DELETE query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Hallo nogmaals,

ik heb een gastenboek met een mysql database. Als het gastenboek nu vol aan het raken is of ik wil iemands ip adres achterhalen dan log ik in via phpMyAdmin via mijn ISP. Dit is heel omslachtig doordat ik twee maal moet inloggen met wachtwoorden en usernames die niet zijn te onthouden.

Nu ben ik bezig met een klein script te maken zodat ik iemands ip adres kan achterhalen. Dit is inmiddels voldoende gelukt. Op deze manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$result = mysql_query ("SELECT * FROM gastenboek ORDER BY id DESC");

if ($result && mysql_num_rows($result) > 0)
    {
        while ($row = mysql_fetch_array($result))
        {
            echo ''.$row['id'].' '.$row['auteur'].' '.$row['ip'].'<br>';
        }
    } else {
        echo 'Geen data gevonden';
    }


Nu wil ik ook een knop of zo maken waarmee ik alles uit de database DELETE behalve de laatste 200 berichten. Er kan niet met datums gewerkt worden omdat deze niet goed zijn gebruikt. De datum komt namelijk als gewoon tekstveld in de mysql database te staan. De berichten in het gastenboek worden dan ook gesorteerd op ID.

Kan iemand mij een voorzetje geven of iets dergelijks??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:35:06
 
Frank -

Frank -

03/04/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Quote:
Als het gastenboek nu vol aan het raken is
Hoeveel miljard bezoekers heb jij dan wel niet? Een database raakt echt zelden vol, dat kan bijna niet.

En wanneer jij niet alles op het scherm wilt tonen, gebruik dan een LIMIT.

Dit topic klinkt mij in de oren als volkomen onzinnig.

ps. Waar is de WHERE in jouw query? Je haalt nu alle data op, niet de gegevens van 1 user.

Edit: In PostgreSQL kan 1 enkele tabel 32 TB groot zijn. Volgens Wikipedia is dat gelijk aan alle tekst van 32 grote universiteitsblibliotheken...

Edit 2: moet niet overdrijven...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Ik weet dat er veel gegevens in een database kunnen en ik haal inderdaad alle gegevens op uit de database. Dit is gewoon mogelijk omdat het maar +/- 1000 records zijn. Ik wil het graag op deze manier hebben en ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.


Ik denk in de volgende richting...

Het script moet de eerste row pakken en dan daar het ID van, deze plus 200 doen en alles boven dat getal verwijderen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
Frank -

Frank -

03/04/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Wat wil je hier eigenlijk mee bereiken? Voor zover ik het nu kan inschatten, levert je dit helemaal niets op. Verder is het niet slim gescript, het kost je extra tijd om alles op te halen en je doet er niets mee. Haal datgene op dat je nodig hebt.

Kortom, wat is het doel van dit script?
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

03/04/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Frank, j kan een host hebben waar je maar 50MB ruimte hebt voor en DB (fo zelfs total)e

wat ee kk toetsenoekn
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

03/04/2007 16:34:00
Quote Anchor link
sql> DELETE FROM gastenboek ORDER BY id DESC limit 200, 500000;

denk ik :)
 
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:36:00
Quote Anchor link
Het doel is:

1 Dat ik alle gegevens uit de database ophaal en naar het scherm schrijf. Zodat ik wanneer iemand onder een andere naam in mijn gastenboek post verschillende ip adressen kan vergelijken om te kijken wie het werkelijk is.

2 Ik wil graag mijn database schoon houden (dus onnodige gegevens verwijderen als die niet meer nodig zijn). En in dit geval zijn dat oude berichten in het gastenboek.

En deze dingen wil ik kunnen doen zonder al de moeite van het 2 keer inloggen met moeilijke gebruikergegevens via phpMyAdmin. Deze inloggegevens zijn overigens niet aan te passen anders had ik hier wel voor gekozen.
 
Bassos

Bassos

04/04/2007 09:37:00
Quote Anchor link
Ok, de goede query heb ik gevonden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$delete = mysql_query ("DELETE * FROM gastenboek ORDER BY id DESC LIMIT 100, 1000");


Alleen hoe zet ik die query in werking d.m.v. een knop. Want het moet niet zo zijn wanneer ik die pagina open dat hij elke keer die query uitvoert.


ps. hoe krijg je die gekleurde php code hier in het codevak?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
VAL

VAL

04/04/2007 10:28:00
Quote Anchor link
@Bassos
Misschien off topic maar waarom zou je een scipt gebruiken als je makkelijk op basis van ID een hele range kunt verwijderen.
Stel voor dat je 10000 gebruikers in je gastenboek geschreven hebben, nu wil je 200 laatste berichten bewaren. dan doe je toch:

DELETE from gastenbeok where id between 1 and 9800;

Ik gebruik zelf een unixserver... en dit is wel erg een makkelijke manier om het te doen.
 
Bassos

Bassos

04/04/2007 10:31:00
Quote Anchor link
Ja dat is inderdaad ook mogelijk, ik zal eens kijken naar deze methode.

Maar hoe zet je die query in werking met behulp van een knop?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
Bassos

Bassos

05/04/2007 08:54:00
Quote Anchor link
*bump*

Is er dan niemand die me even kan vertellen hoe ik de query in werking zet dmv een knop?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/04/2007 09:28:00
Quote Anchor link
Edit:

Niet gelezen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

05/04/2007 09:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<a href="?del=del">Verwijderen</a>

<?php

if(isset($_GET['del']) && $_GET['del'] == 'del'){

//query + uitvoer

}


?>


nogmaals, waarom zou je dit doen. Je hebt er niks aan. Als jij 99999999999999999999 records hebt in je tabel zou je eventueel kunnen opschonen maar dat ik toch nergens voor nodig zolang niks eronder lijdt.
 
M Ypma

M Ypma

05/04/2007 10:50:00
Quote Anchor link
Bassos, je bent erg koppig moet ik veronderstellen, je negeert juiste adviezen.
PHPhulp is er om juiste adviezen te leveren... als je die niet wenst vraag ik me af wat je hier dan wel verwacht...
 
Bassos

Bassos

05/04/2007 11:30:00
Quote Anchor link
Ik ben blij met al jullie adviezen ook gaan die tegen mijn gedachten in. Ik ben namelijk altijd goed geholpen hier. En ik weet nu dat er andere oplossingen voor mijn probleem zijn. Maar zie dit meer als een tussenoplossing.

Ik heb namelijk de keuze om mijn gastenboek aan te passen of even een simpel DELETE scriptje maken. Nu heb ik niet zo heel veel tijd en kunde dus kies ik voor de snelste en simpelste oplossing.

In ieder geval bedankt voor de hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.