DB optimaliseren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »
Vlad Polianskii

Vlad Polianskii

21/06/2011 10:27:52
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een catalogus van vechtsport clubs, nu heb ik een paar problemen.

Mijn DB design is heel simpel en beperkt mij (denk ik). Ik schrijf alles weg als tinytext in T_Clubs, dus ook categorie van de club, gemeente, provincie etc.

Ik heb er met mijn leerkracht wat mee zitten knutselen maar ik raakte er niet aan uit.

Wat ik dus graag zou willen doen is mijn DB optimaliseren zodat mijn zoekfunctie ook goed werkt.

Elke vechtsport is een categorie, maar nu schrijf ik het weg dmv een dropdown in HTML als tinytext. Mij werd er verteld dat het beter een aparte tabel zou zijn en een view zou moeten zijn ?

Kan iemand mij op weg helpen ?

Tabel ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
--
-- Tabelstructuur voor tabel `t_clubs`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `t_clubs` (
  `D_id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `D_naam` tinytext NOT NULL,
  `D_categorie` tinytext NOT NULL,
  `D_provincie` tinytext NOT NULL,
  `D_gemeente` tinytext NOT NULL,
  `D_contact` tinytext NOT NULL,
  `D_foto` tinytext NOT NULL,
  `D_extra` text NOT NULL,
  `D_zichtbaar` tinyint(1) NOT NULL DEFAULT '0',
  PRIMARY KEY (`D_id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 ROW_FORMAT=FIXED AUTO_INCREMENT=4 ;


Toevoeging op 21/06/2011 10:29:32:

Een voorbeeld zou dan zijn:

D_id: 1
D_naam: EXIT
D_categorie: Brazilian Jiu-Jitsu
D_provincie: Antwerpen
D_gemeente: Antwerpen
D_contact: mail... tel. nr
D_foto: URL naar foto, anders default (geen foto)
D_extra: extra info over de club
D_zichtbaar: 1

Toevoeging op 21/06/2011 10:30:03:

Nu, sommige clubs kunnen bvb meerdere categories hebben, zowel MMA als BJJ etc. Ik zou niet weten hoe ik dit moet aanpakken met mijn search.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/05/2024 10:03:13
 
TJVB tvb

TJVB tvb

21/06/2011 10:38:43
Quote Anchor link
Ik denk dat je het beste even kunt zoeken op normaliseren.
Lees wat info door en vertel wat je er uit begrijpt en wat niet. Dan helpen we je weer verder. (is leerzamer dan alleen even voorkauwen)
 
Vlad Polianskii

Vlad Polianskii

21/06/2011 11:05:34
Quote Anchor link
De 29ste moet ik mijn eindproject afgeven, bij de vorige "tussen-project" heb ik ook zitten sukkelen met normalisatie. Ik snap de linkage tussen tabellen niet. Gisteren nog een uur met mijn leerkracht over zitten babbelen, begrijp het niet.

Een visuele voorstelling doet mij meer dan tekst. Ik snap dat ik een view moet creeëren, maar ik weet niet wat met wat (en HOE) gelinkt wordt?

Toevoeging op 21/06/2011 11:43:22:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    +-----------------------+
    |        T_Clubs        |                      
    |-----------------------|            +---------------------------+
    | D_id         tinyint  |            |        T_Categorie        |
    | D_naam       tinytext |            |---------------------------|
    | D_categorie  tinyint  +------------> D_categorie      tinyint  |
    | D_provincie  tinytext |            | D_categorienaam  tinytext |
    | D_gemeente   tinytext |            +---------------------------+
    | D_contact    tinytext |            
    | D_foto       tinytext |            
    | D_extra      text     |            
    | D_zichtbaar  tinyint  |                      
    +-----------------------+                      
                                                  


Toevoeging op 21/06/2011 11:43:44:

Ziet dit er iets of wat goed uit ?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

21/06/2011 11:44:39
Quote Anchor link
Een database view staat los van normaliseren.

Normaliseren gaat over items en relaties.

De items die jij hebt zijn (als ik het goed zie)
-clubs
-provincies
-gemeente
-categorien


Tussen de items zijn er relaties.
Er zijn 3 soorten relaties
1 op 1
1 op n
n op n

1 op 1 relaties zijn de makkelijkste.
Bijvoorbeeld een huwelijk Je vader is getrouwd met je moeder en je moeder met je vader.
Dit is een extra kolom in 1 item (niet in beide, want dan kan je incorrecte data krijgen)

1 op n relaties zijn iets uitgebreider
Bijvoorbeeld vader kind relaties. Je vader kan meerdere konderen hebben maar jij hebt maar 1 vader.
Dit is een extra kolom in het item dat er maar 1 heeft (hierbij dus het kind)

n op n relaties zijn het meest uitgebreid.
Dit is bijvoorbeeld de relatie tussen studenten en vakken. Een student volgt (meestal) meerdere vakken en meerdere studenten volgen een vak.
Hiervoor heb je een koppeltabel nodig. Daarbij worden de id's van de verschillende onderdelen aan elkaar gekoppeld.

Bijvoorbeeld
student_id | vak_id

Waar je ook nog op moet letten is dat je data niet dubbel opslaat.
Bij een club hoef je bijvoorbeeld geen provincie op te slaan, je slaat al de gemeente op en die hoort bij maar 1 provincie.

Je krijgt dan iets als: (datatypes mag je zelf doen)

clubs
-----
id
naam
categorie_id
gemeente_id
foto
extra
zichtbaar

categorien
--------
id
naam

gemeenten
--------
id
naam
provincie_id

provincies
---------
id
naam


Wat voor mij nog wel onduidelijk is wat je met contact wilt doen.
Als je daar een email adres en telefoonnummer wilt opslaan kun je daar 2 kolommen van maken.
 
Vlad Polianskii

Vlad Polianskii

22/06/2011 15:34:09
Quote Anchor link
Bedankt voor je uitleg!

Gemeentes laat ik manueel invullen omdat ik geen lijst heb, provincies zijn dan weer op voorhand gedefinieerd.

Met contact wil ik contact gegevens (naam, telefoon nr, mail etc.) opslaan en dan gewoon als 1 displayen, tenzij er een behoefte is om ze apart op te slaan wil ik het zo houden.

Toevoeging op 23/06/2011 00:48:46:

Ik ben al goed op weg, heb nu alleen een probleem met mijn view.

Mijn DB ziet er zo uit, alleen heb ik geen idee hoe ik mijn view moet aanmaken. Dit is wat ik heb geprobeerd en wat NIET lukt, ik snap de logica van een view aanmaken even niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
CREATE VIEW V_clubs AS
SELECT CLU.D_id as ID,
CLU.D_naam as Naam,
CLU.D_categorie as Categorie,
CLU.D_provincie as Provincie,
CLU.D_gemeente as Gemeente,
CLU.D_contact as Contact,
CLU.D_foto as Foto,
CLU.D_extra as Extra,
CLU.D_zichtbaar as Zichtbaar,
FROM T_clubs as CLU,
JOIN T_categorie as CAT,
ON (CLU.D_categorie = CAT.D_categorie)
JOIN T_provincies as PROV,
ON (CLU.D_provincie = PROV.D_provincie)
Gewijzigd op 23/06/2011 00:49:14 door Vlad Polianskii
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.