$age

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 11:10:01
Quote Anchor link
Hoi iedereen! Ik ben bezig met een cms, waarbij er een speciaal hokje is voor mensen die die dag jarig zijn. Nu heb ik mijn eigen profiel even op vandaag gezet om het te testen en het werkt, behalve dat er dit staat:

Quote:
Hiep hiep, Hoera!

Mikey van den Berghe wordt vandaag 0 jaar


Nu ben ik niet de enige die aan de cms gewerkt heeft, iemand anders heeft het script geschreven en ik ben hem aan het afmaken, zou iemand kunnen vertellen waar de fout zit?

[script]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
}
while($birth=mysql_fetch_array($uitvoeren_briljantnet_birth))
{

    $get_year = explode("-",$birth['date_of_birth']);
    $user_year = $get_year[2];
    $year_today = date("Y");
    $age = $year_today - $user_year;
    echo $birth['naam']." wordt vandaag ".$age." jaar<br><br>";
    
    
}

?>
[/script]

Dat is de code. Bij voorbaat dank.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 16:46:51
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2012 11:58:02
Quote Anchor link
uh.... je moet de timestamp van vandaag nemen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$datum_geboorte
= '8 November 1994';
$vandaag_timestamp = time();
$geboortedag_timestamp = strtotime($datum_geboorte);
$aantaljaar = $vandaag_timestamp - $geboortedag_timestamp;
echo $aantaljaar;
?>

volgens mij moet dit het zijn ;)

alleen moet de $aantaljaar nog naar een jaaraantal geconvert worden
Gewijzigd op 15/03/2012 12:08:20 door Albert de Wit
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 12:08:41
Quote Anchor link
Dat geeft een error. Wellicht implementeer ik hem verkeerd, maar dat werkt niet :P.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2012 12:09:17
Quote Anchor link
hij geeft geen error.... ik heb hem net aangepast... misschien dat je de vorige gebruikte
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 12:10:38
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Inetpub\BriljantNet\portal\content\birthdays.php on line 26

Ik ben een beginnend PHP'er, dus mijn excuses voor deze misschien domme vraag.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2012 12:12:26
Quote Anchor link
je hebt dus een if statement....

er mist een } in je script
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 12:14:36
Quote Anchor link
Zoals ik al zei: behoorlijk nieuw met PHP. En dan helpt het ook niet dat je bezig bent met een script waar iemand anders in is begonnen.

Quote:
<div id="hiephiep">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$date_of_birth
= date("d-m");
$select_briljantnet_birth = "SELECT * FROM oppak_tabel WHERE date_of_birth LIKE '$date_of_birth%'";
$uitvoeren_briljantnet_birth = mysql_query($select_briljantnet_birth);
if (mysql_num_rows($uitvoeren_briljantnet_birth) > 0)
{

echo"
<p>Hiep hiep, Hoera!

</b><br><br></p>"
;
}

else
{
?>


<p>Geen verjaardagen vandaag</p>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$datum_geboorte
= '8 November 1994';
$vandaag_timestamp = time();
$geboortedag_timestamp = strtotime($datum_geboorte);
$aantaljaar = $vandaag_timestamp - $geboortedag_timestamp;
echo $aantaljaar;
?>


</div>


Dit is hetgeen ik momenteel in de birthday.php heb staan...
Gewijzigd op 15/03/2012 12:15:09 door Mikey Van den Berghe
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2012 12:17:49
Quote Anchor link
zoals ik ook al eerder zei is er een statement niet afgesloten...

onderaan lijn 13 moet een } staan.

je sluit de else niet af

Toevoeging op 15/03/2012 12:22:26:

als je iemand wilt laten weten dat hij jarig is heb je zijn verjaardag datum nodig.. zijn geboortedatum en de huidige datum

even schematisch gezien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$query
= mysql_query("SELECT * FROM tabel WHERE date=vandaag");

$aantal_jaar = $huidige_datum - $geboortde_datum;
while ($rij= mysql_fetch_assoc($query))
echo "Hiep hiep hoera. ".$rij['naam']." is ".$aantaljaar." jaar geworden!"
?>
 
Reshad F

Reshad F

15/03/2012 12:24:01
Quote Anchor link
@albert hij heeft de query er gewoon in staan hoor
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2012 12:52:57
Quote Anchor link
Zo te zien heb je geen geboortedatums in de database staan, maar teksten met getallen. Een geboortedatum is een DATE-veld. En dat maakt alles een stuk eenvoudiger dan wat je nu aan het doen bent.
Gewijzigd op 15/03/2012 14:39:32 door - SanThe -
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/03/2012 13:07:25
Quote Anchor link
je moet eigenlijk een submit form hebben waarbij mensen hun geboortedatum invullen. met strtotime functie dan de timestamp ophalen en in de database zetten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/03/2012 13:12:58
Quote Anchor link
Ik weet niet of de kolom met de geboortedatum het datum type heeft maar dan kan dit gewoon in de query worden opgelost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    fullname,
    YEAR(NOW()) - YEAR(birthdate) AS age
FROM
    oppak_tabel
WHERE
    DAY(NOW()) = DAY(birthdate)
    AND
    MONTH(NOW()) = MONTH(birthdate)
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 13:13:32
Quote Anchor link
De cms maakt gebruikt van een Jquery-plugin:

Afbeelding

Deze zet het in de database om in "15-03-2012" als voorbeeld...
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2012 13:19:19
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 15/03/2012 13:12:58:
Ik weet niet of de kolom met de geboortedatum het datum type heeft maar dan kan dit gewoon in de query worden opgelost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    fullname,
    YEAR(NOW()) - YEAR(birthdate) AS age
FROM
    oppak_tabel
WHERE
    DAY(NOW()) = DAY(birthdate)
    AND
    MONTH(NOW()) = MONTH(birthdate)


Perfect.


Mikey Van den Berghe op 15/03/2012 13:13:32:
Deze zet het in de database om in "15-03-2012" als voorbeeld...


Fout.
 
Reshad F

Reshad F

15/03/2012 13:44:36
Quote Anchor link
@mikey het gaat erom hoe het opgeslagen wordt het kan evengoed zijn dat het als een string opgeslagen wordt en dan heb je in principe hetzelfde resultaat als je het bekijkt maar wordt het anders gelezen door php.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/03/2012 14:35:09
Quote Anchor link
Nee Reshadd, SanThe heeft gelijk: als je in een tabel in de database een kolom hebt met een datum kan je die beter het date type geven. Dan kan je namelijk al zowat bijna alles in de SQL oplossen en dat scheelt je een heel stukje perfomance, want in PHP is die belabberd met conversies.
Gewijzigd op 15/03/2012 14:35:45 door Ger van Steenderen
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/03/2012 15:01:07
Quote Anchor link
Misschien een beetje lomp, maar ik heb echt geen idee waar ik dit zou moeten aanpassen :P. Ik heb de type in de database naar date gedaan, maar dat helpt het scriptje om zeep. Zou iemand me dit kunnen vertellen :)?

Sorry voor mijn onhandigheid, maar ben heel nieuw met php xD.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2012 15:09:42
Quote Anchor link
Als het veld nu in de database een DATE is, kan je de query van Ger gebruiken. Als die query resultaten oplevert dan zijn dat de jarigen van vandaag.

Edit: Uiteraard de veldnamen even aanpassen.
Gewijzigd op 15/03/2012 15:10:39 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.