dubbele gegevens uit db 1 keer printen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Leendert

leendert

09/01/2007 16:27:00
Quote Anchor link
Ik ben een productendatabase aan het maken met zoekfunctie.
De zoekfunctie bestaat uit een dropdownmenu waar een merk gekozen moet worden en een zoekveldje.

De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.

Het dropdownmenu moet gevuld worden met de merken uit de kolom merk.
Maar daar staan de merken tientallen keren in, hoe kan ik er voor zorgen dat elk merk maar één keer geprint word?

Ik hoop dat ik de oplossing snel krijg omdat het deze dagen af moet zijn.

Alvast bedankt! En ik zou het fijn vinden als je het met een voorbeeldscriptje duidelijk wilt maken hoe ik dit aan moet pakken.

Groeten Leendert
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:03:16
 
- wes  -

- wes -

09/01/2007 16:33:00
Quote Anchor link
SELECT DISTINCT veld FROM tabel WHERE veld = waarde
 
Barry

Barry

09/01/2007 16:34:00
Quote Anchor link
je kan het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "SELECT DISTINCT merk FROM producten";
$do = mysql_query($query);

while($restultaat = mysql_fetch_array($do)) {
    echo $resultaat['merk'] . "<br />";
}

?>


SELECT DISTINCT betekent, selecteer alleen de unieke waarden:
http://www.webdevelopersnotes.com/tutorials/sql/online_mysql_guide_the_distinct_keyword.php3

dan doe je je query, en vervolgens met een while loop,
loop je alle merken af, en echo't die + (wat in php een . is) een <br> wat inhoudt, dat er een nieuwe regel gemaakt wordt.
dus het volgende wordt het ongeveer in je html body:

philips<br>
sony<br>
panasonic<br>

enz...

Succes!

Groet,

Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 16:39:00
Quote Anchor link
bedankt allebei!
Zo gaat het lukken :)
 
Frank -

Frank -

09/01/2007 16:44:00
Quote Anchor link
Quote:
De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.
Dan is het datamodel verkeerd, één gegeven (in dit geval het merk) sla je slechts 1x op.

Ga normaliseren en maak een aparte tabel aan om de merken in te zetten. Dan kun je nooit meer met dubbele (reduntante) data komen te zitten. Dit voorkomt een hele berg problemen.

Dus terug naar de tekentafel!
 
Barry

Barry

09/01/2007 16:45:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 16:44:
Quote:
De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.
Dan is het datamodel verkeerd, één gegeven (in dit geval het merk) sla je slechts 1x op.

Ga normaliseren en maak een aparte tabel aan om de merken in te zetten. Dan kun je nooit meer met dubbele (reduntante) data komen te zitten. Dit voorkomt een hele berg problemen.

Dus terug naar de tekentafel!


Dan moet je toch joinen later?
 
Leendert

leendert

09/01/2007 16:59:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 16:44:
Quote:
De database bestaat uit 1 tabel met de naam producten. Er is een kolom die heet merk en hier staan dus de merken van de producten in.
Dan is het datamodel verkeerd, één gegeven (in dit geval het merk) sla je slechts 1x op.

Ga normaliseren en maak een aparte tabel aan om de merken in te zetten. Dan kun je nooit meer met dubbele (reduntante) data komen te zitten. Dit voorkomt een hele berg problemen.

Dus terug naar de tekentafel!


In dit geval is dit de beste oplossing, de persoon ontvangt elke dag een .cvs bestand van de distributeur met alle producten er in. Hij moet de gegevens uit dit nieuwe bestand zo snel mogelijk in de database kunnen zetten. De producten worden dus elke dag opnieuw in de database gezet.
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:03:00
Quote Anchor link
wat is hier fout aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "SELECT DISTINCT merk FROM producten";
$do = mysql_query($query) or die("Er is iets fout gegaan!");
?>


<center>
<form action="producten.php" method="post">
<select name="merk">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

while($restultaat = mysql_fetch_array($do)) {
  print'<option value='.$resultaat["merk"].'>'.$resultaat["merk"].'</option>';
}


?>

</select>
</form>
</center>

het dropdown-veldje blijft leeg....Terwijl er wel producten in de database staan. Er is al verbinding met de database gelegd in het het script voor het gedeelte wat je nu ziet, verbinding is goed want ik kan printen uit de database.
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:07:00
Quote Anchor link
probeer eens bij or die
dit neer te zetten:

or die(mysql_error());

Kijken wat voor fout die geeft...


Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:09:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:07:
probeer eens bij or die
dit neer te zetten:

or die(mysql_error());

Kijken wat voor fout die geeft...


Barry


Hij geeft geen fout...

maar zit de fout misschien in deze tekens: ' en "
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door leendert
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:13:00
Quote Anchor link
ok

en dit:

print'<option value='.$resultaat["merk"].'>'.$resultaat["merk"].'</option>';

naar dit veranderen:

echo "<option value=" . $resultaat['merk'] . ">" . $resultaat['merk'] . "</option>";

werkt dat?

(ja ik ben niet goed in debuggen, dat weet ik...)



Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:16:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:13:
ok

en dit:

print'<option value='.$resultaat["merk"].'>'.$resultaat["merk"].'</option>';

naar dit veranderen:

echo "<option value=" . $resultaat['merk'] . ">" . $resultaat['merk'] . "</option>";

werkt dat?

(ja ik ben niet goed in debuggen, dat weet ik...)



Barry


geeft ook een leeg dropdown-veldje......maar ook geen foutmeldingen ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door leendert
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:19:00
Quote Anchor link
Probeer 't gewoon es te echo'en...

dus zoals in mijn voorbeeldje ^^^^^^

Doet ie dan ook nix?

en probeer ff bovenaan je pagina dit te zetten:
(kijken of dat wat zegt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
error_reporting(E_ALL);
//rest van je code...
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:23:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:19:
Probeer 't gewoon es te echo'en...

dus zoals in mijn voorbeeldje ^^^^^^

Doet ie dan ook nix?

en probeer ff bovenaan je pagina dit te zetten:
(kijken of dat wat zegt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
error_reporting(E_ALL);
//rest van je code...
?>


okej
dan krijg ik een hele pagina vol met deze foutcode:
Notice: Undefined variable: resultaat in c:\program files\easyphp1-8\www\test\formulier.php on line 10
En dat is dus deze regel: echo $resultaat['merk'] . "<br />";
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door leendert
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:25:00
Quote Anchor link
ik zie 'm al
heel stom

resultaat
restultaat

bij while is het restultaat


verkeerde 't' dus...


nu moet het ook met je checkboxes werken...
en als je dus klaar bent met het scripten, haal dan error_reporting weer weg...




Barry
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Leendert

leendert

09/01/2007 17:27:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 09.01.2007 17:25:
ik zie 'm al
heel stom

resultaat
restultaat

bij while is het restultaat

verkeerde 't' dus...

Barry


hahahahahahaha waarom altijd zulke foutjes waar je soms uren naar zit te zoeken :(

Dat is de fout :) nu werkt het!
Bedankt voor je hulp!
 
Barry

Barry

09/01/2007 17:27:00
Quote Anchor link
graag gedaan!

succes verder!


Groet,


Barry

Edit:
Als er nog meer foutmeldingen verschenen behalve die je post'te, dan kun je daar ook altijd vragen over stellen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Frank -

Frank -

09/01/2007 18:14:00
Quote Anchor link
Quote:
In dit geval is dit de beste oplossing, de persoon ontvangt elke dag een .cvs bestand van de distributeur met alle producten er in. Hij moet de gegevens uit dit nieuwe bestand zo snel mogelijk in de database kunnen zetten. De producten worden dus elke dag opnieuw in de database gezet.
Ja, en? Omdat de gegevens op een bepaalde manier worden aangeleverd, ga jij het op een verkeerde manier in de database opslaan? Jij moet er gewoon voor zorgen dat de data op de juiste plek wordt opgeslagen, in dit geval betekent dit dat je de merken in een aparte tabel gaat opslaan.

Dit heeft echt 10x niks te maken met de manier waarop het wordt aangeleverd.

Iedere dag alles opnieuw in de database wegschrijven is overigens ook niet bijzonder slim. Zolang de data hetzelfde is, is er niet 1 reden om de oude weg te gooien en deze data opnieuw in de database weg te schrijven. Je zou zelfs met een INSERT ... ON DUPLICATE KEY UPDATE bv. alleen datumtijd-stempel kunnen updaten om zo bij te houden wanneer iets voor het laatst is gecontroleerd. Gebruik een UNIQUE op alle velden om deze check te kunnen gebruiken.

Jouw huidige aanpak is in elk geval niet handig en/of efficient, laat staan dat het ook maar iets met een relationele database heeft te maken.
 
Leendert

leendert

09/01/2007 19:11:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 18:14:
Quote:
In dit geval is dit de beste oplossing, de persoon ontvangt elke dag een .cvs bestand van de distributeur met alle producten er in. Hij moet de gegevens uit dit nieuwe bestand zo snel mogelijk in de database kunnen zetten. De producten worden dus elke dag opnieuw in de database gezet.
Ja, en? Omdat de gegevens op een bepaalde manier worden aangeleverd, ga jij het op een verkeerde manier in de database opslaan? Jij moet er gewoon voor zorgen dat de data op de juiste plek wordt opgeslagen, in dit geval betekent dit dat je de merken in een aparte tabel gaat opslaan.

Dit heeft echt 10x niks te maken met de manier waarop het wordt aangeleverd.

Iedere dag alles opnieuw in de database wegschrijven is overigens ook niet bijzonder slim. Zolang de data hetzelfde is, is er niet 1 reden om de oude weg te gooien en deze data opnieuw in de database weg te schrijven. Je zou zelfs met een INSERT ... ON DUPLICATE KEY UPDATE bv. alleen datumtijd-stempel kunnen updaten om zo bij te houden wanneer iets voor het laatst is gecontroleerd. Gebruik een UNIQUE op alle velden om deze check te kunnen gebruiken.

Jouw huidige aanpak is in elk geval niet handig en/of efficient, laat staan dat het ook maar iets met een relationele database heeft te maken.

Ik zet de data er niet elke dag erin maar de persoon waar ik dit voor maakt, het moet dus zo simpel mogelijk zijn. Met een paar klikken moet hij klaar zijn omdat er anders elke dag weer teveel werktijd hier aan verloren gaat.
Hij kan de producten heel simpel en snel in de database zetten door het .cvs bestandje te uploaden en de rest gaat automatisch.

En er zit echt elke dag veel verschil in de lijst, hij levert namelijk hardware aan allerlei bedrijven, en daar verschillen de prijzen echt elke dag.

Ik zou niet weten hoe ik het anders kan doen. Omdat er dan allerlei scripts op het cvs bestand los gelaten moet worden, en dat is me te ingewikkeld.
Ik zie dat gewoon niet zitten.
 
Frank -

Frank -

09/01/2007 19:21:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik zet de data er niet elke dag erin maar de persoon waar ik dit voor maakt, het moet dus zo simpel mogelijk zijn. Met een paar klikken moet hij klaar zijn omdat er anders elke dag weer teveel werktijd hier aan verloren gaat.
Jouw script schrijft de boel weg in de database, dat doe je niet met het handje. Jij moet er dus voor zorgen dat jouw script dit op de juiste manier doet, anders ga je gegarandeerd problemen krijgen.

Heeft dus niks te maken met het kennis-niveau van de gebruiker.
 
Leendert

leendert

09/01/2007 19:31:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 09.01.2007 19:21:
Quote:
Ik zet de data er niet elke dag erin maar de persoon waar ik dit voor maakt, het moet dus zo simpel mogelijk zijn. Met een paar klikken moet hij klaar zijn omdat er anders elke dag weer teveel werktijd hier aan verloren gaat.
Jouw script schrijft de boel weg in de database, dat doe je niet met het handje. Jij moet er dus voor zorgen dat jouw script dit op de juiste manier doet, anders ga je gegarandeerd problemen krijgen.

Heeft dus niks te maken met het kennis-niveau van de gebruiker.


dus dan moet ik dat hele bestandje gaan ontleden en naar allerlei tabellen weg schrijven? Dat zie ik echt niet zitten.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.