domeinnaam check

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »
Diederick van Eijsden

Diederick van Eijsden

17/06/2007 12:34:00
Anchor link
Hallo Allemaal, Ik ben op zoek naar een domeinnaam check script voor op mijn website, daar zijn er genoeg en heb er tig geprobeerd en met een verder gegaan die mij beviel. Alleen werkt de .nl check niet goed het geeft altijd aan dat een domeinnaam bezet is. Er wordt gechecked bij whois.domain-registry.nl zoals te zien is in onderstaand script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
    function checkDomain($domain,$server,$findText){
        // Open a socket connection to the whois server
        $con = fsockopen($server, 43);
        if (!$con) return false;
        
        // Send the requested doman name
        fputs($con, $domain."\r\n");
        
        // Read and store the server response
        $response = ' :';
        while(!feof($con)) {
            $response .= fgets($con,128);
        }

        
        // Close the connection
        fclose($con);
        
        // Check the response stream whether the domain is available
        if (strpos($response, $findText)){
            return true;
        }

        else {
            return false;  
        }
    }
    
    function
showDomainResult($domain,$server,$findText){
       if (checkDomain($domain,$server,$findText)){
          echo "<tr><td>$domain</td><td>VRIJ</td></tr>";
       }

       else echo "<tr><td>$domain</td><td>BEZET</td></tr>";
    }

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<title>Domeinnaam checker</title>
<link href="style/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
<div id="main">
<div id="caption">Domeinnaam nog vrij?</div>
<div id="icon">&nbsp;</div>
<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
" method="post" name="domain" id="domain">
Domeinnaam:
<table>
<tr><td>www.<input class="text" name="domainname" type="text" size="30"></td></tr>
<tr>
<td>
<input type="checkbox" name="all" checked>Alles
<input type="checkbox" name="nl">.nl
<input type="checkbox" name="eu">.eu
<input type="checkbox" name="com">.com
<input type="checkbox" name="net">.net
<input type="checkbox" name="biz">.biz
<input type="checkbox" name="org">.org
<input type="checkbox" name="info">.info
</td></tr>
<tr><td align="center"><br/><input class="text" type="submit" name="submitBtn" value="Check domein"></td></tr>
</table>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php    
    if (isset($_POST['submitBtn'])){
        $domainbase = (isset($_POST['domainname'])) ? $_POST['domainname'] : '';
        $d_all      = (isset($_POST['all'])) ? 'all' : '';
        $d_nl       = (isset($_POST['nl'])) ? 'nl' : '';
        $d_eu       = (isset($_POST['eu'])) ? 'eu' : '';  
        $d_com      = (isset($_POST['com'])) ? 'com' : '';    
        $d_net      = (isset($_POST['net'])) ? 'net' : '';
        $d_biz      = (isset($_POST['biz'])) ? 'biz' : '';    
        $d_org      = (isset($_POST['org'])) ? 'org' : '';    
        $d_info     = (isset($_POST['info'])) ? 'info' : '';    
        
        // Check domains only if the base name is big enough
        if (strlen($domainbase)>2){
?>

<div id="caption">Resultaat</div>
<div id="icon2">&nbsp;</div>
<div id="result">
<table width="100%">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
            if (($d_nl != '') || ($d_all != '') ) showDomainResult($domainbase.".nl",'whois.domain-registry.nl','free');
            if (($d_eu != '') || ($d_all != '') ) showDomainResult($domainbase.".eu",'whois.eu','FREE');        
            if (($d_com != '') || ($d_all != '') ) showDomainResult($domainbase.".com",'whois.crsnic.net','No match for');
            if (($d_net != '') || ($d_all != '') ) showDomainResult($domainbase.".net",'whois.crsnic.net','No match for');
            if (($d_biz != '') || ($d_all != '') ) showDomainResult($domainbase.".biz",'whois.biz','Not found');
            if (($d_org != '') || ($d_all != '') ) showDomainResult($domainbase.".org",'whois.publicinterestregistry.net','NOT FOUND');
            if (($d_info != '') || ($d_all != '') ) showDomainResult($domainbase.".info",'whois.afilias.net','NOT FOUND');
?>

</table>
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php            
        }
    }

?>

<div>
</body>
</html>
Toch werkt het niet goed, iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen??
Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Diederick van Eijsden
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 03:37:36
 
PHP Newbie

PHP Newbie

17/06/2007 12:38:00
Anchor link
wat is hier mis mee?
 
Diederick van Eijsden

Diederick van Eijsden

17/06/2007 13:23:00
Anchor link
Bedankt ga ik uitproberen! Maar mijn script werkt op zich goed alleen niet voor .nl domeinen, dat zou toch werkbaar te krijgen moeten zijn?
 

17/06/2007 14:58:00
Anchor link
Onbereikbaar is iets anders als niet geregistreerd. Je hebt dus niks aan deze check.
 
Diederick van Eijsden

Diederick van Eijsden

17/06/2007 15:37:00
Anchor link
Hoe bedoel je dat "onbereikbaar"?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

17/06/2007 15:46:00
Anchor link
Een domein kan wel geregistreerd zijn in het top-level-domain(NL, BE, COM etc..) maar hoeft nog niet persee toegewezen te zijn aan een DNS server bij de host(of je eigen als je zelf host). Als hij niet bereikbaar is wil natuurlijk niet zeggen dat hij niet gergistreerd is.
 
Diederick van Eijsden

Diederick van Eijsden

17/06/2007 16:04:00
Anchor link
OK das duidelijk, is het script wat PHP Newbie aangeeft (zie hierboven) dan wel goed? Kan zo snel niet vinden waar ik dat aan kan zien.
Bedankt in ieder geval!
 

17/06/2007 16:24:00
Anchor link
Ja deze maakt gebruik van WhoIs databases
 
Diederick van Eijsden

Diederick van Eijsden

17/06/2007 17:49:00
Anchor link
Ok ga ik die gebruiken, bedankt.
 
Arend a

Arend a

17/06/2007 19:32:00
 
Diederick van Eijsden

Diederick van Eijsden

17/06/2007 20:47:00
Anchor link
Die bedoel ik dus gaf PHP Newbie ook al aan.
 
Diederick van Eijsden

Diederick van Eijsden

19/06/2007 11:44:00
Anchor link
Ik heb het geinstalleerd en aangepast op domeinnamen die ik wil kunnen checken en het werkt zowaar, leuk script.
Alleen als ik op WhoIs klik achter een domein dat niet vrij is geeft hij een error "Not Found The requested document was not found on this server."
Hoe kan ik dat werkend krijgen?
 
Diederick van Eijsden

Diederick van Eijsden

19/06/2007 15:56:00
Anchor link
Al gevonden was dus gewoon een verkeerde verwijzing naar het whois.php bestand. Soms denk je gewoon te moeilijk.
 
Diederick van Eijsden

Diederick van Eijsden

19/06/2007 16:26:00
Anchor link
Nou wil ik eigenlijk, zoals bij cj-design, als het domein vrij is men op Registreer kan klikken en men op de registreer pagina komt maar dat dan ook de domeinnaam meegenomen wordt in een vakje waar de domeinnaam ingevuld moet worden. Ik heb al gekeken hoe ze dat bij cj doen maar kom er tot nu toe niet uit. iemand?
Alvast bedankt
 
Erik dijks

erik dijks

03/10/2017 11:47:33
Anchor link
Goedemiddag,
ik wilde graag vragen of iemand een script heeft om een domeinnaam te checken op je website.
En of je me erbij wilden helpen om het php bestand toe te voegen aan mijn website..
Ik heb er geen verstand van sorry.
Vriendelijke groet Erik
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

03/10/2017 11:48:22
Anchor link
Misschien is het beter als je zelf even een topic opent.
Besef dat dit een topic van 10 jaar oud is en niet meer relevant is.
Gewijzigd op 03/10/2017 11:49:10 door Marthijn Buijs
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/10/2017 12:58:09
Anchor link
Inderdaad, om te voorkomen dat de discussies splitsen sluit ik dit topic.

Erik mag een nieuw topic voor zijn vraag aanmaken.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.