Dropdown weergave dubbel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

12/10/2012 20:28:30
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een dropdown menu, die zijn gegevens uitt de database haalt.
tot nu toe gaat bijna alles goed.
Ik maak gebruik van twee tabellen uit de database.
een genoemd pag en de andere sitefoto.
als ik in de database tabel pag bijvoorbeeld de naam info en contact heb, word de naam contact 3 keer weer gegeven terwel dat volgens het script maar twee keer moet zijn.
------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

//Query
$query = "SELECT titel FROM pag WHERE status='online' OR status='offline'";

//Query uitvoeren
$uitvoeren = mysql_query($query);

//Begin van dropdown
echo '<select name="soort_foto">';

//While voor data in de dropdown
while($rij = mysql_fetch_assoc($uitvoeren))
{

//De data in de dropdown zetten
echo '<option value='.$sRow['soort_foto'].'>'.$sRow['soort_foto'].'</option>';
echo '<option>'.$rij['titel'].'</option>';
}


//De dropdown beëindigen
echo '</select>';

?>

----------------------
Ik kan maar niet vinden waar die fout zit.
help!
Gewijzigd op 12/10/2012 20:49:31 door Arthur Heijmen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:12:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2012 20:36:46
Quote Anchor link
Ik raad je aan om goede foutafhandeling in te bouwen op je query. En waarom gebruik je mysql_real_escape_string() voor een vast en niet aanpasbare waarde?

Deze hoor je alleen bij POST, GET en SESSION te gebruiken.

Die hele WHERE lijkt me trouwens behoorlijk overbodig, iets kan toch online of offline zijn, maar niet iets anders?
Gewijzigd op 12/10/2012 20:39:05 door - Ariën -
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

12/10/2012 20:44:04
Quote Anchor link
Haai aar,normaal staat dat er ook in, heb alleen de relevante code
die ik heb geplaatst
en offline , online, archief
Gewijzigd op 12/10/2012 20:45:03 door Arthur Heijmen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2012 20:48:26
Quote Anchor link
Waar komt $sRow vandaan. Als je data uit twee tabellen ophaalt moet je zeker eens kijken naar Joins.
 
Jaron T

Jaron T

12/10/2012 20:48:43
Quote Anchor link
je geposte code is geen directe reden voor je probleem, wel een tip maak gebruik van IN('online', 'offline') ipv overbodige statements
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

12/10/2012 20:51:20
Quote Anchor link
Ik maak hier gebruik van twee tabellen uit de database.

Toevoeging op 12/10/2012 20:53:32:

bedoel je hiermee een array
Jaron T op 12/10/2012 20:48:43:
je geposte code is geen directe reden voor je probleem, wel een tip maak gebruik van IN('online', 'offline') ipv overbodige statements
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2012 20:54:13
Quote Anchor link
Zit er een koppeling tusssen met id's dan moet je eens kijken naar joins.

Nee, IN() is geen PHParray.
Gewijzigd op 12/10/2012 20:56:00 door - Ariën -
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

12/10/2012 20:56:33
Quote Anchor link
Er ia alleen een koppeling tussen de pagina en de afbeelding'.
verder niet

en hoe maak je dan gebruik van IN().
Dit is voor mij de eerste keer dat ik dit tegen kom
Gewijzigd op 12/10/2012 20:57:49 door Arthur Heijmen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2012 21:03:24
Quote Anchor link
WHERE id IN(1,2,3)

Toevoeging op 12/10/2012 21:05:17:

Zit er een koppeling tusssen met id's dan moet je eens kijken naar joins.
Gewijzigd op 12/10/2012 21:04:51 door - Ariën -
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

12/10/2012 21:11:23
Quote Anchor link
Ik begrijp het even niet,
hier is mijn db structuur
--------------------
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `pag` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`titel` varchar(255) default NULL,
`text` text,
`datum` datetime default NULL,
`poss` varchar(10) default NULL,
`status` varchar(10) NOT NULL default 'offline',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `sitefoto` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`soort_foto` varchar(25) default NULL,
`naam_foto` varchar(255) default NULL,
`poss` varchar(10) default NULL,
`text_foto` text,
`status_foto` varchar(10) NOT NULL default 'offline',
PRIMARY KEY (`id`),
UNIQUE KEY `naam_foto` (`naam_foto`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;
--------------------
de koppeling is tussen de titel en soort_foto.
het veld soort_foto, krijg dan de input van de titel.
Gewijzigd op 12/10/2012 21:14:32 door Arthur Heijmen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2012 21:15:35
Quote Anchor link
Tussen welke twee velden ligt de koppeling?
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

12/10/2012 21:18:15
Quote Anchor link
de koppeling is tussen de titel uit tabel PAG en soort_foto uit de tabel sitefoto.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2012 21:21:15
Quote Anchor link
Is een idnummer niet makkelijker als je de titel later aan wilt passen? En wat heb je al geprobeerd met joins?
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

12/10/2012 21:23:56
Quote Anchor link
Ik ben nog aan het lezen op het internet over Joins.
Maar ik zal ook even kijken wat ik kan veranderen in het database structuur.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.