[Difficult] groter dan 3 Machten berekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Han eev

Han eev

06/02/2009 19:52:00
Quote Anchor link
Kom kom karl ;) niet zo negatief, hij heeft nog weinig gedaan (dat denk ik ook) maar je kaft hem beetje af. Maar goed ;) dat terzijde

Deze is volgens mij niet op te lossen.
Je hebt toch echt 4 onbekenden. a,b,d,e.
En ga eens alles netjes uitschrijven. En dan steeds vereenvoudigen. Probeer er = 0 van te maken en schrijf dan alles netjes uit. Dan kan je misschien iets in deze trant krijgen
c(d-4) = 0 dus d=4 (of c=0) enz... ;)

Maar hierbij moet je niet met script gaan klooien maar gewoon alles netjes herschrijven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 22:04:13
 

06/02/2009 19:55:00
Quote Anchor link
Han schreef op 06.02.2009 19:52:
Kom kom karl ;) niet zo negatief, hij heeft nog weinig gedaan (dat denk ik ook) maar je kaft hem beetje af. Maar goed ;) dat terzijde

Deze is volgens mij niet op te lossen.
Je hebt toch echt 4 onbekenden. a,b,d,e.
En ga eens alles netjes uitschrijven. En dan steeds vereenvoudigen. Probeer er = 0 van te maken en schrijf dan alles netjes uit. Dan kan je misschien iets in deze trant krijgen
c(d-4) = 0 dus d=4 (of c=0) enz... ;)

Maar hierbij moet je niet met script gaan klooien maar gewoon alles netjes herschrijven.

Ik neem aan dat e gewoon euler is, aangezien e gewoon altijd voor het getal e staat bij wiskunde.
Verder vind ik dat het toch wel vrij elementaire wiskunde is. En netzoals jij denkt, is dit niet op te lossen, daarom ga ik ook geen uitgebreide moeite doen dan de handelswijze opschrijven.
Maar misschien is dat wel te goed van mij gedacht ofzo, dat idt gewoon met "simpele" wiskunde opgelost kan worden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

06/02/2009 20:21:00
Quote Anchor link
ik heb wat geprobeerd maar verder dan dit kom ik niet.
dit is de formule dat ik gebruikt heb:
-11*f^4-17*f^1-19*d^3=-15*d^4+12*e^1-878

hoever ik ben gekomen:
f-31 * d3 = (d4 + 12) * e1 * e-828 * 26

er kan een fout in zitten, weet niet zeker
de echte antwoord moet zijn "f=3, d=2, e=2" :s
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

07/02/2009 19:07:00
Quote Anchor link
bump :P
iemand nog ideeën? karl??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 

07/02/2009 19:40:00
Quote Anchor link
1. F^(-31) * d^(3) = (d^(4) + 12) * e^(1) * e^(-828) *26
2. F^(-31) = (d + 12) * e^(-827) *26
3. 1 / F^(31) = (d + 12) * e^(-827) *26
4. (1 / F^(31)) / e^(-827) *26 = (d + 12)
5. (e^(-827) *26) / F^(31) = (d + 12)
6. (e^(-827) *26) = (d + 12) * F^(31)
Das em, alle onbekende aan een kant, en alle bekende aan de andere (rechts, links). Maar goed, ik weet niet of het allemaal klopt he. Ik ben niet onfeilbaar.
(Stap 4 kan direct naar 6 leiden, maar ik heb stap 5 voor de duidelijkheid maar laten staan.)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

08/02/2009 00:10:00
Quote Anchor link
Hmm, maar je weet nog steeds niet wat f, e of d is...
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

08/02/2009 04:26:00
Quote Anchor link
^ is een binaire operatie.
Gebruik functie pow(x,macht) (PHP) of Math.pow(x,macht) (javascript)

edit:
volgens mij heb ik de vraag beetje verkeerd begrepen :P
je wilt die vergelijking oplossen met PHP... hmmm....

ik heb ooit eens een rekenmachine gemaakt in javascript die zoiets zou kunnen.

Je kan natuurlijk ook gewoon net zo lang X laten "raden" en controleren of X klopt door gebruik van een while loop.

Is lang niet zo efficient/snel maar... het werkt :P

ik zal zeggen, lees de PHP referentie even naar wiskundige functies. Kijk wat ertussen zit. Zit vast wel iets tussen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door toby hinloopen
 

08/02/2009 05:37:00
Quote Anchor link
Peter schreef op 08.02.2009 00:10:
Hmm, maar je weet nog steeds niet wat f, e of d is...

http://nl.wikipedia.org/wiki/E_(wiskunde)
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

08/02/2009 16:11:00
Quote Anchor link
toby hinloopen schreef op 08.02.2009 04:26:
Je kan natuurlijk ook gewoon net zo lang X laten "raden" en controleren of X klopt door gebruik van een while loop.

Is lang niet zo efficient/snel maar... het werkt :P

ik zal zeggen, lees de PHP referentie even naar wiskundige functies. Kijk wat ertussen zit. Zit vast wel iets tussen.

Eigenlijk zou dat wel kunnen, maar dat kost wel heel veel tijd (moet het in 5 seconden verzenden). En karl wat moet ik met dat e nummer?
 

08/02/2009 16:17:00
Quote Anchor link
Peter schreef op 08.02.2009 16:11:
En karl wat moet ik met dat e nummer?

Je kunt er op kauwen. Nouw goed.
Denk es na zeg.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
GaMer B

GaMer B

08/02/2009 16:17:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 08.02.2009 05:37:
Peter schreef op 08.02.2009 00:10:
Hmm, maar je weet nog steeds niet wat f, e of d is...

http://nl.wikipedia.org/wiki/E_(wiskunde)


Nee, hier wordt met e niet de het nummer e bedoelt, maar gewoon een variabele met de naam e. Er had net zo goed een x, y of z kunnen staan.
 

08/02/2009 16:19:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 08.02.2009 16:17:
Karl schreef op 08.02.2009 05:37:
Peter schreef op 08.02.2009 00:10:
Hmm, maar je weet nog steeds niet wat f, e of d is...

http://nl.wikipedia.org/wiki/E_(wiskunde)


Nee, hier wordt met e niet de het nummer e bedoelt, maar gewoon een variabele met de naam e. Er had net zo goed een x, y of z kunnen staan.

Hoe weet je dat zeker? Want als er e staat ga ik gewoon van euler uit. Zie nergens staan dat het niet euler moet zijn. E is voor euler.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

09/02/2009 18:37:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 08.02.2009 16:17:
Peter schreef op 08.02.2009 16:11:
En karl wat moet ik met dat e nummer?

Je kunt er op kauwen. Nouw goed.
Denk es na zeg.


. . .

Please iemand anders, want deze gozer maakt me parra..

Quote:
Tekst verwijderd. Graag wel respect voor anderen tonen.
SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
Eddy E

Eddy E

09/02/2009 18:48:00
Quote Anchor link
Peter schreef op 09.02.2009 18:37:
Karl schreef op 08.02.2009 16:17:
Peter schreef op 08.02.2009 16:11:
En karl wat moet ik met dat e nummer?

Je kunt er op kauwen. Nouw goed.
Denk es na zeg.


. . .

Please iemand anders, want deze gozer maakt me parra..


Ik vind hem wel een bepaalde aard van humor hebben.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

09/02/2009 19:06:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 08.02.2009 16:17:
Peter schreef op 08.02.2009 16:11:
En karl wat moet ik met dat e nummer?

Je kunt er op kauwen. Nouw goed.
Denk es na zeg.


. . .

Please iemand anders, want deze gozer maakt me parra..

Quote:
Tekst verwijderd. Graag wel respect voor anderen tonen.
SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2009 19:11:00
Quote Anchor link
En wat maakt het uit? Het is een mens en dat moet voldoende zijn lijkt. mij. Verder graag iedereen weer OnTopic.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.