Design Patterns

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »
Leander ---

Leander ---

24/03/2011 12:04:45
Quote Anchor link
Ik ben bezig om grip te krijgen op Design Patterns. Het lukt niet helemaal, dus vandaar dat ik hier op PHPHulp even een topic aan heb gemaakt. Om het voor me zelf duidelijk te maken, heb ik eerst een kleine omschrijving gemaakt van hoe het Decorator pattern werkt (daar ben ik op dit moment mee bezig).

Quote:
Het decorator patroon is een ontwerppatroon dat gebruikt wordt om functionaliteiten toe te voegen aan objecten. Dit is beter uit te leggen aan de hand van een UML diagram.

Afbeelding

AbcComponent is in dit geval de abstracte klasse die er voor zorgt dat iedereen die deze klasse extends, de functie Operation() moet implementeren. ComponentA en AbcDecorator extenden de hoofdklasse, AbcComponent, om invulling te geven in dit functie.

AbcDecorator heeft dat weer 2 subklasses onder zich die zorgen voor een extra stukje functionaliteit. Het kan zo zijn dat in het ene geval de klasse DecoratorA gebruikt wordt, en in het andere geval DecoratorB. Dit zorgt er dus voor dat er in beide gevallen er iets anders getoond/gedaan wordt.


Zit ik een beetje op de goede weg, of ben ik nog te oppervlakkig bezig? Ik ben al een hele tijd aan het zoeken en uitspitten, maar ik krijg de link niet helemaal goed.

(Waarom Decorator? Dat is nodig voor wat ik wil gaan maken (ja onderzocht)).

Ik ben ook nog bezig met Abstract Factory. Is het mogelijk om die te combineren met het Decorator pattern (en dat weer gecombineerd met het MVC model?)
Gewijzigd op 24/03/2011 12:05:44 door Leander ---
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:51:51
 
Remco nvt

Remco nvt

24/03/2011 13:35:37
Quote Anchor link
Goed boek: http://my.safaribooksonline.com/book/software-engineering-and-development/patterns/0596007124

en dan in hoofdstuk 3 wordt decerator uitgelegd ;)
 
Leander ---

Leander ---

25/03/2011 13:23:25
Quote Anchor link
Bedankt, maar ik heb al een soortgelijk boek tot m'n beschikking. Ik wou alleen even peilen of ik een beetje op de goede weg zat en het decorator pattern begrijp.

Zit ik dus een beetje op de goede weg? Of begrijp ik het hele patroon verkeerd?
Gewijzigd op 25/03/2011 13:23:45 door Leander ---
 
Remco nvt

Remco nvt

25/03/2011 14:19:57
Quote Anchor link
Je bent op de goede weg :) De UML klopt.
Heb even wat PHP toegevoegd voor een uitwerking ;)

index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include ('Beverage.class.php');
$drink = new Expresso();
$drink = new Mocha($drink);
$drink = new Sugar($drink);
echo 'Beschrijving : ' . $drink->getDescription();
echo '<br>';
echo 'Euro : '. $drink->cost();
echo '<br><br>';
$drink = new Expresso();
echo 'Beschrijving : ' . $drink->getDescription();
echo '<br>';
echo 'Euro : '. $drink->cost();
?>


Beverage.class.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php

abstract class Beverage {

    public $description = 'unknown';

    public function getDescription() {
        return $this->description;
    }


    public abstract function cost();
}


abstract class CondimentDecorator extends Beverage {
    public function getDescription() {
        parent::getDescription();
    }
}


class Expresso extends Beverage {

    public function  __construct() {
        $this->description = 'Expresso';
    }


    public function cost() {
        return 2;
    }
}


class Mocha extends CondimentDecorator {
    private $beverage;

    public function  __construct(Beverage $b) {
        $this->beverage = $b;
    }


    public function  getDescription() {
        return $this->beverage->getDescription() . ', Mocha';
    }


    public function cost() {
        return $this->beverage->cost() + 0.10;
    }
}


class Sugar extends CondimentDecorator {
    private $beverage;

    public function  __construct(Beverage $b) {
        $this->beverage = $b;
    }


    public function  getDescription() {
        return $this->beverage->getDescription() . ', Sugar';
    }


    public function cost() {
        return $this->beverage->cost() + 0.70;
    }
}

?>


Uitwerking:
Quote:
Beschrijving : Expresso, Mocha, Sugar
Euro : 2.8

Beschrijving : Expresso
Euro : 2


Had geen zin om alle classes in aparte bestanden te zetten ;)
Gewijzigd op 25/03/2011 14:21:38 door Remco nvt
 
Pim -

Pim -

25/03/2011 17:37:42
Quote Anchor link
eSpresso? ;)
Je kan CondimentDecorator ook nog een constructor geven.

Heb je hier toevallig nog een leuk voorbeeld 'in real life' van?
 
Remco nvt

Remco nvt

25/03/2011 19:06:57
Quote Anchor link
mmmh, dat is een slordigheidje inderdaad die typefout.

Je kan denken aan een kassa systeem om inderdaad toevoegingen.
De JAVA I/O stream implementation is een decorator pattern.
Of het gebruiken voor je gegevens aan te passen. Dus je string o.i.d.
 
Leander ---

Leander ---

27/03/2011 18:48:58
Quote Anchor link
De UML is trouwens niet van mij, ik gebruikte hem enkel om te kijken of ik het Decorator patroon een beetje snapte.

Voor de rest, bedankt van je PHP voorbeeld code. Helpt zeker wel om het beter te begrijpen. Ik zal het even goed gaan bestuderen.
 
Anny php

anny php

28/04/2011 12:21:34
Quote Anchor link
Bedankt voor het delen van de mooie tutorial.
Sommige gratis php design patterns scripts die je kunt bekijken op de pagina:
http://www.phpkode.com/scripts/category/php-design-patterns/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.