference = $now - $unix_date;
        $tense = 'geleden';
    }

    else
    {
        $difference = $unix_date - $now;
        $tense = "vanaf nu";
    }

    
    for($j = 0; $difference >= $lengths[$j] && $j < count($lengths)-1; $j++)
        $difference /= $lengths[$j];
    
    $difference = round($difference);
    
    if($difference != 1)
        $periods[$j] = str_replace($periods[$j], $periods_long[$j], $periods[$j]);
    
    return $difference . ' ' . $periods[$j] . ' ' . $tense;
}

?>
 

03/04/2012 00:45:17
Quote Anchor link
Ik heb je scriptje ingebouwd. Maar als ik 'n nieuwsbericht net heb geplaatst, ongeveer 3 minuten geleden, geeft-ie aan dat het '2 uur vanaf nu' is? Dus het werkt niet zoals 't moet werken...
 
Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

03/04/2012 13:33:01
Quote Anchor link
Staat je server tijd goed? :p
 

03/04/2012 13:41:34
Quote Anchor link
Ja, ik heb voorheen ook geen problemen gehad met de datum en tijd. Dus daar kan 't ook niet aan liggen.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

03/04/2012 14:00:25
Quote Anchor link
Zou het in het eerste code-voorbeeld niet liggen aan $datum en $Datum op regel 2 en 3?
 

03/04/2012 23:39:57
Quote Anchor link
Ik zal het scriptje eerst even ombouwen naar een functie, en dan $datum maar gewoon weglaten. Even kijken of dat werkt.
 

05/04/2012 00:24:20
Quote Anchor link
Nee, dat werkt ook niet!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.