$_SERVER['REQUEST_URI'] waarom gebruiken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »
Ruben D

Ruben D

02/01/2018 21:57:24
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik wou net een form maken zoals ik al vele keren gedaan heb en ik zie dikwijls dat ($_SERVER['REQUEST_URI'] of $_SERVER['PHP_SELF'] worden gebruikt.

Nu is mijn vraag, waarom zou je dat gebruiken? Dit moet je filteren omdat je anders vatbaar bent voor een XSS aanval.

Je kan het ook leeg laten maar dan ben je kwetsbaar voor iframe aanval, en het is ook niet geldig voor html5.

Waarom dan niet gewoon de naam hardcoded erin zetten? (file.php)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:06:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2018 22:05:16
Quote Anchor link
Kwetsbaar voor een iframe aanval? Ik ben benieuwd.
Opsich kan je je daar met headers al redelijk tegen wapenen.
Je mag die action ook weghalen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/01/2018 01:06:53
Quote Anchor link
Ruben D op 02/01/2018 21:57:24:
Nu is mijn vraag, waarom zou je dat gebruiken? Dit moet je filteren omdat je anders vatbaar bent voor een XSS aanval.

Kun je dit ook uitleggen aan jezelf of aan een ander wat dit precies inhoudt? Of heb je dit ergens gehoord?

Je kunt $_SERVER parameters altijd escapen in de HTML-context met functies als htmlspecialchars().

Daarnaast zou je ook een link-functie of andere functionaliteit kunnen schrijven die interne applicatie (hyper)links genereert zodat je in het geheel niet afhankelijk bent van $_SERVER (en dit heeft ook andere voordelen, zie hieronder).

Ook zou de action niet de enige beveiliging tegen XSS moeten zijn. Het is altijd beter om op meerdere paarden te wedden als het om veiligheid gaat.

Je zou bijvoorbeeld een token kunnen opslaan in een sessie en deze meeposten met het formulier. Bij verwerking leg je deze twee weer naast elkaar. Zijn deze niet hetzelfde stuur je de gebruiker terug naar het formulier.

Ruben D op 02/01/2018 21:57:24:
Waarom dan niet gewoon de naam hardcoded erin zetten? (file.php)

Hardcoding is niet altijd aan te bevelen.

Maar het hangt er helemaal vanaf waar je het formulier voor gebruikt. Je kunt niet op voorhand een soort universele wetmatigheid opstellen. En als die er zou zijn, zou het action-veld ofwel verplicht zijn ofwel niet bestaan nietwaar? Het beste wat we kunnen doen is op grond van een concreet voorbeeld een advies geven.

Persoonlijk zou ik alles altijd zo expliciet mogelijk maken, zodat er geen ruimte voor interpretatie over blijft. Oftewel, ik zou in de action een volledige (en ge-escapete) URL opgeven die dynamisch wordt gegenereerd op grond van een of andere logica zodat, als je dit formulier (of de site) ooit verplaatst, de URL automatisch meeverandert. Op die manier heb je er verder ook geen omkijken meer naar. Dit is ook altijd compleet ondubbelzinnig.

EDIT: als dit een standalone script is (een contactformulier ofzo): doe je ding. Als dat ding helemaal op zichzelf staat en niet onderdeel is van een dynamisch gegenereerde website kun je prima de action hardcoden. Ik zou je wel als tip geven om de verschillende acties (het tonen van een formulier -al dan niet met foutmeldingen van een vorige submit-, het verwerken van een formulier, het tonen van een bedankpagina) te compartimenteren. Je wilt niet een halve HTML-pagina uitgedraaid hebben terwijl je een formulier aan het verwerken bent. Dat wordt vaak gewoon één grote onoverzichtelijke brei. Maar nogmaals, dit hangt van de toepassing af...
Gewijzigd op 03/01/2018 01:15:24 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/01/2018 09:06:16
Quote Anchor link
>> Je kan het ook leeg laten maar dan ben je kwetsbaar voor iframe aanval, en het is ook niet geldig voor html5.

In html5 mag je het action attribuut helemaal weglaten.

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post"> <!-- HTML5 VALID -->
 
Ruben D

Ruben D

03/01/2018 16:49:33
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een CMS, vandaar de vragen over veiligheid.
Als ik kijk naar php scripts zie ik veel gebruik de server variabel maar zelf deed ik altijd hardcoded gelijk process.php die het dan in een database zet ofzo.

Heb wat op google zitten zoeken naar kwetsbaarheden met dit variabel en toen begon ik mij dit af te vragen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/01/2018 19:08:12
Quote Anchor link
Ruben D op 03/01/2018 16:49:33:
een CMS

Maar dan heb je toch wel een functie o.i.d. voor het bouwen van hyperlinks voor (interne) navigatie? Dit lijkt mij een van de pijlers waarop een CMS gebouwd zou moeten zijn (een fatsoenlijke interne structuur).

Daarbij, de REQUEST_URI gebruik je meestal om uit te zoeken waar je je bevindt, en niet zozeer waar je naartoe gaat.

Volgens mij is de REQUEST_URI ook "rauw", dus het kan sowieso geen kwaad om hier een urldecode() overheen te gooien.

Maar nu ik er over nadenk: ik zou in eerste instantie de REQUEST_URI niet gebruiken in een form action.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.