$_SERVER['REQUEST_METHOD'], altijd 1 method?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 15:03:17
Quote Anchor link
Op php.net vond ik dit grappige scriptje dat op basis van de request method de GET of POST variabelen in een eigen variabele stopt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
switch($_SERVER['REQUEST_METHOD'])
{
case
'GET': $the_request = &$_GET; break;
case
'POST': $the_request = &$_POST; break;
.
.
// Etc.
.
default:
}

?>


Op deze manier heb je al je variabelen altijd in dezelfde variabele (in dit geval $the_request) zitten.

Nu lijkt mij dit eigenlijk ook wel handig om te doen... maar ik zit me af te vragen of het mogelijk is dat je een POST en GET method tegelijk hebt. Bijvoorbeeld als je action in een formulier een GET parameter bevat: <form action="http://www.mijnsite.nl/inloggen?formulier=inloggen" method="post">
Hier heb je zowel een POST als GET method lijkt mij, of wordt die GET hier genegeerd?

(ik zag dat de $_SERVER['REQUEST_METHOD'] ook HEAD of PUT kan zijn. Iemand een idee wat dat inhoudt?)
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:26:22
 
Jaron T

Jaron T

10/01/2011 15:06:54
Quote Anchor link
Nee, die POST actie wordt uitgevoerd op : http://www.mijnsite.nl/inloggen?formulier=inloggen ... je hebt hem hier zelf opgegeven.. deze url wordt tevens ook niet automatisch veranderd ahv de invoer door de gebruiker.

Als je hier method=get van maakt.. krijg je &veldnaam=veldwaarde.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 15:12:04
Quote Anchor link
Hoe bedoel je precies Jaron? Dit is dus een POST request method?

Maar wat gebeurt er nu dan met "formulier=inloggen"? Waar blijft dat?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/01/2011 15:59:01
Quote Anchor link
Wat jij doet, bestaat al:

$_REQUEST

Dat haalt zijn informatie uit $_GET, $_POST of $_COOKIE.

Mij lijkt het vooral niet interessant om dit te doen.
Als ik een $_REQUEST krijg, zou ik direct willen weten waar de informatie van komt.

POST en GET gebruik je namelijk om andere redenen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 16:03:35
Quote Anchor link
Ik wil die $_REQUEST uit veiligheidsoverwegingen juist niet gebruiken, omdat je dan niet weet waar de informatie vandaan komt.

"POST en GET gebruik je namelijk om andere redenen."
Wat bedoel je hiermee?



(even ander vraagje, als ik een variabele unset die niet bestaat kan dit dan kwaad?)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

10/01/2011 16:21:22
Quote Anchor link
Er bestaat dan gewoon een variabele $__GET['formulier']
Een Post request kan gewoon Get variabelen hebben (andersom niet)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 16:24:13
Quote Anchor link
Ah oke, maar deze switch zou dan dus helemaal niet werken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
switch($_SERVER['REQUEST_METHOD'])
{
case
'GET': $the_request = &$_GET; break;
case
'POST': $the_request = &$_POST; break;
.
.
// Etc.
.
default:
}

?>


Want dat worden de POST variabelen in $the_request gestopt, maar de GET variabelen niet. Script klopt dus niet?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/01/2011 17:19:04
Quote Anchor link
Mag ik toch eens vragen waar dit zinnig zou kunnen zijn?

De praktische bezwaren die je zelf aanhaalt, lijken me goede redenen om dit niet te doen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 17:43:30
Quote Anchor link
Nou het idee was om altijd mijn variabelen op te kunnen halen via een eigen variabele... als het een POST is stop je de POST variabelen in die eigen variabele en als het een GET is dan stop je er de GET variabelen in. Via bijvoorbeeld $get heb je dan altijd de juiste variabelen. Maar als je dus binnen 1 request zowel POST als GET waardes kunt hebben dan gaat die vlieger natuurlijk niet op. Snap je wat ik bedoel?

PS zijn er meer mensen die ineens geen mail meer ontvangen van PHPhulp? Of ligt mijn mailprovider te kloten?

(even ander vraagje, als ik een variabele unset die niet bestaat kan dit dan kwaad?)
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2011 17:50:24
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 10/01/2011 17:43:30:
(even ander vraagje, als ik een variabele unset die niet bestaat kan dit dan kwaad?)


Ja, je krijgt eerst een bekeuring en daarna doet je muis het niet meer.
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

10/01/2011 17:50:25
Quote Anchor link
Ik snap niet waarom je niet gewoon $_POST en $_GET gebruikt, lijkt me toch logischer,

over de email's van PHPHulp,
had ik ook opeens, bleek dat het naar spam werd gestuurd,
heb dus maar even een filter erop gezet dat hij dat dus niet meer doet :P

en over unset,
voor zover ik weet kan dit geen kwaad nee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 18:01:11
Quote Anchor link
- SanThe - op 10/01/2011 17:50:24:
Ja, je krijgt eerst een bekeuring en daarna doet je muis het niet meer.
Gotver... vandaar dat mn muis het telkens niet meer doet!!!

Ik bedoelde natuurlijk in de vorm van warnings of iets dergelijks. Omdat je iets unset wat niet bestaat, snappie?

"Ik snap niet waarom je niet gewoon $_POST en $_GET gebruikt, lijkt me toch logischer"

Mja, dat zal ik dan maar doen... het leek me wel geinig om dat via die switch te doen, maar als dat niet werkt dan houdt het op.

"over de email's van PHPHulp,
had ik ook opeens, bleek dat het naar spam werd gestuurd,
heb dus maar even een filter erop gezet dat hij dat dus niet meer doet :P"

Bij mij komt er niks meer aan, ook niet in de spam :-|
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2011 18:18:34
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 10/01/2011 18:01:11:
Ik bedoelde natuurlijk in de vorm van warnings of iets dergelijks. Omdat je iets unset wat niet bestaat, snappie?


Als je iets unset wat niet bestaat dan is het logisch dat je een notice krijgt lijkt mij.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 18:20:40
Quote Anchor link
naja zeg... dat was dus mijn vraag, en eerder zeg jij dat er niks aan de hand is :|
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2011 18:27:52
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 10/01/2011 18:20:40:
naja zeg... dat was dus mijn vraag, en eerder zeg jij dat er niks aan de hand is :|


Waar heb ik dat gezegd?
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

10/01/2011 18:41:09
Quote Anchor link
je kunt toch altijd gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
@unset($var);
?>

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($var)){
unset($var);
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 18:48:33
Quote Anchor link
Ja, dat kan inderdaad... nu wil ik die $_REQUEST array unsetten... maar bestaat die altijd?
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

10/01/2011 18:50:42
Quote Anchor link
$_REQUEST is gewoon een predefined variabele, die kun je gewoon unsetten als je dat wilt, maar waarom zou je ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 18:57:03
Quote Anchor link
Uit veiligheid. Stel ik roep $_REQUEST['id'] aan, en ik heb in zowel m'n COOKIE, POST als GET een id staan... da's niet handig. Vandaar dat ik 'm wil unsetten zodat ik altijd gericht (via POST, COOKIE of GET) een waarde moet opvragen.

Maar de vraag is nu dus of ik wel of niet moet checken of ie bestaat? Of zeg jij dat ik m uberhaupt niet moet unsetten?
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

10/01/2011 19:24:36
Quote Anchor link
het heeft geen voor of nadelen als je $_REQUEST unset,
het maakt niet uit,
$_COOKIE['id'] blijft z'n eigen waarde houden,
idem voor $_POST en $_GET

volgensmij staat de $_REQUEST variabele in deze volgorde: EGPCS
wat staat voor Environment, Get, Post, Cookie, en Server,
dus het kan heel goed voorkomen dat als je $_REQUEST['id'] gebruikt,
dat dat dan de waarde van $_COOKIE['id'] returnt, terwijl je die van $_GET wou hebben,
daarom kun je hier niet op vertrouwen,
stel je voor dat iemand het lukt om een cookie aan te maken, met weet ik veel wat,
Javascript injection oid...
dit kan slecht aflopen ;)

maar het is niet zo dat omdat $_REQUEST onveilig is, dat de rest ook gelijk onveilig is, dus je hoeft niet persee $_REQUEST te unsetten.

Please, correct me if i'm wrong...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 19:27:13
Quote Anchor link
Maar wordt $_REQUEST wel ALTIJD geset? Kan ik zeggen unset($_REQUEST) of moet ik zeggen if (isset($_REQUEST)) unset($_REQUEST)?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.