Delete multiple rows

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:18:00
Quote Anchor link
Dmv. checkboxen wil ik meerdere records willen verwijderen. Ik heb op het internet gezocht maar het grote deel is verouderd en werkt niet naar behoren.

Mijn huidige script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
if(isset($_POST['sub_delete'])) {
$sql = "
    DELETE FROM
        gebruikers
    WHERE
        username = '".$_POST['username']."'
";

if(!$res = mysql_query($sql))
{
    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}
elseif(mysql_affected_rows() == 0)
{
    echo 'U heeft geen leerlingen geselecteerd';
}
elseif(mysql_affected_rows() == 1)
{
    echo 'Er is 1 leerling verwijderd uit de database.';
}
else
{
    echo 'Er zijn '.mysql_affected_rows().' leerlingen verwijderd uit de database.';
}

}

Zou ik met de huidige query het voor elkaar kunnen krijgen of moet het geheel anders?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Naam Loos
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 16:40:33
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

02/02/2010 20:23:00
Quote Anchor link
Zet je script volgende keer tussen php tags,
Op regel 19 kun je '.mysql_affected_rows().' vervangen door 1.

Voor derest zal hij denk ik wel werken, heb je hem al getest?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:25:00
Quote Anchor link
Het script werkt ook wel alleen maar op 1 rij per keer terwijl ik meerdere checkboxes aanvink.
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 20:44:00
Quote Anchor link
Niet getest maar het zou in grote lijnen zo moeten werken.

$users is de array waar al je te verwijderen namen in staan.

De $delete_where komt in plaats van username = '".$_POST['username']."'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
    
    #| " $delete_where " variable aanmaken voor het opslaan van de lijst met de te verwijderen gebruikers.
    
        $delete_where = "username = '".$users[0]."'";

    
    #| Aantal gebruikers tellen.
    
        $delete_count($users);
    
    
    #| Alle te verwijderen gebruikers toevoegen.
    
        for($i = 1; $i <= $delete_count; $i++)
        {

        
        #| Gebruiker toevoegen.
        
            $delete_where .= " OR username = '".$users[$i]."'";
            
        }

    
?>

 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:55:00
Quote Anchor link
Even geprobeerd. Werkt niet

De error's:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Notice: Undefined variable: users in *ergensopmijnpc* on line 82

Notice: Undefined variable: delete_count in *ergensopmijnpc* on line 87

Fatal error: Function name must be a string in *ergensopmijnpc* on line 87


Ik gebruik het script zoals hierboven en dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$delete_where = $_POST['username'];
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:00:00
Quote Anchor link
hoe ziet je code er nu uit? Ik denk dat je het verkeerd toepast.
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

if(isset($_POST['sub_delete'])) {

$delete_where = $_POST['username'];
    
    #| " $delete_where " variable aanmaken voor het opslaan van de lijst met de te verwijderen gebruikers.
    
        $delete_where = "username = '".$users[0]."'";

    
    #| Aantal gebruikers tellen.
    
        $delete_count($users);
    
    
    #| Alle te verwijderen gebruikers toevoegen.
    
        for($i = 1; $i <= $delete_count; $i++)
        {

        
        #| Gebruiker toevoegen.
        
            $delete_where .= " OR username = '".$users[$i]."'";
            
        }

}
[
/code]
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:08:00
Quote Anchor link
Heren, niet zo moeilijk gaan doen he ^^

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?PHP

$Query
=
"
    DELETE FROM
        tabel
    WHERE
        veld
    IN
    (
        "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['checkboxnaam'])) . "
    )
"
;

?>


Natuurlijk ziet je checkbox er dan zo uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="'.$Row['hierhetid'].'" />


Natuurlijk eerst alle id's ophalen uit de database en fetchen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:09:00
Quote Anchor link
Waar heb je het mysql gedeelte gelaten nu? en waar is de $users array met alle gebruikers?

$delete_where = $_POST['username']; waar is dat nu weer goed voor?

@ Mr.Ark Dat ziet er leuk uit morgen zelf eens uit proberen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Mark -
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:15:00
Quote Anchor link
@ Mark

Waarom moeilijk gaan doen met een for loopje en de array tellen?

Als je het dan op die manier doet gebruik dan gewoon foreach().
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:23:00
Quote Anchor link
:p Weet ik, Het was maar een snel getypt voorbeeld.

Ik tel meestal de waardes in de array voor het weergeven van " x van x aantal rijen verwijderd. "
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:33:00
Quote Anchor link
GRRR.

Warning: array_map() [function.array-map]: Argument #2 should be an array in C:\wamp\www\edu\admin\leerling.php on line 87

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in C:\wamp\www\edu\admin\leerling.php on line 87
Er zijn 5 leerlingen verwijderd uit de database.

line 87 is in Mr.Ark zijn voorbeeld lijn 11
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

02/02/2010 21:37:00
Quote Anchor link
$_POST['checkboxnaam'] is geen array,
Je heb je html formulier niet goed, gebruik je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]"
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:43:00
Quote Anchor link
Dan maar de hele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<tr>

<td><input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="<?php echo $row['username']; ?>" /></td>
<td><img src="icons/user.png"></td>
<td><?php echo $row['username']; ?></td>
<td><?php echo $row['naam']; ?></td>
<td><?php echo $row['tvoegsels']; ?></td>
<td><?php echo $row['anaam']; ?></td>
<td><?php echo $row['klas']; ?></td>
<td><img src="icons/user_delete.png"></td>
<td><a href="lln_edit.php?username=<?php echo $row['username']; ?>"><img src="icons/user_edit.png" border="0"></a></td>
<td><img src="icons/text_list_numbers.png"></td>
<td><img src="icons/lock.png"></td>
</tr>

<?php
    }
}


?>

</table>
<br />
<input type="submit" name="sub_delete" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Verwijderen" class="delete" />
<input type="submit" name="sub_block" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Blokkeren" class="lock" />
<input type="submit" name="sub_toets" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Toets starten" class="toets" />
</form>
<?php

if(isset($_POST['sub_delete'])) {


$query =
"
    DELETE FROM
        gebruikers
    WHERE
        username
    IN
    (
        "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['checkboxname'])) . "
    )
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_affected_rows() == 0)
{

    echo 'U heeft geen leerlingen geselecteerd';
}

elseif(mysql_affected_rows() == 1)
{

    echo 'Er is 1 leerling verwijderd uit de database.';
}

else
{
    echo 'Er zijn '.mysql_affected_rows().' leerlingen verwijderd uit de database.';
}

}
[
/code]
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:47:00
Quote Anchor link
-> http://phphulp.vindme.nl/demo/multidelete/multidelete.php

Voor de mensen die het ook nog even willen testen, snel even voorbeeldje online gegooid. Let niet op hoe de text beetje slordig wordt weergegeven ^^

Edit:


Je gebruikt de username ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="<?php echo $row['username']; ?>" />


Zet daar het id van de gebruiker neer, je werkt namelijk niet met namen je werkt altijd met id's.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 22:04:00
Quote Anchor link
Ark? kun je even je scriptje in posten / zippen ? ik wil even kijken hoe jij het doet...
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 22:28:00
Quote Anchor link
Bramboos schreef op 02.02.2010 22:04:
Ark? kun je even je scriptje in posten / zippen ? ik wil even kijken hoe jij het doet...


Nee dat is niet mogelijk ^^.

Wat wel mogelijk is, is dat ik een voorbeeld voor je gemaakt heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
<?PHP

# Errors laten zien
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

# Connectie met je database maken
require_once '....';

# Error is false
$Error = false;
# Array voor de berichten
$Message = array();

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of checkbox niet leeg is
    if(empty($_POST['delete']))
    {

        # Geen checkbox aangevinkt
        $Message[] = 'Selecteer A.U.B een checkbox.';
        # Error is true
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of error false is
    if($Error == false)
    {

        # Query uitvoeren
        $aQuery =
        "
            DELETE FROM
                gebruikers
            WHERE
                id
            IN
            (
                "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['delete'])) . "
            )
        "
;
        
        # Resultaat van de query
        $aResult = mysql_query($aQuery);
        
        # Kijken of de query is gelukt
        if(!$aResult)
        {

            # Fout opgetreden in de query
            $Message[] = 'Er is een fout opgetreden, de fout is: '.mysql_error();
        }

        else
        {
            # Gebruiker(s) succesvol verwijderd
            $Message[] = 'Gebruiker(s) succesvol verwijderd';
        }
    }
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Checkbox Delete</title>
</head>

<body>
<h3>Gebruikers Verwijderen</h3>
<?PHP

# Kijken of er berichten zijn
if(!empty($Message))
{

    # Berichten laten zien
    foreach($Message as $Msg)
    {

        echo $Msg.'<br/>';
    }
}


# Query uitvoeren
$bQuery =
"
    SELECT
        id,
        username
    FROM
        gebruikers
    ORDER BY
        id
    DESC
"
;

# Resultaat van de query
$bResult = mysql_query($bQuery);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$bResult)
{

    # Fout opgetreden in de query
    $Message[] = 'Er is een fout opgetreden, de fout is: '.mysql_error();
}

else
{
    # Kijken of er wel gebruikers zijn
    if(mysql_num_rows($bResult) == 0)
    {

        # Geen gebruikers in de database
        $Message[] = 'Er staan nog geen gebruikers in de database.';
    }

    else
    {
        # Begin formulier en tabel
        echo '<form id="form1" name="form1" method="post" action="">';
        echo '<table width="300" border="0">';
        
        # While loop uitvoeren om alle gebruikers te laten zien
        while($Row = mysql_fetch_assoc($bResult))
        {

            echo '<tr>
                    <td><strong>ID</strong></td>
                    <td><strong>Gebruiker</strong></td>
                    <td><strong>Verwijder</strong></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td>'
.$Row['id'].'</td>
                    <td>'
.$Row['username'].'</td>
                    <td><input type="checkbox" name="delete[]" id="delete[]" value="'
.$Row['id'].'" /></td>
                  </tr>
                 '
;
        }

        
        # Formulier, tabel sluiten en verwijder knop laten zien
        echo '<tr><td colspan="3"><input type="submit" name="button" id="button" value="Verwijder" /></td></tr>';
        echo '</table>';
        echo '</form>';
    }
}


?>

</body>
</html>


Lees de code goed door en zorg dat je er iets van op steekt !

Let op: pas zodanig de code aan naar jouw wens.

Succes verder !

Edit:


Typo ^^
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

03/02/2010 14:06:00
Quote Anchor link
MOOI, weer wat geleerd en werkend gekregen. Ik vraag me alleen nog af hoe ik het beste de insert query kan doen. Je kunt meerdere rijen tegelijk invoegen maar hoe kun je dat doen met selectbox?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/02/2010 14:11:00
Quote Anchor link
foreach() & array
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

03/02/2010 14:24:00
Quote Anchor link
Oke. nou ik krijg de andere knoppen weer niet werkend.

Hoe kan ik dat het beste doen? Ik wil dat je op de submit knop verwijderen drukt dat die dan de delete query doet op alle aangevinkte checkboxes en bij blokkeren weer een andere query op alle rijen...

Ik doe het nu zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input type="submit" name="sub_delete" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Verwijderen" class="delete" />
<input type="submit" name="sub_block" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Blokkeren" class="lock" />
<input type="submit" name="sub_toets" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Toets starten" class="toets" />

En die roep ik zo aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if(isset($_POST['sub_delete'])) {
//delete query
}
if(isset($_POST['sub_block'])) {
//update query
}
if(isset($_POST['sub_toets'])) {
//insert query
}
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/02/2010 15:06:00
Quote Anchor link
Je zou het inderdaad op die manier kunnen doen.

Allerbeste manier is op de volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?PHP

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of er op knop 1 wordt geklikt
    if(isset($_POST['knop1']))
    {

        echo 'Knop 1 aangeklikt';
    }

    
    # Kijken of er op knop 2 wordt geklikt
    if(isset($_POST['knop2']))
    {

        echo 'Knop 2 aangeklikt';
    }
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Knop Test</title>
</head>

<body>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
  <input type="submit" name="button" value="Knop 1">
  <input type="hidden" name="knop1" id="knop1" />
</form>
<form id="form2" name="form2" method="post" action="">
  <input type="submit" name="button" value="Knop 2">
  <input type="hidden" name="knop2" id="knop2" />
</form>
</body>
</html>


Voorbeeld: hier
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.