Dubbel query result

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

21/12/2011 12:20:04
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een query die er ingekort ongeveer zo uit ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "SELECT
                tbl_customers.name as name
          FROM
                tbl_customers
          WHERE
                tbl_administrations.id IN ("
.implode(",",$array).")";
?>


Dit is een ingekorte versie, niet mijn echte query.
Nu zitten er in $array bijvoorbeeld 2 of meerdere waardes, namelijk de waardes van tbl_administrations.id. Deze zijn gekoppeld aan tbl_customers.id

Nu kan er altijd maar 1 tbl_customer uitkomen, maar doordat er meerdere waardes aan gelijk zijn krijg ik dus een herhaling van de naam, afhankelijk van hoeveel er in de array zetten.

Nu zou ik willen dat hij de naam maar 1 keer weergeeft in plaats van herhalen.
Hoe pak ik dit aan?
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 03:31:24
 
- Roland -

- Roland -

21/12/2011 12:48:51
Quote Anchor link
gooi die array eerst door de array_unique() functie
 
Erwin H

Erwin H

21/12/2011 12:59:20
Quote Anchor link
"GROUP BY name" al geprobeerd (of misschien "GROUP BY tbl_customers.name", ik ben even niet 100% zeker hoe je alias hier verwerkt wordt)?
 
Aad B

Aad B

21/12/2011 13:10:53
Quote Anchor link
GROUP BY is niet om problemen zoals doublures op te lossen. Soms komt het wel goed uit maar het is totaal fout en zal later ook problemen opleveren. GROUP BY is voor tellen, sommeren, min, max en dergelijke. Analyseer dus waarom en hoe je dit op kan lossen.
Edit:

The SQL GROUP BY statement is used along with the SQL aggregate functions like SUM to provide means of grouping the result dataset by certain database table column(s).
http://www.sql-tutorial.net/SQL-GROUP-BY.asp
Gewijzigd op 21/12/2011 13:12:27 door Aad B
 
Erwin H

Erwin H

21/12/2011 13:16:10
Quote Anchor link
De vraag hier is, hoe komen die doublures erin? Aangezien niet de hele query er staat is het moeilijk te zien (voor mij in elk geval). Zo is er bijvoorbeeld een join, maar die staat niet in de gequote code om maar iets te noemen.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

21/12/2011 13:18:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
        function getDetails($array){
            $html = '';
            $query = "SELECT
                tbl_customers.name as name,
                tbl_customers.street as street,
                tbl_customers.nr as nr,
                tbl_customers.nraddon as nraddon,
                tbl_customers.zip as zip,
                tbl_customers.residence as residence,
                tbl_customers.bankaccount as bankaccount,
                tbl_customers.kvk as kvk,
                tbl_customers.btw as btw,
                tbl_customers.discount as discount
                FROM
                tbl_customers
                Inner Join tbl_administrations ON tbl_customers.id = tbl_administrations.id_customer
                WHERE
                tbl_administrations.id IN ("
.implode(",",$array).")";
                
               $result = mysql_query(sprintf($query, $array)) or die(mysql_error());
               $html = "<table border=0>";
                   while($gegevens = mysql_fetch_object($result) ){
                      
                        $html .= "<tr><td colspan=2 width=50px><br>".$gegevens->name."</td>
                        <td width=50px><br>"
. $gegevens->street . "</td><td width=50px>".$gegevens->nr."</td>
                        <td width=50px><br>"
.$gegevens->zip ."</td><td width=50px>".$gegevens->residence."</td></tr>";
              
                    }

                    $html = "</table>";
                       return $html;
?>



Toevoeging op 21/12/2011 13:31:04:

Group By werkt trouwens op het moment wel,
maar ik weet niet of dit nou de nette oplossing was?
Gewijzigd op 21/12/2011 13:19:06 door Marijke Hakvoort
 
Aad B

Aad B

21/12/2011 13:38:37
Quote Anchor link
Wanneer een customer meerdere administrations.id's heeft is het logisch dat er meerdere records in het resultaat zitten. Hier is niets fout aan. De query is goed behalve dan met GROUP BY. Je moet dus een andere query ontwerpen voor het gewenste resultaat. Bijvoorbeeld: select name from tbl_customers where exists select 1 from tbl_administrations where tbl_customers.id=tbl_administrations.id and tbl_administrations.id IN (".implode(",",$array).")
Edit:
Offtopic: Het is totaal overbodig om op alle tabellen de prefix tbl_ te gebruiken.
Gewijzigd op 21/12/2011 13:41:49 door Aad B
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

21/12/2011 13:43:19
Quote Anchor link
Klopt, alleen heb ik over de 100 tabellen en dan is het toch wel handig om met tbl_ , list_ , of lnk_ te werken. ;)
 
Aad B

Aad B

21/12/2011 13:48:46
Quote Anchor link
Marijke Hakvoort op 21/12/2011 13:43:19:
Klopt, alleen heb ik over de 100 tabellen en dan is het toch wel handig om met tbl_ , list_ , of lnk_ te werken. ;)
Vreemd argument, ik beheer zeer grote datawarehouses met honderden tabellen en niemand gebruikt tbl_ of lnk_ list_ ?? Wat is een list_ of een lnk_ in MySQL?
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

21/12/2011 13:51:50
Quote Anchor link
Ik heb de database niet ingericht, maar ik moet er wel mee werken.
Hier werken ze aan een administratie applicatie.

Tja, op zich is het wel handig, je hebt wel mooi overzicht.
lnk is linken tussen bepaalde tabellen, list zijn rijen met waardes en tabellen is hetzelfde in feite..
 
Erwin H

Erwin H

21/12/2011 13:55:59
Quote Anchor link
Aad B op 21/12/2011 13:38:37:
Offtopic: Het is totaal overbodig om op alle tabellen de prefix tbl_ te gebruiken.

Dan kunnen we het ook over bepaalde opmerkingen hebben. Dat zijn nu eenmaal standaarden die sommige mensen gebruiken. Wat is er mis mee? Sommige mensen gebruiken ook de prefix s voor string variabelen, i voor integers etc. Ook totaal overbodig, maar toch is het gemeengoed. Jammer dat dit soort opmerkingen zo vaak geplaatst worden.
 
Aad B

Aad B

21/12/2011 14:40:42
Quote Anchor link
Erwin H op 21/12/2011 13:55:59:
Wat is er mis mee? Sommige mensen gebruiken ook de prefix s voor string variabelen, i voor integers etc. Ook totaal overbodig, maar toch is het gemeengoed. Jammer dat dit soort opmerkingen zo vaak geplaatst worden.
Wat er mis mee is zijn de totaal overbodige karakters die je steeds in moet typen bij ontwikkelen en wanneer je met collega's over je datamodel praat spreek je dan ook over tbl-underscore-klanten?? Niet dus. Met name SQL is ontwikkeld als goed leesbare gestructureerde vraagtaal en waarom dan een tabel nog een keer extra tbl_ noemen? Het klinkt afgezaagd maar ik werk al >20 jaar met grote (Oracle) databases en juist die onzinnige prefixes weren we uit de databases. Ontwikkelstandaards heet dat. tbl_ en vw_ etc zijn hobbystandaards.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.