$_GET beveiligen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »
Daan s

Daan s

17/10/2011 13:08:49
Quote Anchor link
Hi allemaal,

Ik ben momenteel met de beveiliging bezig van m'n site.
Maar ik heb even gekeken of ik mijn eigen site kon hacken, en dit was helaas mogelijk.
De pagina haalt gehele pagina's van een mysql server af, Met bijvoorbeeld deze link om op een gebruikerspagina te komen; usr/?ID=2 <Ga ik nog veranderen.
De functie GET is dus niet veilig, hij kan bijna alles van de mysql server af halen,

Dus mijn vraag was; hoe voorkom ik dit.



Maar deze code gebruik ik;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
//

include 'config.php';
    // MYSQL CONNECTIE
mysql_connect("$host", "$mysqlusername", "$mysqlpassword") or die(mysql_error());
mysql_select_db("$DB") or die(mysql_error());


// GET DATA FROM MYSQL TABLE
  

$result = mysql_query("SELECT * FROM $IDtable where ID =".$_GET['ID']."")
or die(mysql_error());  




// Print
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<tr><td>";
    echo $row['Source'];
 
}


echo "</table>";

?>
Gewijzigd op 17/10/2011 13:09:33 door Daan s
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 12:10:04
 
- SanThe -

- SanThe -

17/10/2011 13:55:39
Quote Anchor link
De GET-waarde direct in de query zetten geeft een sql-injection lek. Beveilig dit met mysql_real_escape_string().
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

17/10/2011 13:59:17
Quote Anchor link
zitten de gebruikers pagina's achter een login of achter wat anders ?
 
Daan s

Daan s

17/10/2011 14:00:01
Quote Anchor link
Ja komt er wel 8ter

Toevoeging op 17/10/2011 14:00:55:

Het wordt een gebruikers pagina, geselecteerd op id/naam,
Maar ik heb het een paar keer geprobeerd met de mysql_real_escape_string(). maar dan krijg ik een lege pagina.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/10/2011 14:30:32
Quote Anchor link
Dan doe je iets verkeerd.

Hoe implementeer je het?
 
Daan s

Daan s

17/10/2011 14:37:05
Quote Anchor link
Volgens mij had ik de code ongeveer zo;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
//

include 'config.php';
    // MYSQL CONNECTIE
mysql_connect("$host", "$mysqlusername", "$mysqlpassword") or die(mysql_error());
mysql_select_db("$DB") or die(mysql_error());


// GET DATA FROM MYSQL TABLE
  
$secure = $_GET['ID'];
$secure = mysql_real_escape_string($secure);



$result = mysql_query("SELECT * FROM $IDtable where ID =$secure")
or die(mysql_error());  




// Print
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<tr><td>";
    echo $row['Source'];
 
}


echo "</table>";

?>
 
L D

L D

17/10/2011 14:57:55
Quote Anchor link
probeer altijd quotes te gebruiken tussen waardens zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM $IDtable where ID = '$secure'"
Gewijzigd op 17/10/2011 14:58:25 door L D
 
Daan s

Daan s

17/10/2011 15:11:39
Quote Anchor link
Eindelijk hij werk op deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
//

include 'config.php';
    // MYSQL CONNECTIE
mysql_connect("$host", "$mysqlusername", "$mysqlpassword") or die(mysql_error());
mysql_select_db("$DB") or die(mysql_error());


// GET DATA FROM MYSQL TABLE
  
$secure = $_GET['ID'];
$secure = mysql_real_escape_string($secure);



$result = mysql_query("SELECT * FROM $IDtable where ID ='$secure'")
or die(mysql_error());  




// Print
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<tr><td>";
    echo $row['Source'];
 
}


echo "</table>";

?>

Tanx
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/10/2011 18:00:52
Quote Anchor link
Waarom controleer je niet of de waarde bij ID een getal is?
mysql_connect --> volgens mij kunnen al die variabelen buiten "
Waarom maak je $secure aan?
Meende gelezen te hebben dat variabelen buiten " zouden moeten.
Waar is een nette manier van foutafhandeling?
mysql_fetch_array --> doorgaans volstaat mysql_fetch_assoc.
Gebruik geen * maar benoem het veld wat je wilt opvragen.
$IDtable ; is het verstandig om een tabel aan een variabele toe te kennen?
 
Bartje Jansen

Bartje Jansen

17/10/2011 19:16:19
Quote Anchor link
Laurens dragicevic op 17/10/2011 14:57:55:
probeer altijd quotes te gebruiken tussen waardens zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM $IDtable where ID = '$secure'"

Zonder quotes zou de query nog steeds zo lek als een mandje zijn! Het is verplicht om quotes te gebruiken wanneer je met mysql_real_escape_string() de input wilt beveiligen. Deze functie pakt quotes en slashes aan, al het andere wordt niets mee gedaan.

$_GET['id'] = 1

$_GET['id'] = 1 or true

Geen enkele quote en komt keurig door mysql_real_escape_string() heen zonder enige aanpassing. Resultaat: De query vindt alle records en niet slechts één record.

Gebruik dus _ALTIJD_ quotes of gebruik prepared statements, die zijn nog het veiligst en meest gebruikt om SQL injection tegen te gaan. MySQL ondersteunt dit helaas alleen met de mysqli-functies en het kost je een hoop extra code. Met PostgreSQL gaat dit véél eenvoudiger, het is daardoor eenvoudiger om veilig met een database te werken wanneer je PostgreSQL gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$connectie
= pg_connect('jouw connectiegegevens');
$result = pg_query_params(
  $connectie,
  'SELECT * FROM tabelnaam WHERE id = $1 AND wachtwoord = $2', // query met placeholder
  array($_GET['id'], $_POST['wachtwoord']) // alle input in één array
);
// fetchen en de rest van je code
?>
 
Daan s

Daan s

18/10/2011 16:45:02
Quote Anchor link
Maar is deze code dan wel goed beveiligd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
//

include 'config.php';
    // MYSQL CONNECTIE
mysql_connect("$host", "$mysqlusername", "$mysqlpassword") or die(mysql_error());
mysql_select_db("$DB") or die(mysql_error());


// GET DATA FROM MYSQL TABLE
  
$secure = $_GET['ID'];
$secure = mysql_real_escape_string($secure);



$result = mysql_query("SELECT * FROM $IDtable where ID ='$secure'")
or die(mysql_error());  




// Print
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<tr><td>";
    echo $row['Source'];
 
}


echo "</table>";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 17:09:23
Quote Anchor link
- Values in je query tussen single-quotes
- Variabelen buiten quotes
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.