Download direct op eigen server

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Francoi gckx

Francoi gckx

17/06/2013 14:15:56
Quote Anchor link
Ik heb een link verkregen met simplexml, die link leidt naar de directe download van een bestand.
Nu wil ik dat dmv die link download naar een aparte map in mijn ftp server,
ik heb geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
file_put_contents("cvuploadstxt/test.txt" , fopen(file_get_contents($link), "r"));
?>


en combinaties met en zonder fopen of FileGetContents

Wat ik nu krijg is een .txt bestand met de html-code van die site ipv de daadwerkelijke inhoud.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:28:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/06/2013 14:17:54
Quote Anchor link
Welke daadwerkelijke inhoud verwacht je dan, i.p.v. de HTML-code?
Ik neem aan toch geen server-side programma-code? zoals PHP?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

17/06/2013 14:22:50
Quote Anchor link
Nee nee not at all als dat kon:P

Het is een omgezette txt bestand.

Dus als ik die link open VIA de brower krijg je de bekende download wizard "Wilt u deze bestand opslaan op uw computer"=ofwatdanook.

Ik wil dus die bestand download naar mij server map.
Dus twee acties:
$1 = urlnaarfiletodownload
$2 = destinationmap
 
Chris PHP

Chris PHP

17/06/2013 14:31:21
Quote Anchor link
Wat dacht je van het gebruik van exec op de achtergrond? Dus krijg je bijv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
shell_exec ("cp /home/public_html/test.txt /pad/naar/je/locatie/test.txt");
?>


Deze code kopieert test.txt vanuit je www root naar je locatie.
Gewijzigd op 17/06/2013 14:39:47 door Chris PHP
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/06/2013 14:38:17
Quote Anchor link
Francoi gckx op 17/06/2013 14:15:56:
Wat ik nu krijg is een .txt bestand met de html-code van die site ipv de daadwerkelijke inhoud.


Precies wat ik zou verwachten als ik die code zie.
Je eindigt* met file_put_contents. Dat dient om tekst naar bestand op te slaan, in jouw geval vul je dus test.txt

(* het laatste wat dat statement doet...)

---
Aan jouw uitleg te horen, heb je copy nodig http://php.net/manual/en/function.copy.php Dat maakt een copy van een bestand, op de server.

Maar het is me niet helemaal duidelijk wat je precies wil.
Welk bestand?
- Welk soort bestand wil je uiteindelijk op je server krijgen? (toch geen .txt ???)
Gewijzigd op 17/06/2013 14:40:48 door Kris Peeters
 
Francoi gckx

Francoi gckx

17/06/2013 14:56:15
Quote Anchor link
Ok ik zal het beter toelichten:

Ik heb de directe download link van een bestand die ik wil hebben (in dit geval is het een .txt MET SPECIFIEKE content)

(Zoals je al begrijpt zit die bestand dus op een ander server, dus gaat function.copy werken?)

Nu wil ik dat die mij niet vraagt om op de hardeschijf op te slaan maar op mij eigen server map.

Is dit mogelijk met Curl dus downloadtxtbestand naar destinationmijeigenservermap
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/06/2013 15:09:10
Quote Anchor link
Dus toch een .txt kopieren naar een andere .txt op jouw server.
Dan zou zo-iets moeten werken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// $link bevat nu de url naar een bestand waarvan je de inhoud wil kopieren
file_put_contents("cvuploadstxt/test.txt" , file_get_contents($link));
?>


Net zoals copy() is het ook mogelijk dat er restricties zijn voor bestanden op andere domeinen.
Dan heb je inderdaad iets als CURL nodig.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

17/06/2013 15:17:52
Quote Anchor link
Nee ook al geprobeerd dan krijg ik de opmaakcode van de site:

Ik zal je een voorbeeldlink geven van de directe download misschien helpt dat:

http://www.online-convert.com/result/23d3e48eaa27d128355f088673f19791
 
Chris PHP

Chris PHP

17/06/2013 15:19:44
Quote Anchor link
Mag ik vragen van welk bestandstype naar welk bestandstype je een bestand wil omzetten?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

17/06/2013 15:20:49
Quote Anchor link
doc naar txt
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

17/06/2013 15:21:08
Quote Anchor link
Het probleem is dat jij de HTML pagina oplsaat op je server, en niet het bestand dat ter download wordt aangeboden.
http://www25.online-convert.com/download-file/23d3e48eaa27d128355f088673f19791/converted-1dd3c0e5.txt Dit is de link die je via file_get_contents kan downloaden.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

17/06/2013 15:21:23
Quote Anchor link
ledfan

maar met die link die ik gaf vraag die ook gelijk om te downloade
Gewijzigd op 17/06/2013 15:24:17 door Francoi gckx
 
Chris PHP

Chris PHP

17/06/2013 15:25:11
Quote Anchor link
Is iets zoals dit dan niet stukken makkelijker?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

17/06/2013 15:27:22
Quote Anchor link
Nee want dat werkt niet op een linux server
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

17/06/2013 15:32:42
Quote Anchor link
Dat klopt Francoi, maar je moet niet het HTML bestand hebben dat vraagt om bestand x te downloaden, je moet bestand x rechtsreeks downloaden.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

17/06/2013 15:35:40
Quote Anchor link
Hmm ik vrees dat je gelijk heb ik heb hun api geimplementeerd
http://api.online-convert.com/

maar dit is dan de grens denk ik?

Toevoeging op 17/06/2013 15:38:29:

want de link komt hier van <downloadUrl>http://www.online-convert.com/result/07d6c1491bb5929acd71c531122d2906</downloadUrl> dat is uit de xml
 
Chris PHP

Chris PHP

17/06/2013 15:50:01
Quote Anchor link
Deze werkt perfect onder linux.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

17/06/2013 15:54:13
Quote Anchor link
Die heb ik ook al geprobeerd maar dan moet je iets met de commandline doen en aangezien ik bij hostnet.nl
zit, snap ik daar niks van.

Deze topic is voorborduurd trouwens op hier: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/worddoc-omzetten/90994/1/

Toevoeging op 17/06/2013 15:56:23:

Maar ik heb nu wel de api goed! alleen door xml geeft die dan niet de ECHTE downloadlink
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.