$_SERVER['REQUEST_URI'] waarom gebruiken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »
Ruben D

Ruben D

02/01/2018 21:57:24
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik wou net een form maken zoals ik al vele keren gedaan heb en ik zie dikwijls dat ($_SERVER['REQUEST_URI'] of $_SERVER['PHP_SELF'] worden gebruikt.

Nu is mijn vraag, waarom zou je dat gebruiken? Dit moet je filteren omdat je anders vatbaar bent voor een XSS aanval.

Je kan het ook leeg laten maar dan ben je kwetsbaar voor iframe aanval, en het is ook niet geldig voor html5.

Waarom dan niet gewoon de naam hardcoded erin zetten? (file.php)
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 18:00:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2018 22:05:16
Quote Anchor link
Kwetsbaar voor een iframe aanval? Ik ben benieuwd.
Opsich kan je je daar met headers al redelijk tegen wapenen.
Je mag die action ook weghalen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/01/2018 01:06:53
Quote Anchor link
Ruben D op 02/01/2018 21:57:24:
Nu is mijn vraag, waarom zou je dat gebruiken? Dit moet je filteren omdat je anders vatbaar bent voor een XSS aanval.

Kun je dit ook uitleggen aan jezelf of aan een ander wat dit precies inhoudt? Of heb je dit ergens gehoord?

Je kunt $_SERVER parameters altijd escapen in de HTML-context met functies als htmlspecialchars().

Daarnaast zou je ook een link-functie of andere functionaliteit kunnen schrijven die interne applicatie (hyper)links genereert zodat je in het geheel niet afhankelijk bent van $_SERVER (en dit heeft ook andere voordelen, zie hieronder).

Ook zou de action niet de enige beveiliging tegen XSS moeten zijn. Het is altijd beter om op meerdere paarden te wedden als het om veiligheid gaat.

Je zou bijvoorbeeld een token kunnen opslaan in een sessie en deze meeposten met het formulier. Bij verwerking leg je deze twee weer naast elkaar. Zijn deze niet hetzelfde stuur je de gebruiker terug naar het formulier.

Ruben D op 02/01/2018 21:57:24:
Waarom dan niet gewoon de naam hardcoded erin zetten? (file.php)

Hardcoding is niet altijd aan te bevelen.

Maar het hangt er helemaal vanaf waar je het formulier voor gebruikt. Je kunt niet op voorhand een soort universele wetmatigheid opstellen. En als die er zou zijn, zou het action-veld ofwel verplicht zijn ofwel niet bestaan nietwaar? Het beste wat we kunnen doen is op grond van een concreet voorbeeld een advies geven.

Persoonlijk zou ik alles altijd zo expliciet mogelijk maken, zodat er geen ruimte voor interpretatie over blijft. Oftewel, ik zou in de action een volledige (en ge-escapete) URL opgeven die dynamisch wordt gegenereerd op grond van een of andere logica zodat, als je dit formulier (of de site) ooit verplaatst, de URL automatisch meeverandert. Op die manier heb je er verder ook geen omkijken meer naar. Dit is ook altijd compleet ondubbelzinnig.

EDIT: als dit een standalone script is (een contactformulier ofzo): doe je ding. Als dat ding helemaal op zichzelf staat en niet onderdeel is van een dynamisch gegenereerde website kun je prima de action hardcoden. Ik zou je wel als tip geven om de verschillende acties (het tonen van een formulier -al dan niet met foutmeldingen van een vorige submit-, het verwerken van een formulier, het tonen van een bedankpagina) te compartimenteren. Je wilt niet een halve HTML-pagina uitgedraaid hebben terwijl je een formulier aan het verwerken bent. Dat wordt vaak gewoon één grote onoverzichtelijke brei. Maar nogmaals, dit hangt van de toepassing af...
Gewijzigd op 03/01/2018 01:15:24 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/01/2018 09:06:16
Quote Anchor link
>> Je kan het ook leeg laten maar dan ben je kwetsbaar voor iframe aanval, en het is ook niet geldig voor html5.

In html5 mag je het action attribuut helemaal weglaten.

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post"> <!-- HTML5 VALID -->
 
Ruben D

Ruben D

03/01/2018 16:49:33
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een CMS, vandaar de vragen over veiligheid.
Als ik kijk naar php scripts zie ik veel gebruik de server variabel maar zelf deed ik altijd hardcoded gelijk process.php die het dan in een database zet ofzo.

Heb wat op google zitten zoeken naar kwetsbaarheden met dit variabel en toen begon ik mij dit af te vragen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/01/2018 19:08:12
Quote Anchor link
Ruben D op 03/01/2018 16:49:33:
een CMS

Maar dan heb je toch wel een functie o.i.d. voor het bouwen van hyperlinks voor (interne) navigatie? Dit lijkt mij een van de pijlers waarop een CMS gebouwd zou moeten zijn (een fatsoenlijke interne structuur).

Daarbij, de REQUEST_URI gebruik je meestal om uit te zoeken waar je je bevindt, en niet zozeer waar je naartoe gaat.

Volgens mij is de REQUEST_URI ook "rauw", dus het kan sowieso geen kwaad om hier een urldecode() overheen te gooien.

Maar nu ik er over nadenk: ik zou in eerste instantie de REQUEST_URI niet gebruiken in een form action.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.