$ROW inserten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 17:12:43
Quote Anchor link
Hey, ik ben bezig met mijn php code en ik loop ergens tegen aan.

Ik haal data op uit een database en wil deze vervolgens inserten naar een andere table maar dit werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

require_once 'config.php';
$yacht = $_POST['yacht'];
$from_time = $_POST['from_time'];
$to_time = $_POST['to_time'];
$paymentPreference = $_POST['paymentPreference'];

$catering = $_POST['catering'];
$insurance = $_POST['insurance'];
$childLifejackets = $_POST['childLifejackets'];
$paddleboard = $_POST['paddleboard'];
$skipper = $_POST['skipper'];
$flot = $_POST['flot'];
$fishinggear = $_POST['fishinggear'];
$groceries = $_POST['groceries'];
$transfer = $_POST['transfer'];
$terms = $_POST['terms'];
$email = $_POST['email'];
$password = $_POST['password'];

$sql = "SELECT * FROM costumers WHERE email = '$email' LIMIT 1";
$result = $conn->query($sql);

if( $result->num_rows == 1) {
    $row = $result->fetch_assoc();
    
    if($password == $row['password']) {
        $sql = "INSERT INTO `bookings`(`costumers_costumerID`, `Yachts_yachtID`, `paymentPreference`, `date_start`, `date_end`, `catering`, `skipper`, `flot`, `groceries`, `transfer`, `insurance`, `childLifejackets`, `fishinggear`, `paddlebloard`, `aggreedToTerms`)
        VALUES ('"
. $row['customerID'] . "', '". $yacht . "', '". $paymentPreference . "', '". $from_time . "', '". $to_time . "', '". $catering . "', '". $skipper . "', '" . $flot . "', '" . $groceries . "', '" . $transfer . "', '" . $insurance . "', '" . $fishinggear . "', '" . $paddleboard . "', '" . $terms . "')";

        if( $conn->query( $sql )) {
            echo "Doet het";
        }
else {
            echo "Doet het niet";
        }
    }
}
else {
    echo "Gebruiker niet gevonden";
}


?>



Error:

Warning: Undefined array key "customerID" in C:\xampp\htdocs\coral-yachts-delano-burhan\templates\RoyalCarsHtml\includes\booking_customers.php on line 30

Zouden jullie hier mij mee kunnen helpen?
Gewijzigd op 17/04/2021 17:13:12 door Delano Velthuis
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:31:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 17:50:31
Quote Anchor link
$row['customerID'] bestaat blijkbaar niet, en het veld customerID ook niet.

Ook was ik benieuwd of je tabelnaam klopt. Deze heet costumers. Lijkt mij een typfout.

En verder zie ik SQL-injectie bij je POST-variabelen.

En verder zie ik ook dat je het password niet beveiligd opslaat!!! Gevaarlijk!!!
Gewijzigd op 17/04/2021 17:52:46 door - Ariën -
 
Ralf d

Ralf d

17/04/2021 17:51:41
Quote Anchor link
O en de U omdraaien?
Lijkt mij het meest waarschijnlijke.

Maar als je dat er zelf niet uit kan halen mag je wel serieus afvragen of je dit wilt gebruiken in een live omgeving.
Denk aan de volgende dingen.
Beveiliging, escape, paswoord hashing.
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:06:02
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 17:50:31:
$row['customerID'] bestaat niet, een het veld customerID ook niet.

Ook was ik benieuwd of je tabel naam klopt. Deze heet costumers. Lijkt mij een typfout.

En verder zie ik SQL-injectie bij je POST-variabelen.


Hey Arien, ja klopt ja.. was me niet opgevallen die typfouten. Nu heb ik de typfouten opgelost en dan krijg ik dat hij

if( $conn->query( $sql )) {
echo "Doet het";
echo $sql;
} else {
echo "Doet het niet";
echo $sql;

}

de return geeft dat hij het niet doet. Wat raar is aangezien ik alles juist heb ingevuld vanuit de form



Toevoeging op 17/04/2021 18:07:01:

Ralf d op 17/04/2021 17:51:41:
O en de U omdraaien?
Lijkt mij het meest waarschijnlijke.

Maar als je dat er zelf niet uit kan halen mag je wel serieus afvragen of je dit wilt gebruiken in een live omgeving.
Denk aan de volgende dingen.
Beveiliging, escape, paswoord hashing.


Hey Ralf,

Ga het gelukkig ook niet online gebruiken. Was mee een eigen project waar ik mee bezig ben. Wel bedankt voor je antwoord :D ik ga daar goed opletten!
Gewijzigd op 17/04/2021 18:09:18 door Delano Velthuis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:10:55
Quote Anchor link
Of je het wel of niet online gebruikt: Escaping is noodzakelijk. Jacques 'd Ancona kan zich namelijk nooit registreren omdat zijn naam je query corrupt maakt.

Over je probleem: echo eens $sql.
Ook $conn->error moet meer duidelijkheid geven.
Gewijzigd op 17/04/2021 18:12:30 door - Ariën -
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:13:22
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 18:10:55:
Of je het wel of niet online gebruikt: Escaping is noodzakelijk. Jacques 'd Ancona kon zich namelijk nooit registreren omdat zijn naam je query corrupt maakt.

Over je probleem: echo eens $sql.
Ook $conn->error moet meer duidelijkheid geven.



INSERT INTO `bookings`(`customers_customerID`, `Yachts_yachtID`, `status`, `paymentStatus`, `paymentPreference`, `date_start`, `date_end`, `catering`, `skipper`, `flot`, `groceries`, `transfer`, `insurance`, `childLifejackets`, `fishinggear`, `paddlebloard`, `aggreedToTerms`) VALUES ('11', '1', 'Niet voltooid', 'Niet betaald', 'Paypal', '04/17/2021 4:40 PM', '04/19/2021 4:39 PM', 'N', 'Y', 'Y', 'Y', 'Y', 'N', 'Y', 'N', 'Y')

en

Column count doesn't match value count at row 1

is de response die ik krijg.


Toevoeging op 17/04/2021 18:15:39:

Heb dit nu opgelost en vervolgens krijg ik deze error:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ' 'N', 'Y', 'N', 'Y')' at line 2.

Excusses voor de soms wat domme vragen. ik ben hier redelijk nieuw in na een lange afwezigheid ermee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:17:25
Quote Anchor link
Vrij vertaald: Het aantal kolommen komt niet overeen met het aantal waarden in de rij

Is het nu duidelijker? ;-)
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:18:27
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 18:17:25:
Vrij vertaald: Het aantal kolommen komt niet overeen met het aantal waarden in de rij

Is het nu duidelijker? ;-)


Yes dankjewel, ik had dat opgelost alleen ik krijg nu deze error

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ' 'N', 'Y', 'N', 'Y')' at line 2
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:20:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je ergens een quote mist.
Zet wat enters in je query, zodat je een mooi overzicht hebt.
 
Ralf d

Ralf d

17/04/2021 18:21:55
Quote Anchor link
Op de een of andere manier was mijn vorige reactie leeg.

Delano probeer het jezelf meteen goed aan te leren maak een paar functies die het voor je doen en zet die in een bestand functies.php include dat bestand.

Dat bestand zou je in ieder project kunnen gebruiken als je een vaste manier hebt van
Programeren.
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:23:29
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 18:20:00:
Ik denk dat je ergens een quote mist.
Zet wat enters in je query, zodat je een mooi overzicht hebt.



Top dankjewel!
Heb dit gedaan en het werkt nu, heb de fouten eruit gevonden.
Hartelijk dank voor je tijd en excuses voor de soms nog al slechte vragen.


Toevoeging op 17/04/2021 18:24:05:

Ralf d op 17/04/2021 18:21:55:
Op de een of andere manier was mijn vorige reactie leeg.

Delano probeer het jezelf meteen goed aan te leren maak een paar functies die het voor je doen en zet die in een bestand functies.php include dat bestand.

Dat bestand zou je in ieder project kunnen gebruiken als je een vaste manier hebt van
Programeren.


Goede tip!
Dankjewel zal er meteen naar kijken!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:34:53
Quote Anchor link
Succes! :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.