dubbele gegevens uit db 1 keer printen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Leendert

leendert

09/01/2007 16:27:00
Quote Anchor link
Ik ben een productendatabase aan het maken met zoekfunctie.
De zoekfunctie bestaat uit een dropdownmenu waar een merk gekozen moet worden en een zoekveldje.

De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.

Het dropdownmenu moet gevuld worden met de merken uit de kolom merk.
Maar daar staan de merken tientallen keren in, hoe kan ik er voor zorgen dat elk merk maar één keer geprint word?

Ik hoop dat ik de oplossing snel krijg omdat het deze dagen af moet zijn.

Alvast bedankt! En ik zou het fijn vinden als je het met een voorbeeldscriptje duidelijk wilt maken hoe ik dit aan moet pakken.

Groeten Leendert
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 17:51:49
 
- wes  -

- wes -

09/01/2007 16:33:00
Quote Anchor link
SELECT DISTINCT veld FROM tabel WHERE veld = waarde
 
Barry

Barry

09/01/2007 16:34:00
Quote Anchor link
je kan het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "SELECT DISTINCT merk FROM producten";
$do = mysql_query($query);

while($restultaat = mysql_fetch_array($do)) {
    echo $resultaat['merk'] . "<br />";
}

?>


SELECT DISTINCT betekent, selecteer alleen de unieke waarden:
http://www.webdevelopersnotes.com/tutorials/sql/online_mysql_guide_the_distinct_keyword.php3

dan doe je je query, en vervolgens met een while loop,
loop je alle merken af, en echo't die + (wat in php een . is) een <br> wat inhoudt, dat er een nieuwe regel gemaakt wordt.
dus het volgende wordt het ongeveer in je html body:

philips<br>
sony<br>
panasonic<br>

enz...

Succes!

Groet,

Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 16:39:00
Quote Anchor link
bedankt allebei!
Zo gaat het lukken :)
 
Frank -

Frank -

09/01/2007 16:44:00
Quote Anchor link
Quote:
De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.
Dan is het datamodel verkeerd, één gegeven (in dit geval het merk) sla je slechts 1x op.

Ga normaliseren en maak een aparte tabel aan om de merken in te zetten. Dan kun je nooit meer met dubbele (reduntante) data komen te zitten. Dit voorkomt een hele berg problemen.

Dus terug naar de tekentafel!
 
Barry

Barry

09/01/2007 16:45:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 16:44:
Quote:
De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.
Dan is het datamodel verkeerd, één gegeven (in dit geval het merk) sla je slechts 1x op.

Ga normaliseren en maak een aparte tabel aan om de merken in te zetten. Dan kun je nooit meer met dubbele (reduntante) data komen te zitten. Dit voorkomt een hele berg problemen.

Dus terug naar de tekentafel!


Dan moet je toch joinen later?
 
Leendert

leendert

09/01/2007 16:59:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 16:44:
Quote:
De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.
Dan is het datamodel verkeerd, één gegeven (in dit geval het merk) sla je slechts 1x op.

Ga normaliseren en maak een aparte tabel aan om de merken in te zetten. Dan kun je nooit meer met dubbele (reduntante) data komen te zitten. Dit voorkomt een hele berg problemen.

Dus terug naar de tekentafel!


In dit geval is dit de beste oplossing, de persoon ontvangt elke dag een .cvs bestand van de distributeur met alle producten er in. Hij moet de gegevens uit dit nieuwe bestand zo snel mogelijk in de database kunnen zetten. De producten worden dus elke dag opnieuw in de database gezet.
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:03:00
Quote Anchor link
wat is hier fout aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "SELECT DISTINCT merk FROM producten";
$do = mysql_query($query) or die("Er is iets fout gegaan!");
?>


<center>
<form action="producten.php" method="post">
<select name="merk">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

while($restultaat = mysql_fetch_array($do)) {
  print'<option value='.$resultaat["merk"].'>'.$resultaat["merk"].'</option>';
}


?>

</select>
</form>
</center>

het dropdown-veldje blijft leeg....Terwijl er wel producten in de database staan. Er is al verbinding met de database gelegd in het het script voor het gedeelte wat je nu ziet, verbinding is goed want ik kan printen uit de database.
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:07:00
Quote Anchor link
probeer eens bij or die
dit neer te zetten:

or die(mysql_error());

Kijken wat voor fout die geeft...


Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:09:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:07:
probeer eens bij or die
dit neer te zetten:

or die(mysql_error());

Kijken wat voor fout die geeft...


Barry


Hij geeft geen fout...

maar zit de fout misschien in deze tekens: ' en "
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door leendert
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:13:00
Quote Anchor link
ok

en dit:

print'<option value='.$resultaat["merk"].'>'.$resultaat["merk"].'</option>';

naar dit veranderen:

echo "<option value=" . $resultaat['merk'] . ">" . $resultaat['merk'] . "</option>";

werkt dat?

(ja ik ben niet goed in debuggen, dat weet ik...)



Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:16:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:13:
ok

en dit:

print'<option value='.$resultaat["merk"].'>'.$resultaat["merk"].'</option>';

naar dit veranderen:

echo "<option value=" . $resultaat['merk'] . ">" . $resultaat['merk'] . "</option>";

werkt dat?

(ja ik ben niet goed in debuggen, dat weet ik...)



Barry


geeft ook een leeg dropdown-veldje......maar ook geen foutmeldingen ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door leendert
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:19:00
Quote Anchor link
Probeer 't gewoon es te echo'en...

dus zoals in mijn voorbeeldje ^^^^^^

Doet ie dan ook nix?

en probeer ff bovenaan je pagina dit te zetten:
(kijken of dat wat zegt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
error_reporting(E_ALL);
//rest van je code...
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:23:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:19:
Probeer 't gewoon es te echo'en...

dus zoals in mijn voorbeeldje ^^^^^^

Doet ie dan ook nix?

en probeer ff bovenaan je pagina dit te zetten:
(kijken of dat wat zegt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
error_reporting(E_ALL);
//rest van je code...
?>


okej
dan krijg ik een hele pagina vol met deze foutcode:
Notice: Undefined variable: resultaat in c:\program files\easyphp1-8\www\test\formulier.php on line 10
En dat is dus deze regel: echo $resultaat['merk'] . "<br />";
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door leendert
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:25:00
Quote Anchor link
ik zie 'm al
heel stom

resultaat
restultaat

bij while is het restultaat


verkeerde 't' dus...


nu moet het ook met je checkboxes werken...
en als je dus klaar bent met het scripten, haal dan error_reporting weer weg...




Barry
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:27:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:25:
ik zie 'm al
heel stom

resultaat
restultaat

bij while is het restultaat

verkeerde 't' dus...

Barry


hahahahahahaha waarom altijd zulke foutjes waar je soms uren naar zit te zoeken :(

Dat is de fout :) nu werkt het!
Bedankt voor je hulp!
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:27:00
Quote Anchor link
graag gedaan!

succes verder!


Groet,


Barry

Edit:
Als er nog meer foutmeldingen verschenen behalve die je post'te, dan kun je daar ook altijd vragen over stellen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Frank -

Frank -

09/01/2007 18:14:00
Quote Anchor link
Quote:
In dit geval is dit de beste oplossing, de persoon ontvangt elke dag een .cvs bestand van de distributeur met alle producten er in. Hij moet de gegevens uit dit nieuwe bestand zo snel mogelijk in de database kunnen zetten. De producten worden dus elke dag opnieuw in de database gezet.
Ja, en? Omdat de gegevens op een bepaalde manier worden aangeleverd, ga jij het op een verkeerde manier in de database opslaan? Jij moet er gewoon voor zorgen dat de data op de juiste plek wordt opgeslagen, in dit geval betekent dit dat je de merken in een aparte tabel gaat opslaan.

Dit heeft echt 10x niks te maken met de manier waarop het wordt aangeleverd.

Iedere dag alles opnieuw in de database wegschrijven is overigens ook niet bijzonder slim. Zolang de data hetzelfde is, is er niet 1 reden om de oude weg te gooien en deze data opnieuw in de database weg te schrijven. Je zou zelfs met een INSERT ... ON DUPLICATE KEY UPDATE bv. alleen datumtijd-stempel kunnen updaten om zo bij te houden wanneer iets voor het laatst is gecontroleerd. Gebruik een UNIQUE op alle velden om deze check te kunnen gebruiken.

Jouw huidige aanpak is in elk geval niet handig en/of efficient, laat staan dat het ook maar iets met een relationele database heeft te maken.
 
Leendert

leendert

09/01/2007 19:11:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 18:14:
Quote:
In dit geval is dit de beste oplossing, de persoon ontvangt elke dag een .cvs bestand van de distributeur met alle producten er in. Hij moet de gegevens uit dit nieuwe bestand zo snel mogelijk in de database kunnen zetten. De producten worden dus elke dag opnieuw in de database gezet.
Ja, en? Omdat de gegevens op een bepaalde manier worden aangeleverd, ga jij het op een verkeerde manier in de database opslaan? Jij moet er gewoon voor zorgen dat de data op de juiste plek wordt opgeslagen, in dit geval betekent dit dat je de merken in een aparte tabel gaat opslaan.

Dit heeft echt 10x niks te maken met de manier waarop het wordt aangeleverd.

Iedere dag alles opnieuw in de database wegschrijven is overigens ook niet bijzonder slim. Zolang de data hetzelfde is, is er niet 1 reden om de oude weg te gooien en deze data opnieuw in de database weg te schrijven. Je zou zelfs met een INSERT ... ON DUPLICATE KEY UPDATE bv. alleen datumtijd-stempel kunnen updaten om zo bij te houden wanneer iets voor het laatst is gecontroleerd. Gebruik een UNIQUE op alle velden om deze check te kunnen gebruiken.

Jouw huidige aanpak is in elk geval niet handig en/of efficient, laat staan dat het ook maar iets met een relationele database heeft te maken.

Ik zet de data er niet elke dag erin maar de persoon waar ik dit voor maakt, het moet dus zo simpel mogelijk zijn. Met een paar klikken moet hij klaar zijn omdat er anders elke dag weer teveel werktijd hier aan verloren gaat.
Hij kan de producten heel simpel en snel in de database zetten door het .cvs bestandje te uploaden en de rest gaat automatisch.

En er zit echt elke dag veel verschil in de lijst, hij levert namelijk hardware aan allerlei bedrijven, en daar verschillen de prijzen echt elke dag.

Ik zou niet weten hoe ik het anders kan doen. Omdat er dan allerlei scripts op het cvs bestand los gelaten moet worden, en dat is me te ingewikkeld.
Ik zie dat gewoon niet zitten.
 
Frank -

Frank -

09/01/2007 19:21:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik zet de data er niet elke dag erin maar de persoon waar ik dit voor maakt, het moet dus zo simpel mogelijk zijn. Met een paar klikken moet hij klaar zijn omdat er anders elke dag weer teveel werktijd hier aan verloren gaat.
Jouw script schrijft de boel weg in de database, dat doe je niet met het handje. Jij moet er dus voor zorgen dat jouw script dit op de juiste manier doet, anders ga je gegarandeerd problemen krijgen.

Heeft dus niks te maken met het kennis-niveau van de gebruiker.
 
Leendert

leendert

09/01/2007 19:31:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 19:21:
Quote:
Ik zet de data er niet elke dag erin maar de persoon waar ik dit voor maakt, het moet dus zo simpel mogelijk zijn. Met een paar klikken moet hij klaar zijn omdat er anders elke dag weer teveel werktijd hier aan verloren gaat.
Jouw script schrijft de boel weg in de database, dat doe je niet met het handje. Jij moet er dus voor zorgen dat jouw script dit op de juiste manier doet, anders ga je gegarandeerd problemen krijgen.

Heeft dus niks te maken met het kennis-niveau van de gebruiker.


dus dan moet ik dat hele bestandje gaan ontleden en naar allerlei tabellen weg schrijven? Dat zie ik echt niet zitten.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.