Dialog tag

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

23/08/2021 11:37:23
Anchor link
Hoi

Ik heb ergens gelezen dat chrome de alert/prompt en ask zou blokeren in de toekomst.

Ik ben nu dus aan het experimenteren met de tag dialog.
Mijn bedoeling is vooral om bevestiging te hebben bij verwijderen van data.

In onderstaande belachelijke testcode
lukt het wel om de dialoog te tonen. Echter ik kan nog steeds scrollen. Kan ik dat beletten?

Jan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>test dialog tag</title>
        <style>
            dialog {
                width: 50%;
                margin: auto;
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <dialog id="dlg">
            <h2>Dialoog titel</h2>
            abcdefghijklmnopqrstuvwxyz<br>
            0123456789<br>
            ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ<br><br>
            <button onclick="document.getElementById('dlg').close();">Sluit</button>
        </dialog>
        <hr>
        <button onclick="document.getElementById('dlg').showModal();">Toon dialoog</button>
        <div>
            <?php
                $karakters
= 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ';
                for($i=1;$i<=1000;$i++) {
                    $len = rand(2,10);
                    for($j=1;$j<$len;$j++) {
                        echo $karakters[rand(0,strlen($karakters)-1)];
                    }

                    echo ' ';
                }

            ?>

        </div>
        <a href="#">link</a>
    </body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 23:07:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/08/2021 11:43:09
Anchor link
Geen idee, want ik heb geen Safari. Verder hebben de andere browers geen ondersteuning.

Als ik op https://caniuse.com/?search=showmodal kijk, dan lijkt dit een verloren functie:
Quote:
This feature is deprecated/obsolete and should not be used.


En als ik dit bericht uit 2015(!) lees, dan is wel duidelijk dat de ondersteuning ooit gaat vervallen.

De dialog-tag daarintegen is wel nieuw, en zou wel steeds vaker ondersteund moeten worden vanaf Chrome 93. Ik heb het nog niet kunnen testen.
Gewijzigd op 23/08/2021 11:47:28 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

23/08/2021 11:52:05
Anchor link
- Ariën - op 23/08/2021 11:43:09:
Geen idee, want ik heb geen Safari. Verder hebben de andere browers geen ondersteuning.

Net omgekeerd. Enkel safari ondersteunt het niet. :)

- Ariën - op 23/08/2021 11:43:09:
Als ik op https://caniuse.com/?search=showmodal kijk, dan lijkt dit een verloren functie:
Quote:
This feature is deprecated/obsolete and should not be used.


Niet gezien This feature is deprecated/obsolete and should not be used. Zal dus maar stoppen met dialog. Ik was gelukkig maar aan het testen.

- Ariën - op 23/08/2021 11:43:09:
En als ik dit bericht uit 2015(!) lees, dan is wel duidelijk dat de ondersteuning ooit gaat vervallen.

De dialog-tag daarintegen is wel nieuw, en zou wel steeds vaker ondersteund moeten worden vanaf Chrome 93. Ik heb het nog niet kunnen testen.

Hoe raar! Dialog nieuw maar showmodal depricated. showmodal is net voor tag-dialog.

Bedankt
Jan



Toevoeging op 23/08/2021 11:57:39:

Als ik goed verder lees is het Window.showModalDialog dat deprecated is. Niet de tag dialog en dialog.showModal.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/08/2021 14:12:31
 
Jan R

Jan R

24/08/2021 09:17:28
Anchor link
Bedankt Ozzie

Sorry maar bij mij kwam deze hit niet als eerste. Je kunt een paar standaard opties instellen in google:)
Echter nu ik dit werkende heb wil ik toch de uitleg geven voor anderen hoe ik het gedaan heb.

Maak een dialoog aan in je HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
        <dialog id="dlg">
            <h2 id="dlgtitel">Dialoog titel</h2>
            <div id="dlgtekst">Dialoog tekst</div>
            <div id="dlgknoppen"></div>
        </dialog>


Maak ergens een code aan welke de dialoog toont.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<button onclick="openen('dlg','Hier titel', 'De vragen', ['knop 1', 'knop 2', 'knop 3', 'knop 4']);">showModal</button>


Open en sluit de dialog via code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<script>
    function sluit(d, buttonTxt) {
        d.close();
        document.body.classList.remove("h");
        alert("Je koos voor: " + buttonTxt);
    }
    function openen(d, titel, tekst, knoppen) {
        document.body.classList.add("h");
        document.getElementById("dlgtitel").innerHTML = titel;
        document.getElementById("dlgtekst").innerHTML = tekst;
        divknop = document.getElementById("dlgknoppen")
        divknop.innerHTML = "";
        for(i=0;i<knoppen.length;i++) {
            let k = document.createElement("input");
            k.type="button";
            k.visible=true;
            k.value=knoppen[i];
            k.onclick = function() {
                //this=de knop; 1parent=div met alle knoppen; 2parent=de dialog
                sluit(this.parentElement.parentElement, this.value);
            }
            divknop.appendChild(k);
        }
        document.getElementById(d).showModal();
    }
</script>


Je hebt ook een beetje style nodig
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<style>
            dialog {
                width: 50%;
                margin: auto;
                position:fixed;
            }
            .h {
                overflow:hidden; /* verplicht */
            }
        </style>


Ik hoop om hier iemand mee van dienst te zijn. Onthou wel dat (nog) niet elke browser de dialog tag ondersteunt!

Jan
Gewijzigd op 24/08/2021 09:19:41 door Jan R
 
Ad Fundum

Ad Fundum

24/08/2021 20:45:59
Anchor link
Ik wist niet van het bestaan af.
MDN heeft ook een werkend voorbeeld, dat wel werkt op Edge, maar niet op Firefox zelf (en ook niet op Safari).
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTML/Element/dialog

Gezien het voorbeeld moet er veel JavaScript code bij, en de dialog ziet er ook niet echt mooi uit op Windows 10. Ik denk dat veruit de meeste mensen dat laatste beetje JavaScript en CSS maar zelf maken.
 
Adah Heidenreich

Adah Heidenreich

22/10/2021 13:20:09
Anchor link
<dialog open>This is an open dialog window</dialog>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2021 13:28:29
Anchor link
Nuttige kick! :-/
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.