$age

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 11:10:01
Quote Anchor link
Hoi iedereen! Ik ben bezig met een cms, waarbij er een speciaal hokje is voor mensen die die dag jarig zijn. Nu heb ik mijn eigen profiel even op vandaag gezet om het te testen en het werkt, behalve dat er dit staat:

Quote:
Hiep hiep, Hoera!

Mikey van den Berghe wordt vandaag 0 jaar


Nu ben ik niet de enige die aan de cms gewerkt heeft, iemand anders heeft het script geschreven en ik ben hem aan het afmaken, zou iemand kunnen vertellen waar de fout zit?

[script]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
}
while($birth=mysql_fetch_array($uitvoeren_briljantnet_birth))
{

    $get_year = explode("-",$birth['date_of_birth']);
    $user_year = $get_year[2];
    $year_today = date("Y");
    $age = $year_today - $user_year;
    echo $birth['naam']." wordt vandaag ".$age." jaar<br><br>";
    
    
}

?>
[/script]

Dat is de code. Bij voorbaat dank.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:03:09
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2012 11:58:02
Quote Anchor link
uh.... je moet de timestamp van vandaag nemen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$datum_geboorte
= '8 November 1994';
$vandaag_timestamp = time();
$geboortedag_timestamp = strtotime($datum_geboorte);
$aantaljaar = $vandaag_timestamp - $geboortedag_timestamp;
echo $aantaljaar;
?>

volgens mij moet dit het zijn ;)

alleen moet de $aantaljaar nog naar een jaaraantal geconvert worden
Gewijzigd op 15/03/2012 12:08:20 door Albert de Wit
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 12:08:41
Quote Anchor link
Dat geeft een error. Wellicht implementeer ik hem verkeerd, maar dat werkt niet :P.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2012 12:09:17
Quote Anchor link
hij geeft geen error.... ik heb hem net aangepast... misschien dat je de vorige gebruikte
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 12:10:38
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Inetpub\BriljantNet\portal\content\birthdays.php on line 26

Ik ben een beginnend PHP'er, dus mijn excuses voor deze misschien domme vraag.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2012 12:12:26
Quote Anchor link
je hebt dus een if statement....

er mist een } in je script
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 12:14:36
Quote Anchor link
Zoals ik al zei: behoorlijk nieuw met PHP. En dan helpt het ook niet dat je bezig bent met een script waar iemand anders in is begonnen.

Quote:
<div id="hiephiep">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$date_of_birth
= date("d-m");
$select_briljantnet_birth = "SELECT * FROM oppak_tabel WHERE date_of_birth LIKE '$date_of_birth%'";
$uitvoeren_briljantnet_birth = mysql_query($select_briljantnet_birth);
if (mysql_num_rows($uitvoeren_briljantnet_birth) > 0)
{

echo"
<p>Hiep hiep, Hoera!

</b><br><br></p>"
;
}

else
{
?>


<p>Geen verjaardagen vandaag</p>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$datum_geboorte
= '8 November 1994';
$vandaag_timestamp = time();
$geboortedag_timestamp = strtotime($datum_geboorte);
$aantaljaar = $vandaag_timestamp - $geboortedag_timestamp;
echo $aantaljaar;
?>


</div>


Dit is hetgeen ik momenteel in de birthday.php heb staan...
Gewijzigd op 15/03/2012 12:15:09 door Mikey Van den Berghe
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2012 12:17:49
Quote Anchor link
zoals ik ook al eerder zei is er een statement niet afgesloten...

onderaan lijn 13 moet een } staan.

je sluit de else niet af

Toevoeging op 15/03/2012 12:22:26:

als je iemand wilt laten weten dat hij jarig is heb je zijn verjaardag datum nodig.. zijn geboortedatum en de huidige datum

even schematisch gezien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$query
= mysql_query("SELECT * FROM tabel WHERE date=vandaag");

$aantal_jaar = $huidige_datum - $geboortde_datum;
while ($rij= mysql_fetch_assoc($query))
echo "Hiep hiep hoera. ".$rij['naam']." is ".$aantaljaar." jaar geworden!"
?>
 
Reshad F

Reshad F

15/03/2012 12:24:01
Quote Anchor link
@albert hij heeft de query er gewoon in staan hoor
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2012 12:52:57
Quote Anchor link
Zo te zien heb je geen geboortedatums in de database staan, maar teksten met getallen. Een geboortedatum is een DATE-veld. En dat maakt alles een stuk eenvoudiger dan wat je nu aan het doen bent.
Gewijzigd op 15/03/2012 14:39:32 door - SanThe -
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2012 13:07:25
Quote Anchor link
je moet eigenlijk een submit form hebben waarbij mensen hun geboortedatum invullen. met strtotime functie dan de timestamp ophalen en in de database zetten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/03/2012 13:12:58
Quote Anchor link
Ik weet niet of de kolom met de geboortedatum het datum type heeft maar dan kan dit gewoon in de query worden opgelost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    fullname,
    YEAR(NOW()) - YEAR(birthdate) AS age
FROM
    oppak_tabel
WHERE
    DAY(NOW()) = DAY(birthdate)
    AND
    MONTH(NOW()) = MONTH(birthdate)
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 13:13:32
Quote Anchor link
De cms maakt gebruikt van een Jquery-plugin:

Afbeelding

Deze zet het in de database om in "15-03-2012" als voorbeeld...
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2012 13:19:19
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 15/03/2012 13:12:58:
Ik weet niet of de kolom met de geboortedatum het datum type heeft maar dan kan dit gewoon in de query worden opgelost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    fullname,
    YEAR(NOW()) - YEAR(birthdate) AS age
FROM
    oppak_tabel
WHERE
    DAY(NOW()) = DAY(birthdate)
    AND
    MONTH(NOW()) = MONTH(birthdate)


Perfect.


Mikey Van den Berghe op 15/03/2012 13:13:32:
Deze zet het in de database om in "15-03-2012" als voorbeeld...


Fout.
 
Reshad F

Reshad F

15/03/2012 13:44:36
Quote Anchor link
@mikey het gaat erom hoe het opgeslagen wordt het kan evengoed zijn dat het als een string opgeslagen wordt en dan heb je in principe hetzelfde resultaat als je het bekijkt maar wordt het anders gelezen door php.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/03/2012 14:35:09
Quote Anchor link
Nee Reshadd, SanThe heeft gelijk: als je in een tabel in de database een kolom hebt met een datum kan je die beter het date type geven. Dan kan je namelijk al zowat bijna alles in de SQL oplossen en dat scheelt je een heel stukje perfomance, want in PHP is die belabberd met conversies.
Gewijzigd op 15/03/2012 14:35:45 door Ger van Steenderen
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 15:01:07
Quote Anchor link
Misschien een beetje lomp, maar ik heb echt geen idee waar ik dit zou moeten aanpassen :P. Ik heb de type in de database naar date gedaan, maar dat helpt het scriptje om zeep. Zou iemand me dit kunnen vertellen :)?

Sorry voor mijn onhandigheid, maar ben heel nieuw met php xD.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2012 15:09:42
Quote Anchor link
Als het veld nu in de database een DATE is, kan je de query van Ger gebruiken. Als die query resultaten oplevert dan zijn dat de jarigen van vandaag.

Edit: Uiteraard de veldnamen even aanpassen.
Gewijzigd op 15/03/2012 15:10:39 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.