$_SERVER

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

23/01/2021 18:44:18
Quote Anchor link
Hi in topic https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/kijken-of-een-gebruiker-via-een-directe-link-op-de-pagina-is-gekomen-of-vanaf-een-andere-pagina/103858/last/ kwam ik volgend antwoord tegen.
Ad Fundum op 22/01/2021 21:18:27:
Dat iets kan zijn een eigen HTTP-header in $_SERVER['HTTP_<eigen_header>']


Hoe kan ik een eigen_header
Zelf maken
doorsturen
opvragen

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 21:50:45
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

23/01/2021 19:59:08
Quote Anchor link
In jQuery kun je met een $.ajax() request bijvoorbeeld iets doen van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$.ajax({
  url: '/foo/bar.php',
  headers: {'x-my-header': 'my-csrf-token'},
  ...
});

In je $_SERVER komt die dan terug als $_SERVER['HTTP_X_MY_HEADER'].
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/01/2021 20:04:16
Quote Anchor link
Een eigen header kan je toevoegen in JavaScript. Het kan met de Fetch API, maar ook met het XMLHttpRequest object.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var xhr = new XMLHttpRequest();
xhr.open('GET', <url>, true);  // true voor async
xhr.responseType = 'text';     // stelt headers in
xhr.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');  // eigen header
xhr.send();

In PHP kun je de eigen header zo uitlezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print $_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH'] ?? 'header mist';
?>


Wanneer je dit gebruikt voor het verhogen van de veiligheid, stuur je een CSRF-token mee. Door het XHR-verzoek via HTTP POST te doen, voorkom je dat de data in logs van webservers komt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
let formData = new FormData();
formData.append('CSRF', <eigen_token_hier>);
xhr.open('POST', <url>, true);  // true voor async
xhr.responseType = 'text';     // stelt headers in
xhr.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');  // eigen header
xhr.send(formData);

In PHP ontvang je het CSRF-token alsof een formulier was gepost, dus in $_POST['CSRF'], maar ook in $_REQUEST['CSRF']. Omdat je bij $_POST zeker weet dat het via HTTP POST ging, en niet via HTTP GET of cookies, kan je beter $_POST aanhouden.
Gewijzigd op 23/01/2021 20:06:29 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

24/01/2021 18:02:52
Quote Anchor link
Ok bedankt. Ik dacht dat je deze kon MAKEN met php en dan opnieuw uitlezen na een post of een a-tag
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2021 18:19:42
Quote Anchor link
Je kan gewoon zelf een header maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header('X-DoSomething: Hello');


Die X ervoor is een ongeschreven regel die aangeeft dat het geen standaard-header is.
Gewijzigd op 24/01/2021 18:20:34 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

25/01/2021 02:12:51
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/01/2021 18:19:42:
Die X ervoor is een ongeschreven regel die aangeeft dat het geen standaard-header is.

Die X is al bijna 9 jaar deprecated. ;-) Uit de samenvatting van RFC 6648:
Quote:
Historically, designers and implementers of application protocols
have often distinguished between standardized and unstandardized
parameters by prefixing the names of unstandardized parameters with
the string "X-" or similar constructs. In practice, that convention
causes more problems than it solves. Therefore, this document
deprecates the convention for newly defined parameters with textual
(as opposed to numerical) names in application protocols.

Het officiële advies is dan ook om geen headers meer te gebruiken die beginnen met 'X-'.

Een van de gedachtes hierachter is dat niet-standaard headers na verloop van tijd standaard kunnen worden, en dat dan de ellende pas goed begint. Eigenlijk zou je dan namelijk die X-prefix moeten laten vervallen, maar dat gaat problemen geven met bestaande software die van die X-header gebruik maakt. Het alternatief is om de header mét de X-prefix de standaard te maken, maar dan kun je op basis van de X-prefix niet meer bepalen of je te maken hebt met een standaard of niet-standaard header.

Voorbeeld: de header X-Frame-Options is in 2009 geïntroduceerd als niet-standaard header. In 2013 is de header tot standaard verheven. Aan de andere kant is de Refresh-header, die al sinds 1995 bestaat, nooit als standaard aangenomen. Op basis van de naamgeving kun je dus niet bepalen of een header al dan niet standaard is. Het toevoegen van een indicatie dat een header niet standaard is, is dan ook niet zinvol en daarom moet je het niet doen, zo is de gedachte achter de RFC.

Als je het netjes wilt doen, gebruik je gewoon een logische, betekenisvolle naam waarvan je enigszins het vermoeden hebt dat die nog niet officieel in gebruik is.
Gewijzigd op 25/01/2021 02:36:16 door Willem vp
 
Ad Fundum

Ad Fundum

25/01/2021 10:32:51
Quote Anchor link
Er zijn twee soorten headers:
- verzoek-headers van een HTTP client aan PHP, die kan je uitlezen via $_SERVER[HTTP_<mijn_header>];
- antwoord-headers van PHP naar een HTTP client, die kan je versturen via header();

De HTTP client is meestal een browser, maar kan net zo makkelijk een andere HTTP client als een PHP script met de cURL-extentie.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2021 10:52:41
Quote Anchor link
Willem vp op 25/01/2021 02:12:51:
- Ariën - op 24/01/2021 18:19:42:
Die X ervoor is een ongeschreven regel die aangeeft dat het geen standaard-header is.

Die X is al bijna 9 jaar deprecated. ;-) Uit de samenvatting van RFC 6648:
Quote:
Historically, designers and implementers of application protocols
have often distinguished between standardized and unstandardized
parameters by prefixing the names of unstandardized parameters with
the string "X-" or similar constructs. In practice, that convention
causes more problems than it solves. Therefore, this document
deprecates the convention for newly defined parameters with textual
(as opposed to numerical) names in application protocols.

Het officiële advies is dan ook om geen headers meer te gebruiken die beginnen met 'X-'.

Etc......

Interessant zeg.
Dan lijkt een prefix met (een afkorting van) je sitenaam een stuk logischer. Dus 'PH-BladieBlah' in dit geval.
Gewijzigd op 25/01/2021 10:53:18 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

25/01/2021 11:24:50
Quote Anchor link
- Ariën - op 25/01/2021 10:52:41:
Dan lijkt een prefix met (een afkorting van) je sitenaam een stuk logischer. Dus 'PH-BladieBlah' in dit geval.

Om in lijn te zijn met RFC 4288 zou je dan het voorvoegsel "PRS-" (personal space) kunnen gebruiken, dus "PRS-phphulp.nl-Mijn-Eigen-Header" of zo.

(Overigens gaat RFC 4288 over media types en niet over headers, maar omdat bij media types een soortgelijk probleem speelde is het geen slecht idee om bij headers een soortgelijke oplossing aan te houden; dat wordt ook in appendix B van RFC 6488 genoemd.)

Wat je ook voor voorvoegsel kiest, gebruik het in ieder geval alleen als het extreem onwaarschijnlijk is dat het ooit een standaard header zal gaan worden.
Gewijzigd op 25/01/2021 11:26:44 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.