Draaitabel /pivot

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mar kla

mar kla

14/03/2013 13:08:05
Quote Anchor link
je ziet overal in de voetbalbladen van die mooie draaitabellen, wie weet een script om van dit

datum | gespeeld |thuis |uit |score
zo 23-09-2012 12:30 Y 06 ADO AJA 1-1
za 10-11-2012 19:45 Y 12 ADO AZA 2-2
zo 05-05-2013 12:30 N 33 ADO FEY 0-0
zo 12-08-2012 16:30 Y 01 AJA AZA 2-2
zo 20-01-2013 14:30 Y 19 AJA FEY 3-0
zo 24-02-2013 14:30 Y 24 AJA ADO 1-1
zo 25-11-2012 14:30 Y 14 AZA FEY 0-2
za 09-03-2013 20:45 Y 26 AZA ADO 1-1
zo 17-03-2013 16:30 N 27 AZA AJA 0-0
zo 28-10-2012 12:30 Y 10 FEY AJA 2-2
zo 16-12-2012 14:30 Y 17 FEY ADO 3-2
zo 10-02-2013 14:30 Y 22 FEY AZA 3-1


een draaitabel /pivot tabel te maken zoals dit:

xxx|ado|aja|aza|fey|
___|___|___|___|___|_
ado| X |1-1|2-2| - |
___|___|___|___|___|_
aja|1-1| X |2-2|2-0|
___|___|___|___|___|_
aza|1-1| - | X |0-2|
___|___|___|___|___|_
fey|3-2|2-2|3-1| X |
___|___|___|___|___|_

Ik heb al lopen zoek maar kan het helaas geen gode oplossng vinden

Misschien moet ik iets met een array doen, waarmee ik per thuisteam een regel maak. Maar ik kom er dus niet uit :-(
Gewijzigd op 14/03/2013 13:09:08 door Mar kla
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:52:30
 
Mar kla

mar kla

28/09/2014 21:00:53
Quote Anchor link
ik ben nog steeds op zoek naar een simple script waarbij ik uit een table eeb draaitabel o.i.d. kan maken

Wie kan me op weg helpen?
 
Php knipper

php knipper

28/09/2014 21:06:40
Quote Anchor link
het is zeker mogelijk om dit uit te lezen, met de tussenkomst van een array. Echter weet ik niet wat wat betekent. Kun je al je cellen eens verduidelijken?
 
Mar kla

mar kla

28/09/2014 21:19:11
Quote Anchor link
de table bestaat uit de volgen de velden:

cs_wedstrijden_id (oplopen nummer)
cs_wedstrijd_gespeeld (Y of N)
cs_season_id (verwijst naar een table met uitgebreide seizoen info)
cs_wedstrijden_speelronde ( ronde 1 tot X)
cs_wedstrijden_datum (speekt voor zich)
cs_team_id_thuis (verwijst naar de table teams)
cs_team_id_uit (verwijst naar de table teams)
cs_doelthuis (speekt voor zich)
cs_doeluit(speekt voor zich)

en wat ik dus graag zou willen is een over zicht maken zoals bij "uitslagen" op bij voorbeeld http://nl.wikipedia.org/wiki/Eerste_divisie_2013/14 staat
 
Php knipper

php knipper

28/09/2014 23:48:10
Quote Anchor link
Sorry, ik snap het nog steeds niet. Ik ken echt niet's van die sport?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/09/2014 03:13:05
Quote Anchor link
Kan het wel maken maar om het op jouw code aan te laten sluiten:
doe eens een print_r(jouw_array);

Weet je niet wat ik bedoel? laat dan eens stukje php code zien waar de data wordt opgehaald uit de database of de api
 
Mar kla

mar kla

29/09/2014 19:49:20
Quote Anchor link
@php knipper

Het heeft op zich niets met voetbal te maken. Dat is nu wel de inhoud, maar het had net zo goed schaken of korfbal kunnen wezen.

Het doel is dat er vanuit de tabel een draaitabel komt.
vertical een kolom met de thuis spelende partij en horizontaal een rij met uitspelende partij op de "snij punten" kommen dan het resultaat van de wedstrijd of de datum als de wedstrjid nog gespeeld moet worden.

Diangonaal loopt een rij met lege snijpunten omdat een ploeg nooit tegen zich zelf kan spelen

zie hier een voorbeeld:
http://images.dailyexpress.co.uk/img/dynamic/67/590x/secondary/45471.jpg

Toevoeging op 29/09/2014 19:52:27:

@Frank Nietbelangrijk
In alleen nog maar tot de querie gekomen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
SELECT
g.cs_team_id_thuis ,
t1.TeamName_Short as home,
g.cs_team_id_uit,
t2.TeamName_Short as away,
g.cs_wedstrijden_speelronde as round
FROM
cs_wedstrijden g,
af_teams t1,
af_teams t2
WHERE `cs_season_id` =109
AND g.cs_team_id_thuis= t1.Team_ID
AND g.cs_team_id_uit= t2.Team_ID
order by t1.TeamName_Short, t2.TeamName_Short
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/09/2014 21:32:52
Quote Anchor link
Stap eens af van die ouderwetse join syntax, maar gebruik gewoon de standaard SQL (ANSI) syntax.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
$stmt
= $pdo->query("SELECT
        h.teamName_short home,
        a.teamName_short away,
        CASE m.cs_wedstrijd_gespeeld
            WHEN 'Y' THEN CONCAT(m.cs_doelthuis, ' - ', m.cs_doeluit)
            WHEN 'N' THEN DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%y')
            ELSE 'X' END uitslag
    FROM
        af_teams h
    CROSS JOIN
            af_teams a
    LEFT JOIN
            cs_wedstrijden m
        ON h.team_id = m.team_id_thuis
        AND a.team_id = m.team_id_uit
        AND m.cs_season_id = 109
    ORDER BY h.teamName_short, a.teamName_short"
);
$counter = 0;
$head = '<thead><tr><td>Naam</td>';
$body = '<tbody>';
$tr = '';
while ($row = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
    if($row['home'] !== $pointer) {
        $counter++;
        $pointer = $row['home'];
        $tbody .= $tr . '<tr><td>' . $pointer .'</td>';
        $tr = '</tr>';
    }

    if ($counter == 1) {
        $thead .= '<td class="rotated">' . $row['away'] . '</td>';
    }

    $tbody .= '<td>' . $row['uitslag'] . '</td>';
}

echo '<table>' . $thead . '</tr></thead>' . $tbody . '</tr></tbody></table>';
        
?>

Let op de left join, die zorgt ervoor dat de koppeling aan zichzelf ook in het resultaat komt
Gewijzigd op 29/09/2014 21:34:08 door Ger van Steenderen
 
Mar kla

mar kla

29/09/2014 22:39:10
Quote Anchor link
HOi Ger

Dit lijkt me een mooi en compleet script!!

ik ben er even mee aan het stoeien, maar ik kom er nog niet helemaal uit

als ik hem draai dan krijg ik deze errors:

PHP Notice: Undefined variable: pdo in inc_as_competiton_matrix.php on line 2

PHP Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in inc_as_competiton_matrix.php on line 2

dat is $stmt = $pdo->query("SELECT

daarnaast lijkt het script zich niks van regel 17 AND m.cs_season_id = 109 aan te trekken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/09/2014 22:59:45
Quote Anchor link
Welke manier gebruik je om verbinding te maken met je database?

MySQL-functies, MySQLi-functies, PDO?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/09/2014 23:01:24
Quote Anchor link
Je moet zelf eerst wel $pdo ($pdo = new PDO(....)) aanmaken.

Omdat ik de opbouw van jouw tabellen niet ken, heb ik met de query een beetje moeten gokken.
Ik zelf heb een tabel waar de teams op seizoen zijn ingedeeld, dit maak dingen een stuk eenvoudiger met het generen van standen. Maar ik weet of dat bij jou ook is.

Dus ik vermoed dat in de tabel af_teams niet alleen de teams staan die aan seizoen 109 meedoen.
 
Mar kla

mar kla

29/09/2014 23:07:29
Quote Anchor link
Ger

Dat met de $pdo ($pdo = new PDO(....)) snap ik even niet. zou je dat wat meer kunnen uitleggen=


De seizoen_id (109) staat inderdaad niet in de teams, want teams kunnen namelijk in meerdere seizoenen aanwezig zijn, maar in de cs_wedstrijden want een wedstrijd zal altijd in één seizoen voorkomen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/09/2014 23:24:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pdo
= new PDO('mysql:host=localhost;dbname=xxxxxx;charset=utf8', 'wortel', 'willie');
?>

Ik begrijp dat je het seizoen niet in de teams heb staan, maar hoe bepaal je dan de indeling per seizoen?.
Zoals gezegd, ik zelf heb daar een tabel voor gemaakt (teams_by_season).
Gewijzigd op 29/09/2014 23:32:37 door Ger van Steenderen
 
Mar kla

mar kla

29/09/2014 23:44:33
Quote Anchor link
Ger

de indeling per siezoen wordt bepaald door de volgende gegevens

cs_wedstrijden_id (oplopend uniek volgnummer, heeft denk ik verder geen verklaring nodig)
cs_wedstrijd_gespeeld (Y of N om te bepalen al gespeeld is of nog gespeeld moet worden)

per seizoen zijn er 306 wedstrijd (18 teams die tegen elkaar spelen behalbve tegen zichzelf)

cs_season_id ((geeft aan in welk seizoen de wedstrijd gespeeld is)
cs_wedstrijden_speelronde (geeft aan welk in speelronde de onderlinge ontmoeting was)

cs_wedstrijden_datum (speekt voor zich)
cs_team_id_thuis (bevat de ID van de teams uit de table teams)
cs_team_id_uit (bevat de ID van de teams uit de table teams)
cs_doelthuis (speekt voor zich)
cs_doeluit(speekt voor zich)
 
Mar kla

mar kla

05/10/2014 14:01:04
Quote Anchor link
dit is wat ik nu als resultaat krijg

cs_wedstrijden_id mDate team1_id team1_name team2_id team2_name uitslag
1352 30/11 3 ado 4 aja 30/11
1288 27/09 3 ado 5 aza 2 - 3
1386 17/01 3 ado 8 cam 17/01
1478 22/03 4 aja 3 ado 22/03
1418 05/02 4 aja 5 aza 05/02
1523 10/05 4 aja 8 cam 10/05
1501 18/04 5 aza 3 ado 18/04
1244 17/08 5 aza 4 aja 1 - 3
1477 21/03 5 aza 8 cam 21/03
1258 30/08 8 cam 3 ado 3 - 2
1333 09/11 8 cam 4 aja 09/11
1351 29/11 8 cam 5 aza 29/11


ado aja aza cam
ado X 30/11 2-3 17/01
aja 22/03 X 05/02 10/05
aza 18/04 1-3 X 21/03
cam 3-2 09/11 29/11 X

Nb.

Ik heb nu even een beperkte zet data geselecteerd
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/10/2014 16:38:06
Quote Anchor link
Nou.. binnen een uurtje :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
<?php
// even een array zoals die uit de database zou kunnen komen om te testen
$records = array(
    array(
        'cs_wedstrijden_id' => 1,
        'mDate' => '1-10-2014',
        'team1_id' => 1,
        'team1_name' => 'FC Knudde',
        'team2_id' => 2,
        'team2_name' => 'FC Losers',
        'uitslag' => '1-2',
    ),

    array(
        'cs_wedstrijden_id' => 2,
        'mDate' => '2-10-2014',
        'team1_id' => 3,
        'team1_name' => 'Ajax',
        'team2_id' => 4,
        'team2_name' => 'Feyenoord',
        'uitslag' => '2-3',
    ),

    array(
        'cs_wedstrijden_id' => 3,
        'mDate' => '3-10-2014',
        'team1_id' => 1,
        'team1_name' => 'FC Knudde',
        'team2_id' => 4,
        'team2_name' => 'Feyenoord',
        'uitslag' => '3-4',
    ),

    array(
        'cs_wedstrijden_id' => 4,
        'mDate' => '4-10-2014',
        'team1_id' => 3,
        'team1_name' => 'Ajax',
        'team2_id' => 2,
        'team2_name' => 'FC Losers',
        'uitslag' => '5-6',
    ),
);


class kruistabel
{
    private $records;
    private $teams;
    private $table;
    
    // constructor, wordt automatisch uitgevoerd.
    function __construct($records)
    {

        $this->records = $records;
        $this->makeTeamsArray();
        $this->makeTableArray();
    }

    
    // verkrijg een array met de namen van de teams
    public function getTeamNames()
    {

        return array_values($this->teams);
    }

    
    // verkrijg de complete kruistabel
    public function renderTable()
    {

        $html = '<table>';
        
        foreach($this->table as $row)
        {

            $html .= '<tr>';
            
            foreach($row as $field)
            {

                if(is_int($field))
                    $html .= '<td>' . $this->records[$field]['uitslag'] . '</td>';
                else
                    $html .= '<td>'.$field.'</td>';
            }

            
            $html .= '</tr>';
        }

            
        return $html . '</table>';
    }


    // filter alle teams uit de wedstrijden en stop ze in een array
    // hierbij komt elk team maar één keer in de array

    private function makeTeamsArray()
    {

        $this->teams = array();
        
        foreach($this->records as $match)
        {

            echo $match['team1_id'] . '-' . $match['team2_id'] . '-';
            $this->teams[$match['team1_id']] = $match['team1_name'];
            $this->teams[$match['team2_id']] = $match['team2_name'];
        }

        
        // sorteer de teams op alphabetische volgorde (optioneel)
        asort($this->teams);
        
        // echo '<pre>'; print_r($this->teams); echo '</pre>';
    }
    
    // maak een 2D array met de inhoud voor de tabel
    private function makeTableArray()
    {

        $this->table = array();
        $this->table[] = array_merge(array(''), $this->teams);

        foreach($this->teams as $id1 => $team1)
        {

            $row = array();
            
            $row[] = $team1;
            
            foreach($this->teams as $id2 => $team2)
            {

                if($id1 == $id2)
                    $row[] = 'X';
                else
                    $row[] = $this->findMatch($id1, $id2);
            }

            
            $this->table[] = $row;
        }

        
        // echo '<pre>'; print_r($this->table); echo '</pre>';        
    }
    
    // deze functie zoekt naar wedstrijden tussen team A en team B
    // hierbij maakt het niet uit of de volgorde A-B of B-A is

    private function findMatch($id1, $id2)
    {

        foreach($this->records as $key => $match)
        {

            if(($match['team1_id'] == $id1 && $match['team2_id'] == $id2) || ($match['team1_id'] == $id2 && $match['team2_id'] == $id1))
            {

                return $key;
            }
        }


        return NULL;
    }
}


$kruistabel = new kruistabel($records);
?>

<!doctype html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>Untitled Document</title>
        <style>
            table {
                border-collapse:collapse;
            }
            table td, table th {
                border:1px solid #CCC;
                text-align:center;
            }
        </style>
    </head>
    
    <body>
        <h2>Teams:</h2>
        <ul>
        <?php
            foreach($kruistabel->getTeamNames() as $name)
                echo '<li>'.$name.'</li>';
        ?>

        </ul>
        <h2>Kruistabel:</h2>
        <?php echo $kruistabel->renderTable(); ?>
    </body>
</html>
 
Mar kla

mar kla

05/10/2014 17:46:27
Quote Anchor link
HELEMAAL TOP!!

nu moet ik alleen nog het resultaat van mij query naar de Array

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
SELECT
    m1.cs_wedstrijden_id,
    date_format(m1.cs_wedstrijden_datum, '%d/%m') as mDate,
    m1.cs_team_id_thuis AS team1_id,
    t1.TeamName_Short AS team1_name,
    m1.cs_team_id_uit AS team2_id,
    t2.TeamName_Short AS team2_name,
CASE
m1.cs_wedstrijd_gespeeld
     WHEN 'Y' THEN CONCAT(m1.cs_doelthuis, ' - ', m1.cs_doeluit)
     WHEN 'N' THEN     date_format(m1.cs_wedstrijden_datum, '%d/%m')
     ELSE 'X' END uitslag
FROM
    cs_wedstrijden m1, af_teams t1, af_teams t2
WHERE
    cs_season_id =110
AND
    t1.Team_ID = cs_team_id_thuis
AND
    t2.Team_ID = cs_team_id_uit
ORDER by t1.TeamName_Short , t2.TeamName_Short
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/10/2014 17:57:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$records
= $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
?>
Gewijzigd op 05/10/2014 17:58:40 door Frank Nietbelangrijk
 
Mar kla

mar kla

05/10/2014 19:19:20
Quote Anchor link
:-(

dat van die PDO snap ik even niet

Met onderstaand code krijg ik nu de errors

PHP Notice: Undefined variable: kruistabel in new1.php on line 153
PHP Fatal error: Call to a member function renderTable() on a non-object in new1.php on line 153

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?php


$pdo
= new PDO("mysql:host=localhost;dbname=database;charset=utf8;user='ikke';password='blabla'");

$stmt = $pdo->query("SELECT
    m1.cs_wedstrijden_id,
    date_format(m1.cs_wedstrijden_datum, '%d/%m') as mDate,
    m1.cs_team_id_thuis AS team1_id,
    t1.TeamName_Short AS team1_name,
    m1.cs_team_id_uit AS team2_id,
    t2.TeamName_Short AS team2_name,
CASE m1.cs_wedstrijd_gespeeld
     WHEN 'Y' THEN CONCAT(m1.cs_doelthuis, ' - ', m1.cs_doeluit)
     WHEN 'N' THEN     date_format(m1.cs_wedstrijden_datum, '%d/%m')
     ELSE 'X' END uitslag
FROM
    cs_wedstrijden m1, af_teams t1, af_teams t2
WHERE
    cs_season_id =110
AND
    t1.Team_ID = cs_team_id_thuis
AND
    t2.Team_ID = cs_team_id_uit
ORDER by t1.TeamName_Short , t2.TeamName_Short"
) or die(mysql_error());
      
while ($records = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC))
{

class kruistabel
{
    private $records;
    private $teams;
    private $table;
    
    // constructor, wordt automatisch uitgevoerd.
    function __construct($records)
    {

        $this->records = $records;
        $this->makeTeamsArray();
        $this->makeTableArray();
    }

    
    // verkrijg een array met de namen van de teams
    public function getTeamNames()
    {

        return array_values($this->teams);
    }

    
    // verkrijg de complete kruistabel
    public function renderTable()
    {

        $html = '<table>';
        
        foreach($this->table as $row)
        {

            $html .= '<tr>';
            
            foreach($row as $field)
            {

                if(is_int($field))
                    $html .= '<td>' . $this->records[$field]['uitslag'] . '</td>';
                else
                    $html .= '<td>'.$field.'</td>';
            }

            
            $html .= '</tr>';
        }

            
        return $html . '</table>';
    }


    // filter alle teams uit de wedstrijden en stop ze in een array
    // hierbij komt elk team maar één keer in de array

    private function makeTeamsArray()
    {

        $this->teams = array();
        
        foreach($this->records as $match)
        {

            echo $match['team1_id'] . '-' . $match['team2_id'] . '-';
            $this->teams[$match['team1_id']] = $match['team1_name'];
            $this->teams[$match['team2_id']] = $match['team2_name'];
        }

        
        // sorteer de teams op alphabetische volgorde (optioneel)
        asort($this->teams);
        
        // echo '<pre>'; print_r($this->teams); echo '</pre>';
    }
    
    // maak een 2D array met de inhoud voor de tabel
    private function makeTableArray()
    {

        $this->table = array();
        $this->table[] = array_merge(array(''), $this->teams);

        foreach($this->teams as $id1 => $team1)
        {

            $row = array();
            
            $row[] = $team1;
            
            foreach($this->teams as $id2 => $team2)
            {

                if($id1 == $id2)
                    $row[] = 'X';
                else
                    $row[] = $this->findMatch($id1, $id2);
            }

            
            $this->table[] = $row;
        }
      
    }

    
    // deze functie zoekt naar wedstrijden tussen team A en team B
    // hierbij maakt het niet uit of de volgorde A-B of B-A is

    private function findMatch($id1, $id2)
    {

        foreach($this->records as $key => $match)
        {

            if(($match['team1_id'] == $id1 && $match['team2_id'] == $id2) || ($match['team1_id'] == $id2 && $match['team2_id'] == $id1))
            {

                return $key;
            }
        }

        return NULL;
    }
}


$kruistabel = new kruistabel($records);

?>

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>kruistable</title>
<style>
table {
border-collapse:collapse;
}
table td, table th {
border:1px solid #CCC;
text-align:center;
}
</style>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $kruistabel->renderTable(); ?>

</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
Gewijzigd op 05/10/2014 20:42:40 door mar kla
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/10/2014 20:22:02
Quote Anchor link
een fetchAll hoeft niet in een while lus. deze pakt in één keer alle records :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php


class kruistabel
{
    // HIER DIE CLASS VAN MIJ
}

$pdo = new PDO("mysql:host=localhost;dbname=adostatsTEST;charset=utf8;user='ikke';password='blabla'");

$stmt = $pdo->query("HIER DIE MOOIE QUERY VAN JOU :-)") or die(mysql_error());
$records = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);

$kruistabel = new kruistabel($records);
echo $kruistabel->renderTable();
?>
 
Mar kla

mar kla

05/10/2014 22:00:37
Quote Anchor link
YEP!!!Dat is hem!!

hartstikke bedankt!!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.