DELETE query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Hallo nogmaals,

ik heb een gastenboek met een mysql database. Als het gastenboek nu vol aan het raken is of ik wil iemands ip adres achterhalen dan log ik in via phpMyAdmin via mijn ISP. Dit is heel omslachtig doordat ik twee maal moet inloggen met wachtwoorden en usernames die niet zijn te onthouden.

Nu ben ik bezig met een klein script te maken zodat ik iemands ip adres kan achterhalen. Dit is inmiddels voldoende gelukt. Op deze manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$result = mysql_query ("SELECT * FROM gastenboek ORDER BY id DESC");

if ($result && mysql_num_rows($result) > 0)
    {
        while ($row = mysql_fetch_array($result))
        {
            echo ''.$row['id'].' '.$row['auteur'].' '.$row['ip'].'<br>';
        }
    } else {
        echo 'Geen data gevonden';
    }


Nu wil ik ook een knop of zo maken waarmee ik alles uit de database DELETE behalve de laatste 200 berichten. Er kan niet met datums gewerkt worden omdat deze niet goed zijn gebruikt. De datum komt namelijk als gewoon tekstveld in de mysql database te staan. De berichten in het gastenboek worden dan ook gesorteerd op ID.

Kan iemand mij een voorzetje geven of iets dergelijks??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 06:02:26
 
Frank -

Frank -

03/04/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Quote:
Als het gastenboek nu vol aan het raken is
Hoeveel miljard bezoekers heb jij dan wel niet? Een database raakt echt zelden vol, dat kan bijna niet.

En wanneer jij niet alles op het scherm wilt tonen, gebruik dan een LIMIT.

Dit topic klinkt mij in de oren als volkomen onzinnig.

ps. Waar is de WHERE in jouw query? Je haalt nu alle data op, niet de gegevens van 1 user.

Edit: In PostgreSQL kan 1 enkele tabel 32 TB groot zijn. Volgens Wikipedia is dat gelijk aan alle tekst van 32 grote universiteitsblibliotheken...

Edit 2: moet niet overdrijven...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Ik weet dat er veel gegevens in een database kunnen en ik haal inderdaad alle gegevens op uit de database. Dit is gewoon mogelijk omdat het maar +/- 1000 records zijn. Ik wil het graag op deze manier hebben en ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.


Ik denk in de volgende richting...

Het script moet de eerste row pakken en dan daar het ID van, deze plus 200 doen en alles boven dat getal verwijderen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
Frank -

Frank -

03/04/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Wat wil je hier eigenlijk mee bereiken? Voor zover ik het nu kan inschatten, levert je dit helemaal niets op. Verder is het niet slim gescript, het kost je extra tijd om alles op te halen en je doet er niets mee. Haal datgene op dat je nodig hebt.

Kortom, wat is het doel van dit script?
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

03/04/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Frank, j kan een host hebben waar je maar 50MB ruimte hebt voor en DB (fo zelfs total)e

wat ee kk toetsenoekn
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

03/04/2007 16:34:00
Quote Anchor link
sql> DELETE FROM gastenboek ORDER BY id DESC limit 200, 500000;

denk ik :)
 
Bassos

Bassos

03/04/2007 16:36:00
Quote Anchor link
Het doel is:

1 Dat ik alle gegevens uit de database ophaal en naar het scherm schrijf. Zodat ik wanneer iemand onder een andere naam in mijn gastenboek post verschillende ip adressen kan vergelijken om te kijken wie het werkelijk is.

2 Ik wil graag mijn database schoon houden (dus onnodige gegevens verwijderen als die niet meer nodig zijn). En in dit geval zijn dat oude berichten in het gastenboek.

En deze dingen wil ik kunnen doen zonder al de moeite van het 2 keer inloggen met moeilijke gebruikergegevens via phpMyAdmin. Deze inloggegevens zijn overigens niet aan te passen anders had ik hier wel voor gekozen.
 
Bassos

Bassos

04/04/2007 09:37:00
Quote Anchor link
Ok, de goede query heb ik gevonden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$delete = mysql_query ("DELETE * FROM gastenboek ORDER BY id DESC LIMIT 100, 1000");


Alleen hoe zet ik die query in werking d.m.v. een knop. Want het moet niet zo zijn wanneer ik die pagina open dat hij elke keer die query uitvoert.


ps. hoe krijg je die gekleurde php code hier in het codevak?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
VAL

VAL

04/04/2007 10:28:00
Quote Anchor link
@Bassos
Misschien off topic maar waarom zou je een scipt gebruiken als je makkelijk op basis van ID een hele range kunt verwijderen.
Stel voor dat je 10000 gebruikers in je gastenboek geschreven hebben, nu wil je 200 laatste berichten bewaren. dan doe je toch:

DELETE from gastenbeok where id between 1 and 9800;

Ik gebruik zelf een unixserver... en dit is wel erg een makkelijke manier om het te doen.
 
Bassos

Bassos

04/04/2007 10:31:00
Quote Anchor link
Ja dat is inderdaad ook mogelijk, ik zal eens kijken naar deze methode.

Maar hoe zet je die query in werking met behulp van een knop?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bassos
 
Bassos

Bassos

05/04/2007 08:54:00
Quote Anchor link
*bump*

Is er dan niemand die me even kan vertellen hoe ik de query in werking zet dmv een knop?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/04/2007 09:28:00
Quote Anchor link
Edit:

Niet gelezen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

05/04/2007 09:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<a href="?del=del">Verwijderen</a>

<?php

if(isset($_GET['del']) && $_GET['del'] == 'del'){

//query + uitvoer

}


?>


nogmaals, waarom zou je dit doen. Je hebt er niks aan. Als jij 99999999999999999999 records hebt in je tabel zou je eventueel kunnen opschonen maar dat ik toch nergens voor nodig zolang niks eronder lijdt.
 
M Ypma

M Ypma

05/04/2007 10:50:00
Quote Anchor link
Bassos, je bent erg koppig moet ik veronderstellen, je negeert juiste adviezen.
PHPhulp is er om juiste adviezen te leveren... als je die niet wenst vraag ik me af wat je hier dan wel verwacht...
 
Bassos

Bassos

05/04/2007 11:30:00
Quote Anchor link
Ik ben blij met al jullie adviezen ook gaan die tegen mijn gedachten in. Ik ben namelijk altijd goed geholpen hier. En ik weet nu dat er andere oplossingen voor mijn probleem zijn. Maar zie dit meer als een tussenoplossing.

Ik heb namelijk de keuze om mijn gastenboek aan te passen of even een simpel DELETE scriptje maken. Nu heb ik niet zo heel veel tijd en kunde dus kies ik voor de snelste en simpelste oplossing.

In ieder geval bedankt voor de hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.