Dubbel query result

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

21/12/2011 12:20:04
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een query die er ingekort ongeveer zo uit ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "SELECT
                tbl_customers.name as name
          FROM
                tbl_customers
          WHERE
                tbl_administrations.id IN ("
.implode(",",$array).")";
?>


Dit is een ingekorte versie, niet mijn echte query.
Nu zitten er in $array bijvoorbeeld 2 of meerdere waardes, namelijk de waardes van tbl_administrations.id. Deze zijn gekoppeld aan tbl_customers.id

Nu kan er altijd maar 1 tbl_customer uitkomen, maar doordat er meerdere waardes aan gelijk zijn krijg ik dus een herhaling van de naam, afhankelijk van hoeveel er in de array zetten.

Nu zou ik willen dat hij de naam maar 1 keer weergeeft in plaats van herhalen.
Hoe pak ik dit aan?
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 22:05:40
 
- Roland -

- Roland -

21/12/2011 12:48:51
Quote Anchor link
gooi die array eerst door de array_unique() functie
 
Erwin H

Erwin H

21/12/2011 12:59:20
Quote Anchor link
"GROUP BY name" al geprobeerd (of misschien "GROUP BY tbl_customers.name", ik ben even niet 100% zeker hoe je alias hier verwerkt wordt)?
 
Aad B

Aad B

21/12/2011 13:10:53
Quote Anchor link
GROUP BY is niet om problemen zoals doublures op te lossen. Soms komt het wel goed uit maar het is totaal fout en zal later ook problemen opleveren. GROUP BY is voor tellen, sommeren, min, max en dergelijke. Analyseer dus waarom en hoe je dit op kan lossen.
Edit:

The SQL GROUP BY statement is used along with the SQL aggregate functions like SUM to provide means of grouping the result dataset by certain database table column(s).
http://www.sql-tutorial.net/SQL-GROUP-BY.asp
Gewijzigd op 21/12/2011 13:12:27 door Aad B
 
Erwin H

Erwin H

21/12/2011 13:16:10
Quote Anchor link
De vraag hier is, hoe komen die doublures erin? Aangezien niet de hele query er staat is het moeilijk te zien (voor mij in elk geval). Zo is er bijvoorbeeld een join, maar die staat niet in de gequote code om maar iets te noemen.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

21/12/2011 13:18:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
        function getDetails($array){
            $html = '';
            $query = "SELECT
                tbl_customers.name as name,
                tbl_customers.street as street,
                tbl_customers.nr as nr,
                tbl_customers.nraddon as nraddon,
                tbl_customers.zip as zip,
                tbl_customers.residence as residence,
                tbl_customers.bankaccount as bankaccount,
                tbl_customers.kvk as kvk,
                tbl_customers.btw as btw,
                tbl_customers.discount as discount
                FROM
                tbl_customers
                Inner Join tbl_administrations ON tbl_customers.id = tbl_administrations.id_customer
                WHERE
                tbl_administrations.id IN ("
.implode(",",$array).")";
                
               $result = mysql_query(sprintf($query, $array)) or die(mysql_error());
               $html = "<table border=0>";
                   while($gegevens = mysql_fetch_object($result) ){
                      
                        $html .= "<tr><td colspan=2 width=50px><br>".$gegevens->name."</td>
                        <td width=50px><br>"
. $gegevens->street . "</td><td width=50px>".$gegevens->nr."</td>
                        <td width=50px><br>"
.$gegevens->zip ."</td><td width=50px>".$gegevens->residence."</td></tr>";
              
                    }

                    $html = "</table>";
                       return $html;
?>



Toevoeging op 21/12/2011 13:31:04:

Group By werkt trouwens op het moment wel,
maar ik weet niet of dit nou de nette oplossing was?
Gewijzigd op 21/12/2011 13:19:06 door Marijke Hakvoort
 
Aad B

Aad B

21/12/2011 13:38:37
Quote Anchor link
Wanneer een customer meerdere administrations.id's heeft is het logisch dat er meerdere records in het resultaat zitten. Hier is niets fout aan. De query is goed behalve dan met GROUP BY. Je moet dus een andere query ontwerpen voor het gewenste resultaat. Bijvoorbeeld: select name from tbl_customers where exists select 1 from tbl_administrations where tbl_customers.id=tbl_administrations.id and tbl_administrations.id IN (".implode(",",$array).")
Edit:
Offtopic: Het is totaal overbodig om op alle tabellen de prefix tbl_ te gebruiken.
Gewijzigd op 21/12/2011 13:41:49 door Aad B
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

21/12/2011 13:43:19
Quote Anchor link
Klopt, alleen heb ik over de 100 tabellen en dan is het toch wel handig om met tbl_ , list_ , of lnk_ te werken. ;)
 
Aad B

Aad B

21/12/2011 13:48:46
Quote Anchor link
Marijke Hakvoort op 21/12/2011 13:43:19:
Klopt, alleen heb ik over de 100 tabellen en dan is het toch wel handig om met tbl_ , list_ , of lnk_ te werken. ;)
Vreemd argument, ik beheer zeer grote datawarehouses met honderden tabellen en niemand gebruikt tbl_ of lnk_ list_ ?? Wat is een list_ of een lnk_ in MySQL?
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

21/12/2011 13:51:50
Quote Anchor link
Ik heb de database niet ingericht, maar ik moet er wel mee werken.
Hier werken ze aan een administratie applicatie.

Tja, op zich is het wel handig, je hebt wel mooi overzicht.
lnk is linken tussen bepaalde tabellen, list zijn rijen met waardes en tabellen is hetzelfde in feite..
 
Erwin H

Erwin H

21/12/2011 13:55:59
Quote Anchor link
Aad B op 21/12/2011 13:38:37:
Offtopic: Het is totaal overbodig om op alle tabellen de prefix tbl_ te gebruiken.

Dan kunnen we het ook over bepaalde opmerkingen hebben. Dat zijn nu eenmaal standaarden die sommige mensen gebruiken. Wat is er mis mee? Sommige mensen gebruiken ook de prefix s voor string variabelen, i voor integers etc. Ook totaal overbodig, maar toch is het gemeengoed. Jammer dat dit soort opmerkingen zo vaak geplaatst worden.
 
Aad B

Aad B

21/12/2011 14:40:42
Quote Anchor link
Erwin H op 21/12/2011 13:55:59:
Wat is er mis mee? Sommige mensen gebruiken ook de prefix s voor string variabelen, i voor integers etc. Ook totaal overbodig, maar toch is het gemeengoed. Jammer dat dit soort opmerkingen zo vaak geplaatst worden.
Wat er mis mee is zijn de totaal overbodige karakters die je steeds in moet typen bij ontwikkelen en wanneer je met collega's over je datamodel praat spreek je dan ook over tbl-underscore-klanten?? Niet dus. Met name SQL is ontwikkeld als goed leesbare gestructureerde vraagtaal en waarom dan een tabel nog een keer extra tbl_ noemen? Het klinkt afgezaagd maar ik werk al >20 jaar met grote (Oracle) databases en juist die onzinnige prefixes weren we uit de databases. Ontwikkelstandaards heet dat. tbl_ en vw_ etc zijn hobbystandaards.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.