Directory Traversal probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »
Cocotj bos

cocotj bos

05/05/2022 16:30:32
Quote Anchor link
Hoi!,

Ik ben bezig met een klein nieuw projectje waar ik een week geleden aan begonnen ben.
Het is cloudsoftware voor op het web geprogrammeerd in PHP. En ik ben dus bezig met de File Manager.
Iedere user krijgt een specifiek mapje op de cloud. Dat is de bedoeling, maar het is niet de bedoeling
dat ze verder uit hun eigen mapje om zo helemaal door het systeem heen te snuffelen. Ik heb al geprobeerd
om realpath() functie te gebruiken, maar hij gaat nogsteeds het user mapje uit. Heel irritant dus. Hier
de code van hoe het er nu uitziet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$root_path
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/cloudsoftware/users/tim/";
$realbase = realpath($root_path);

function
test()
{

  GLOBAL $realbase;

  if(isset($_GET['p']))
  {

    $_SESSION['dir'] = $_GET['p'];
    echo "<script>window.location = '?';</script>";
  }

  if(empty($_SESSION['dir']))
  {

    $realbase = str_replace('\\', '/', $realbase);
  }
else {
    $realbase = $_SESSION['dir'];
  }


  $exp = explode("/", $realbase);
  foreach($exp as $x=>$dirx)
  {

    if(empty($dirx))
    {

      continue;
    }

    $do = "<a href='?p='>";
    for($i=0;$i<=$x;$i++)
    {

      $do .= $exp[$i]."/";
    }

    $do .= "$dirx</a></li>\n";
  }

  chdir($realbase);


}


test();
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function get_root_dir()
{

  // include dir
  GLOBAL $realbase;

  $folder_list = "";
  $file_list  = "";

  $files = scandir($realbase);
  foreach($files as $file)
  {

    if(($file != '.'))
    {

      if(is_dir($realbase.'/'.$file))
      {

        $folder_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-folder' style='color:  #2dacff; font-size: 25px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>ddd</td>
        </tr>"
;

        if(empty(is_dir($realbase.'/'.$file)))
        {

          echo 'go back';
        }
      }
elseif(is_file($realbase.'/'.$file)) {
        $file_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-file' style='color: #2dacff; font-size: 27px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>Delete</td>
        </tr>"
;
      }
    }
  }


  print $folder_list;
  print $file_list;
}


// declare function
get_root_dir();
?>


Heeft iemand een idee wat ik hier precies fout doe? Kan het even niet zo 1..2...3 zien :P

Gr Cocotj
Gewijzigd op 05/05/2022 18:23:40 door Cocotj bos
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:31:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2022 17:53:02
Quote Anchor link
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen? Zie ook de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 05/05/2022 17:53:35 door - Ariën -
 
Cocotj bos

cocotj bos

05/05/2022 18:08:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 05/05/2022 17:53:02:
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen? Zie ook de Veelgestelde Vragen.


Hier tussen code tags:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$root_path
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/cloudsoftware/users/tim/";
$realbase = realpath($root_path);

function
test()
{

  GLOBAL $realbase;

  if(isset($_GET['p']))
  {

    $_SESSION['dir'] = $_GET['p'];
    echo "<script>window.location = '?';</script>";
  }

  if(empty($_SESSION['dir']))
  {

    $realbase = str_replace('\\', '/', $realbase);
  }
else {
    $realbase = $_SESSION['dir'];
  }


  $exp = explode("/", $realbase);
  foreach($exp as $x=>$dirx)
  {

    if(empty($dirx))
    {

      continue;
    }

    $do = "<a href='?p='>";
    for($i=0;$i<=$x;$i++)
    {

      $do .= $exp[$i]."/";
    }

    $do .= "$dirx</a></li>\n";
  }

  chdir($realbase);


}


test();
?>


dit zorgt ervoor dat er een sessie word aangemaakt als je in je File Manager zit,
En dat je beweegbaar door de bestanden heen kan. Maar je kan dus ook uit je usermap en dat is niet de bedoeling.

Hier een stuk code van hoe de bestanden worden gelist:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function get_root_dir()
{

  // include dir
  GLOBAL $realbase;

  $folder_list = "";
  $file_list  = "";

  $files = scandir($realbase);
  foreach($files as $file)
  {

    if(($file != '.'))
    {

      if(is_dir($realbase.'/'.$file))
      {

        $folder_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-folder' style='color:  #2dacff; font-size: 25px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>ddd</td>
        </tr>"
;

        if(empty(is_dir($realbase.'/'.$file)))
        {

          echo 'go back';
        }
      }
elseif(is_file($realbase.'/'.$file)) {
        $file_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-file' style='color: #2dacff; font-size: 27px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>Delete</td>
        </tr>"
;
      }
    }
  }


  print $folder_list;
  print $file_list;
}


// declare function
get_root_dir();
?>
Gewijzigd op 05/05/2022 18:09:19 door cocotj bos
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/05/2022 12:21:00
Quote Anchor link
Je gebruikt wel '.' voor de huidige directory maar controleert niet op '..' voor een bovenliggende directory. Dat laatste maakt path traversal mogelijk, bijvoorbeeld ook met '../' in de vorm '/foo/../bar/' ergens tussenin.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.