Delete multiple rows

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:18:00
Quote Anchor link
Dmv. checkboxen wil ik meerdere records willen verwijderen. Ik heb op het internet gezocht maar het grote deel is verouderd en werkt niet naar behoren.

Mijn huidige script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
if(isset($_POST['sub_delete'])) {
$sql = "
    DELETE FROM
        gebruikers
    WHERE
        username = '".$_POST['username']."'
";

if(!$res = mysql_query($sql))
{
    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}
elseif(mysql_affected_rows() == 0)
{
    echo 'U heeft geen leerlingen geselecteerd';
}
elseif(mysql_affected_rows() == 1)
{
    echo 'Er is 1 leerling verwijderd uit de database.';
}
else
{
    echo 'Er zijn '.mysql_affected_rows().' leerlingen verwijderd uit de database.';
}

}

Zou ik met de huidige query het voor elkaar kunnen krijgen of moet het geheel anders?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Naam Loos
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 12:01:43
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

02/02/2010 20:23:00
Quote Anchor link
Zet je script volgende keer tussen php tags,
Op regel 19 kun je '.mysql_affected_rows().' vervangen door 1.

Voor derest zal hij denk ik wel werken, heb je hem al getest?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:25:00
Quote Anchor link
Het script werkt ook wel alleen maar op 1 rij per keer terwijl ik meerdere checkboxes aanvink.
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 20:44:00
Quote Anchor link
Niet getest maar het zou in grote lijnen zo moeten werken.

$users is de array waar al je te verwijderen namen in staan.

De $delete_where komt in plaats van username = '".$_POST['username']."'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
    
    #| " $delete_where " variable aanmaken voor het opslaan van de lijst met de te verwijderen gebruikers.
    
        $delete_where = "username = '".$users[0]."'";

    
    #| Aantal gebruikers tellen.
    
        $delete_count($users);
    
    
    #| Alle te verwijderen gebruikers toevoegen.
    
        for($i = 1; $i <= $delete_count; $i++)
        {

        
        #| Gebruiker toevoegen.
        
            $delete_where .= " OR username = '".$users[$i]."'";
            
        }

    
?>

 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:55:00
Quote Anchor link
Even geprobeerd. Werkt niet

De error's:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Notice: Undefined variable: users in *ergensopmijnpc* on line 82

Notice: Undefined variable: delete_count in *ergensopmijnpc* on line 87

Fatal error: Function name must be a string in *ergensopmijnpc* on line 87


Ik gebruik het script zoals hierboven en dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$delete_where = $_POST['username'];
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:00:00
Quote Anchor link
hoe ziet je code er nu uit? Ik denk dat je het verkeerd toepast.
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

if(isset($_POST['sub_delete'])) {

$delete_where = $_POST['username'];
    
    #| " $delete_where " variable aanmaken voor het opslaan van de lijst met de te verwijderen gebruikers.
    
        $delete_where = "username = '".$users[0]."'";

    
    #| Aantal gebruikers tellen.
    
        $delete_count($users);
    
    
    #| Alle te verwijderen gebruikers toevoegen.
    
        for($i = 1; $i <= $delete_count; $i++)
        {

        
        #| Gebruiker toevoegen.
        
            $delete_where .= " OR username = '".$users[$i]."'";
            
        }

}
[
/code]
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:08:00
Quote Anchor link
Heren, niet zo moeilijk gaan doen he ^^

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?PHP

$Query
=
"
    DELETE FROM
        tabel
    WHERE
        veld
    IN
    (
        "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['checkboxnaam'])) . "
    )
"
;

?>


Natuurlijk ziet je checkbox er dan zo uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="'.$Row['hierhetid'].'" />


Natuurlijk eerst alle id's ophalen uit de database en fetchen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:09:00
Quote Anchor link
Waar heb je het mysql gedeelte gelaten nu? en waar is de $users array met alle gebruikers?

$delete_where = $_POST['username']; waar is dat nu weer goed voor?

@ Mr.Ark Dat ziet er leuk uit morgen zelf eens uit proberen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Mark -
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:15:00
Quote Anchor link
@ Mark

Waarom moeilijk gaan doen met een for loopje en de array tellen?

Als je het dan op die manier doet gebruik dan gewoon foreach().
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:23:00
Quote Anchor link
:p Weet ik, Het was maar een snel getypt voorbeeld.

Ik tel meestal de waardes in de array voor het weergeven van " x van x aantal rijen verwijderd. "
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:33:00
Quote Anchor link
GRRR.

Warning: array_map() [function.array-map]: Argument #2 should be an array in C:\wamp\www\edu\admin\leerling.php on line 87

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in C:\wamp\www\edu\admin\leerling.php on line 87
Er zijn 5 leerlingen verwijderd uit de database.

line 87 is in Mr.Ark zijn voorbeeld lijn 11
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

02/02/2010 21:37:00
Quote Anchor link
$_POST['checkboxnaam'] is geen array,
Je heb je html formulier niet goed, gebruik je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]"
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:43:00
Quote Anchor link
Dan maar de hele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<tr>

<td><input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="<?php echo $row['username']; ?>" /></td>
<td><img src="icons/user.png"></td>
<td><?php echo $row['username']; ?></td>
<td><?php echo $row['naam']; ?></td>
<td><?php echo $row['tvoegsels']; ?></td>
<td><?php echo $row['anaam']; ?></td>
<td><?php echo $row['klas']; ?></td>
<td><img src="icons/user_delete.png"></td>
<td><a href="lln_edit.php?username=<?php echo $row['username']; ?>"><img src="icons/user_edit.png" border="0"></a></td>
<td><img src="icons/text_list_numbers.png"></td>
<td><img src="icons/lock.png"></td>
</tr>

<?php
    }
}


?>

</table>
<br />
<input type="submit" name="sub_delete" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Verwijderen" class="delete" />
<input type="submit" name="sub_block" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Blokkeren" class="lock" />
<input type="submit" name="sub_toets" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Toets starten" class="toets" />
</form>
<?php

if(isset($_POST['sub_delete'])) {


$query =
"
    DELETE FROM
        gebruikers
    WHERE
        username
    IN
    (
        "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['checkboxname'])) . "
    )
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_affected_rows() == 0)
{

    echo 'U heeft geen leerlingen geselecteerd';
}

elseif(mysql_affected_rows() == 1)
{

    echo 'Er is 1 leerling verwijderd uit de database.';
}

else
{
    echo 'Er zijn '.mysql_affected_rows().' leerlingen verwijderd uit de database.';
}

}
[
/code]
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:47:00
Quote Anchor link
-> http://phphulp.vindme.nl/demo/multidelete/multidelete.php

Voor de mensen die het ook nog even willen testen, snel even voorbeeldje online gegooid. Let niet op hoe de text beetje slordig wordt weergegeven ^^

Edit:


Je gebruikt de username ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="<?php echo $row['username']; ?>" />


Zet daar het id van de gebruiker neer, je werkt namelijk niet met namen je werkt altijd met id's.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 22:04:00
Quote Anchor link
Ark? kun je even je scriptje in posten / zippen ? ik wil even kijken hoe jij het doet...
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 22:28:00
Quote Anchor link
Bramboos schreef op 02.02.2010 22:04:
Ark? kun je even je scriptje in posten / zippen ? ik wil even kijken hoe jij het doet...


Nee dat is niet mogelijk ^^.

Wat wel mogelijk is, is dat ik een voorbeeld voor je gemaakt heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
<?PHP

# Errors laten zien
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

# Connectie met je database maken
require_once '....';

# Error is false
$Error = false;
# Array voor de berichten
$Message = array();

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of checkbox niet leeg is
    if(empty($_POST['delete']))
    {

        # Geen checkbox aangevinkt
        $Message[] = 'Selecteer A.U.B een checkbox.';
        # Error is true
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of error false is
    if($Error == false)
    {

        # Query uitvoeren
        $aQuery =
        "
            DELETE FROM
                gebruikers
            WHERE
                id
            IN
            (
                "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['delete'])) . "
            )
        "
;
        
        # Resultaat van de query
        $aResult = mysql_query($aQuery);
        
        # Kijken of de query is gelukt
        if(!$aResult)
        {

            # Fout opgetreden in de query
            $Message[] = 'Er is een fout opgetreden, de fout is: '.mysql_error();
        }

        else
        {
            # Gebruiker(s) succesvol verwijderd
            $Message[] = 'Gebruiker(s) succesvol verwijderd';
        }
    }
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Checkbox Delete</title>
</head>

<body>
<h3>Gebruikers Verwijderen</h3>
<?PHP

# Kijken of er berichten zijn
if(!empty($Message))
{

    # Berichten laten zien
    foreach($Message as $Msg)
    {

        echo $Msg.'<br/>';
    }
}


# Query uitvoeren
$bQuery =
"
    SELECT
        id,
        username
    FROM
        gebruikers
    ORDER BY
        id
    DESC
"
;

# Resultaat van de query
$bResult = mysql_query($bQuery);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$bResult)
{

    # Fout opgetreden in de query
    $Message[] = 'Er is een fout opgetreden, de fout is: '.mysql_error();
}

else
{
    # Kijken of er wel gebruikers zijn
    if(mysql_num_rows($bResult) == 0)
    {

        # Geen gebruikers in de database
        $Message[] = 'Er staan nog geen gebruikers in de database.';
    }

    else
    {
        # Begin formulier en tabel
        echo '<form id="form1" name="form1" method="post" action="">';
        echo '<table width="300" border="0">';
        
        # While loop uitvoeren om alle gebruikers te laten zien
        while($Row = mysql_fetch_assoc($bResult))
        {

            echo '<tr>
                    <td><strong>ID</strong></td>
                    <td><strong>Gebruiker</strong></td>
                    <td><strong>Verwijder</strong></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td>'
.$Row['id'].'</td>
                    <td>'
.$Row['username'].'</td>
                    <td><input type="checkbox" name="delete[]" id="delete[]" value="'
.$Row['id'].'" /></td>
                  </tr>
                 '
;
        }

        
        # Formulier, tabel sluiten en verwijder knop laten zien
        echo '<tr><td colspan="3"><input type="submit" name="button" id="button" value="Verwijder" /></td></tr>';
        echo '</table>';
        echo '</form>';
    }
}


?>

</body>
</html>


Lees de code goed door en zorg dat je er iets van op steekt !

Let op: pas zodanig de code aan naar jouw wens.

Succes verder !

Edit:


Typo ^^
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

03/02/2010 14:06:00
Quote Anchor link
MOOI, weer wat geleerd en werkend gekregen. Ik vraag me alleen nog af hoe ik het beste de insert query kan doen. Je kunt meerdere rijen tegelijk invoegen maar hoe kun je dat doen met selectbox?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/02/2010 14:11:00
Quote Anchor link
foreach() & array
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

03/02/2010 14:24:00
Quote Anchor link
Oke. nou ik krijg de andere knoppen weer niet werkend.

Hoe kan ik dat het beste doen? Ik wil dat je op de submit knop verwijderen drukt dat die dan de delete query doet op alle aangevinkte checkboxes en bij blokkeren weer een andere query op alle rijen...

Ik doe het nu zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input type="submit" name="sub_delete" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Verwijderen" class="delete" />
<input type="submit" name="sub_block" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Blokkeren" class="lock" />
<input type="submit" name="sub_toets" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Toets starten" class="toets" />

En die roep ik zo aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if(isset($_POST['sub_delete'])) {
//delete query
}
if(isset($_POST['sub_block'])) {
//update query
}
if(isset($_POST['sub_toets'])) {
//insert query
}
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/02/2010 15:06:00
Quote Anchor link
Je zou het inderdaad op die manier kunnen doen.

Allerbeste manier is op de volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?PHP

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of er op knop 1 wordt geklikt
    if(isset($_POST['knop1']))
    {

        echo 'Knop 1 aangeklikt';
    }

    
    # Kijken of er op knop 2 wordt geklikt
    if(isset($_POST['knop2']))
    {

        echo 'Knop 2 aangeklikt';
    }
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Knop Test</title>
</head>

<body>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
  <input type="submit" name="button" value="Knop 1">
  <input type="hidden" name="knop1" id="knop1" />
</form>
<form id="form2" name="form2" method="post" action="">
  <input type="submit" name="button" value="Knop 2">
  <input type="hidden" name="knop2" id="knop2" />
</form>
</body>
</html>


Voorbeeld: hier
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.