Dubbele left join

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »
Thuron thuron

thuron thuron

30/07/2011 22:38:34
Quote Anchor link
Hoe kan ik in php een dubbele left join maken binnen 2 tabellen? Ik heb geprobeerd om ze achter elkaar te zetten:

SELECT friends.playerid,friends.friendid,players.id,players.username FROM friends LEFT JOIN players ON friends.playerid = players.id LEFT JOIN players ON friends.friendid = players.id

Maar dat werkt helaas niet :(

Heeft iemand een idee hoe ik dat kan doen?

Mvg,

Tim
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:50:46
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/07/2011 11:00:41
Quote Anchor link
Als je twee keer dezelfde tabel wilt joinen, zul je een alias moeten gebruiken om aan te geven welke tabel je bedoelt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT
  ...
FROM
  friends f
LEFT JOIN
  players AS p1
    ON p1.id = f.playerid
LEFT JOIN
  players AS p2
    ON p2.id = f.playerid

In de SELECT gebruik je nu ook f, p1 en p2 om de tabellen aan te geven waar je informatie uit wilt selecteren...
 
Eric Wagener

Eric Wagener

31/07/2011 14:52:48
Quote Anchor link
Vergeet niet dat je in het select gedeelte in ieder geval een een andere naam moet geven. Dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT friends.*, p1.*, p2.id AS p2_id, p2.username AS p2_username
 ...
 
Thuron thuron

thuron thuron

31/07/2011 17:03:29
Quote Anchor link
ok ik heb het gedeeltelijk voor elkaar. ik heb een query met 2 LEFT JOIN's gemaakt op een tabel met 2 rijen die gebruikersid's die in die rijen staat checkt met een gebruikerstabel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT players.id AS player_id,players.username AS playername, friends.playerid AS friendsplayer_id, friends.friendid AS friend_id
FROM players
LEFT
  JOIN friends
    ON friends.playerid = players.id
LEFT
  JOIN friends as friendtbl
    ON friendtbl.friendid = players.id

als ik bij de eerste LEFT JOIN "AS ...." doe dan werkt de query niet meer en krijg ik een melding: Unknown column 'friends.playerid' in 'field list'

het enige probleem nu nog is: Met deze query krijg ik 2 rijen per LEFT JOIN ipv 2 rijen voor beide JOINS. Hoe zorg ik ervoor dat de gegevens van beide joins op 1 rij komen te staan?

PS: te lang niet meer op dit forum geweest en heb geen idee meer hoe de code tag werkt. Mijn excuses.

PPS: ah thanks ik deed <> ipv []
Gewijzigd op 31/07/2011 17:10:54 door thuron thuron
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2011 17:09:15
Quote Anchor link
Zet je code tussen [code] en [/code]
 
Eric Wagener

Eric Wagener

31/07/2011 17:33:45
Quote Anchor link
Door ze in de select op te nemen. Dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT players.id AS player_id, players.username AS playername,
    friends.playerid AS friendsplayer_id, friends.friendid AS friend_id,
    friendstbl.playerid AS friendtblsplayer_id, friendstbl.friendid AS friendtbl_id
FROM players
LEFT
  JOIN friends
    ON friends.playerid = players.id
LEFT
  JOIN friends as friendtbl
    ON friendtbl.friendid = players.id


Overigens geef ik mijn kolommen altijd unieke namen, dat is makkelijker bij het selecteren. Dus id van de friends tabel zou dan bijvoorbeeld fr_id worden en het id van de players pl_id.
Dan kun je dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT players.*, friends.*,
  friendstbl.playerid AS friendtblsplayer_id, friendstbl.friendid AS friendtbl_id
  ...

Zo hoef je minder uit te schrijven en voorkomt vergissingen en "ambiguous" meldingen.
Gewijzigd op 31/07/2011 17:40:08 door Eric Wagener
 
Thuron thuron

thuron thuron

31/07/2011 20:20:38
Quote Anchor link
hmm als k dat probeer dan geeft ie dezelfde error die ik eerder beschreef: Unknown column 'friendstbl.playerid' in 'field list'
deze slaat op de friendstbl.playerid in de select, dus daar herkent ie um niet op een of andere manier...

EDIT: ik heb het voor elkaar, zaten wat spelfouten in de tabelnamen. nu laat ie het volgende zien:


player_id playername
235 thuron

friendsplayer_id friendtbl_id
235 NULL

ik heb het bijna voor elkaar, is het mogelijk om in de query de friendsplayer_id met de players.id te vergelijken en dan de players.username uit dezelfde rij te pakken?
Gewijzigd op 31/07/2011 21:26:59 door thuron thuron
 
Thuron thuron

thuron thuron

02/08/2011 10:52:12
Quote Anchor link
ik zit nu met een nieuw probleem. Ik heb 1 query voor het ophalen van de vrienden van de speler, dan heb ik een while die voor elke vriend aan de hand van de id de naam ophaalt, en daarna heb ik ook nog een foreach die voor elke vriend moet gaan kijken of hij/zij online is. Is er een manier om dit te doen zonder dat mijn database zo belast word met 2 queries per vriend?...
 
Thuron thuron

thuron thuron

03/08/2011 19:51:52
Quote Anchor link
bump
 
Thuron thuron

thuron thuron

04/08/2011 21:07:07
Quote Anchor link
Iemand?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

04/08/2011 21:13:30
Quote Anchor link
Waarom loop je steeds te bumpen, na 1 keer bumpen en geen antwoord dan moet je je toch wel bedenken dat je op de laatst gestelde vraag al antwoord is gegeven.

Probeer zelf eens in de gegeven query ook de status "online/offline" op te halen.
 
Thuron thuron

thuron thuron

05/08/2011 12:46:51
Quote Anchor link
dat probeer ik ook maar aangezien ik alle namen van de vrienden in een array zet is het moeilijk om daar ook de status bij te zetten...

ps: Probeer eens op een vriendelijke/normale manier te posten, ik heb je berichten bekeken en je zit alleen maar mensen af te zeiken.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

05/08/2011 13:40:08
Quote Anchor link
Thuron, ik denk dat het beter is om even een nieuw topic aan te maken met alle relevante voorbeelden en code erbij. Tenslotte is het ook een nieuw probleem.
 
Thuron thuron

thuron thuron

05/08/2011 14:21:01
Quote Anchor link
ik denk dat ik al een oplossing heb: 2 arrays met de info in de verschillende arrays op dezelfde positie. geen idee of het de makkelijkste manier is maar voor nu kan het. iig bedankt voor de hulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.