$_SERVER['REQUEST_METHOD'], altijd 1 method?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 15:03:17
Quote Anchor link
Op php.net vond ik dit grappige scriptje dat op basis van de request method de GET of POST variabelen in een eigen variabele stopt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
switch($_SERVER['REQUEST_METHOD'])
{
case
'GET': $the_request = &$_GET; break;
case
'POST': $the_request = &$_POST; break;
.
.
// Etc.
.
default:
}

?>


Op deze manier heb je al je variabelen altijd in dezelfde variabele (in dit geval $the_request) zitten.

Nu lijkt mij dit eigenlijk ook wel handig om te doen... maar ik zit me af te vragen of het mogelijk is dat je een POST en GET method tegelijk hebt. Bijvoorbeeld als je action in een formulier een GET parameter bevat: <form action="http://www.mijnsite.nl/inloggen?formulier=inloggen" method="post">
Hier heb je zowel een POST als GET method lijkt mij, of wordt die GET hier genegeerd?

(ik zag dat de $_SERVER['REQUEST_METHOD'] ook HEAD of PUT kan zijn. Iemand een idee wat dat inhoudt?)
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 10:34:43
 
Jaron T

Jaron T

10/01/2011 15:06:54
Quote Anchor link
Nee, die POST actie wordt uitgevoerd op : http://www.mijnsite.nl/inloggen?formulier=inloggen ... je hebt hem hier zelf opgegeven.. deze url wordt tevens ook niet automatisch veranderd ahv de invoer door de gebruiker.

Als je hier method=get van maakt.. krijg je &veldnaam=veldwaarde.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 15:12:04
Quote Anchor link
Hoe bedoel je precies Jaron? Dit is dus een POST request method?

Maar wat gebeurt er nu dan met "formulier=inloggen"? Waar blijft dat?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/01/2011 15:59:01
Quote Anchor link
Wat jij doet, bestaat al:

$_REQUEST

Dat haalt zijn informatie uit $_GET, $_POST of $_COOKIE.

Mij lijkt het vooral niet interessant om dit te doen.
Als ik een $_REQUEST krijg, zou ik direct willen weten waar de informatie van komt.

POST en GET gebruik je namelijk om andere redenen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 16:03:35
Quote Anchor link
Ik wil die $_REQUEST uit veiligheidsoverwegingen juist niet gebruiken, omdat je dan niet weet waar de informatie vandaan komt.

"POST en GET gebruik je namelijk om andere redenen."
Wat bedoel je hiermee?



(even ander vraagje, als ik een variabele unset die niet bestaat kan dit dan kwaad?)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

10/01/2011 16:21:22
Quote Anchor link
Er bestaat dan gewoon een variabele $__GET['formulier']
Een Post request kan gewoon Get variabelen hebben (andersom niet)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 16:24:13
Quote Anchor link
Ah oke, maar deze switch zou dan dus helemaal niet werken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
switch($_SERVER['REQUEST_METHOD'])
{
case
'GET': $the_request = &$_GET; break;
case
'POST': $the_request = &$_POST; break;
.
.
// Etc.
.
default:
}

?>


Want dat worden de POST variabelen in $the_request gestopt, maar de GET variabelen niet. Script klopt dus niet?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/01/2011 17:19:04
Quote Anchor link
Mag ik toch eens vragen waar dit zinnig zou kunnen zijn?

De praktische bezwaren die je zelf aanhaalt, lijken me goede redenen om dit niet te doen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 17:43:30
Quote Anchor link
Nou het idee was om altijd mijn variabelen op te kunnen halen via een eigen variabele... als het een POST is stop je de POST variabelen in die eigen variabele en als het een GET is dan stop je er de GET variabelen in. Via bijvoorbeeld $get heb je dan altijd de juiste variabelen. Maar als je dus binnen 1 request zowel POST als GET waardes kunt hebben dan gaat die vlieger natuurlijk niet op. Snap je wat ik bedoel?

PS zijn er meer mensen die ineens geen mail meer ontvangen van PHPhulp? Of ligt mijn mailprovider te kloten?

(even ander vraagje, als ik een variabele unset die niet bestaat kan dit dan kwaad?)
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2011 17:50:24
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 10/01/2011 17:43:30:
(even ander vraagje, als ik een variabele unset die niet bestaat kan dit dan kwaad?)


Ja, je krijgt eerst een bekeuring en daarna doet je muis het niet meer.
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

10/01/2011 17:50:25
Quote Anchor link
Ik snap niet waarom je niet gewoon $_POST en $_GET gebruikt, lijkt me toch logischer,

over de email's van PHPHulp,
had ik ook opeens, bleek dat het naar spam werd gestuurd,
heb dus maar even een filter erop gezet dat hij dat dus niet meer doet :P

en over unset,
voor zover ik weet kan dit geen kwaad nee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 18:01:11
Quote Anchor link
- SanThe - op 10/01/2011 17:50:24:
Ja, je krijgt eerst een bekeuring en daarna doet je muis het niet meer.
Gotver... vandaar dat mn muis het telkens niet meer doet!!!

Ik bedoelde natuurlijk in de vorm van warnings of iets dergelijks. Omdat je iets unset wat niet bestaat, snappie?

"Ik snap niet waarom je niet gewoon $_POST en $_GET gebruikt, lijkt me toch logischer"

Mja, dat zal ik dan maar doen... het leek me wel geinig om dat via die switch te doen, maar als dat niet werkt dan houdt het op.

"over de email's van PHPHulp,
had ik ook opeens, bleek dat het naar spam werd gestuurd,
heb dus maar even een filter erop gezet dat hij dat dus niet meer doet :P"

Bij mij komt er niks meer aan, ook niet in de spam :-|
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2011 18:18:34
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 10/01/2011 18:01:11:
Ik bedoelde natuurlijk in de vorm van warnings of iets dergelijks. Omdat je iets unset wat niet bestaat, snappie?


Als je iets unset wat niet bestaat dan is het logisch dat je een notice krijgt lijkt mij.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 18:20:40
Quote Anchor link
naja zeg... dat was dus mijn vraag, en eerder zeg jij dat er niks aan de hand is :|
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2011 18:27:52
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 10/01/2011 18:20:40:
naja zeg... dat was dus mijn vraag, en eerder zeg jij dat er niks aan de hand is :|


Waar heb ik dat gezegd?
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

10/01/2011 18:41:09
Quote Anchor link
je kunt toch altijd gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
@unset($var);
?>

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($var)){
unset($var);
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 18:48:33
Quote Anchor link
Ja, dat kan inderdaad... nu wil ik die $_REQUEST array unsetten... maar bestaat die altijd?
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

10/01/2011 18:50:42
Quote Anchor link
$_REQUEST is gewoon een predefined variabele, die kun je gewoon unsetten als je dat wilt, maar waarom zou je ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 18:57:03
Quote Anchor link
Uit veiligheid. Stel ik roep $_REQUEST['id'] aan, en ik heb in zowel m'n COOKIE, POST als GET een id staan... da's niet handig. Vandaar dat ik 'm wil unsetten zodat ik altijd gericht (via POST, COOKIE of GET) een waarde moet opvragen.

Maar de vraag is nu dus of ik wel of niet moet checken of ie bestaat? Of zeg jij dat ik m uberhaupt niet moet unsetten?
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

10/01/2011 19:24:36
Quote Anchor link
het heeft geen voor of nadelen als je $_REQUEST unset,
het maakt niet uit,
$_COOKIE['id'] blijft z'n eigen waarde houden,
idem voor $_POST en $_GET

volgensmij staat de $_REQUEST variabele in deze volgorde: EGPCS
wat staat voor Environment, Get, Post, Cookie, en Server,
dus het kan heel goed voorkomen dat als je $_REQUEST['id'] gebruikt,
dat dat dan de waarde van $_COOKIE['id'] returnt, terwijl je die van $_GET wou hebben,
daarom kun je hier niet op vertrouwen,
stel je voor dat iemand het lukt om een cookie aan te maken, met weet ik veel wat,
Javascript injection oid...
dit kan slecht aflopen ;)

maar het is niet zo dat omdat $_REQUEST onveilig is, dat de rest ook gelijk onveilig is, dus je hoeft niet persee $_REQUEST te unsetten.

Please, correct me if i'm wrong...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2011 19:27:13
Quote Anchor link
Maar wordt $_REQUEST wel ALTIJD geset? Kan ik zeggen unset($_REQUEST) of moet ik zeggen if (isset($_REQUEST)) unset($_REQUEST)?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.