Div probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »
Steven Hack

Steven Hack

08/06/2008 01:06:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleem met div's,

Ik heb expres een template gebruikt om al zoveel mogelijk gepruts met div te voorkomen, maar het is nu uit eindelijk zover.

Het gaat over dit stuk code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
        echo '<div id="rightscontent">';
        echo '<div class="post">';
        echo '<h2 class="title">' . $result->titel . '</h2>';
        echo '<p class="byline"></p>';
        echo '<div class="entry">';
        echo '<div class="leftsentry"><p>' . $result->beschrijving . ' ...</p></div>';
        echo '<div class="rightsentry"><IMG SRC="images/armbanden/tumb-' . $result->id .'.jpg" TITLE="' . $result->titel . '" ALIGN="right"></div>';
        echo '</div>';
        echo '<p class="meta"><a href="?p=gallery&n=2&id=' . $result->id . '" class="more">Bekijk</a></p>';
        echo '</div>';
        echo '</div>';
?>


Je kunt het voorbeeld zien @ http://monkey.trabot.net/?p=gallery&n=2

Zoals je ziet komt het plaatje niet netjes tussen de twee lijnen, zoals de tekst.

Het css gedeelte is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
.post {
    padding: 0 0 20px 0;
}

.title {
    margin: 0;
    border-bottom: 2px solid #4A3903;
}

.byline {
    margin: 0;
}

.meta {
    border-top: 1px solid #4A3903;
    text-align: right;
    color: #646464;
}

.meta a {
    padding-left: 15px;
    background: url(images/img06.gif) no-repeat left center;
    font-weight: bold;
}

#leftscontent {
    float: left;
    width: 350px;
}

#rightscontent {
    float: right;
    width: 350px;
}

.leftsentry {
    width: 250px;
}

.rightsentry {
    float: right;
    width: 100px;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 22:53:11
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/06/2008 01:39:00
Quote Anchor link
Ik zie geen fout hoor? Firefox 3 beta 5 op Ubuntu 8.04

Edit: Ik vind het trouwens echt een supermooie layout :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/06/2008 01:57:00
Quote Anchor link
Ultra mooie layout!
 
Steven Hack

Steven Hack

08/06/2008 12:05:00
Quote Anchor link
Bedankt voor het mooie commentaar.

Als ik in firefox het bekijk, komt het plaatje rechts van "Bekijk". Het moet rechts van de beschrijving komen, tussen de twee lijntjes. In IE komt "Bekijk" ter hoogte van het midden van het plaatje. Ook dit is niet goed. Het plaatje moet eigenlijk gewoon boven "Bekijk" staan, tussen de twee lijnen.

Hoop dat je het zo snapt.
 
Mr.Moe

Mr.Moe

08/06/2008 12:10:00
Quote Anchor link
Ook mijn complimenten voor deze wondermooie layout

misschien dit eens even proberen, ik weet het ook niet zeker hoor. Kijk eens even wat het doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.rightsentry img{
margin-top: 15px;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Steven Hack

Steven Hack

08/06/2008 12:30:00
Quote Anchor link
@RemeysenThomas: Ik heb het geprobeerd, maar dan pakt hij de onderste lijn als uitgangspunt, waardoor het plaatje nog verder naar beneden komt te staan. Nu heb ik een min getal in gevuld (Is dit netjes gecodeerd?) En staat het plaatje opzich wel goed, alleen de lijn past zich niet aan aan het plaatje.

Heeft dit iets te maken met position relative/absolute? En zoja, hoe werkt het dan precies, want ik heb nogal wat div's in elkaar, dus welke div moet dan de container worden? (waarschijnlijk die met de lijn?)

Edit: In IE ziet het er naar uit dat het plaatje onder een ander div schiet (overlapt). Kan het dus zijn dat het niet werkt doordat mijn leftsentry te breed is?

Edit2: Ik heb de negatieve margin weggehaald, nu doet hij in IE alles wel tussen de twee lijnen weergeven, maar niet op de zelfde hoogte.
In FireFox staat hij nu weer onder de lijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven Hack
 
Mr.Moe

Mr.Moe

08/06/2008 13:05:00
Quote Anchor link
Ik zelf werk eigenlijk nooit met relative/absolute.

Container moet volgens mij inderdaad die div zijn met de lijn, maar schiet me niet dood als het niet zo is he.

groeten Thomas
 
Steven Hack

Steven Hack

08/06/2008 14:02:00
Quote Anchor link
Ik heb van alles geprobeerd, zelfs me code overgetypt in frontpage, en daar lopen frutten, maar het lukt me gewoon niet.

Alle hulp is welkom. Sorry voor de bump maar mijn vorige post loopt nogal vol van mijn edits.
 
Steven Hack

Steven Hack

08/06/2008 15:35:00
Quote Anchor link
Het is gelukt ^^ Voor iedereen die nieuwsgierig is hoe ik dit heb opgelost:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
        echo '<div id="leftscontent">';
        echo '<div class="post">';
        echo '<h2 class="title">' . $result->titel . '</h2>';
        echo '<p class="byline"></p>';
        echo '<div class="entry">';
        echo '<div class="sentry">';
        echo '<div class="entryspace"></div>';
        echo '<div class="leftsentry"><p>' . $result->beschrijving . ' ...</p></div>';
        echo '<div class="rightsentry"><IMG SRC="images/armbanden/tumb-' . $result->id .'.jpg" TITLE="' . $result->titel . '"></div>';
        echo '<div class="entryspace"></div>';
        echo '</div>';
        echo '</div>';
        echo '<p class="meta"><a href="?p=gallery&n=2&id=' . $result->id . '" class="more">Bekijk</a></p>';
        echo '</div>';
        echo '</div>';
?>


en de css:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
.sentry {
    width: 350px;
}

.entryspace {
clear: both;
}

.leftsentry {
    width: 150px;
    float: left;
}

.rightsentry {
    width: 100px;
    float: right;
    padding-top: 5px;
}
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/06/2008 15:41:00
Quote Anchor link
Ziet er een stuk netter uit, mij was in eerste instantie niet eens opgevallen dat dat verkeerd was :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.