Dubbele left join

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Thuron thuron

thuron thuron

30/07/2011 22:38:34
Quote Anchor link
Hoe kan ik in php een dubbele left join maken binnen 2 tabellen? Ik heb geprobeerd om ze achter elkaar te zetten:

SELECT friends.playerid,friends.friendid,players.id,players.username FROM friends LEFT JOIN players ON friends.playerid = players.id LEFT JOIN players ON friends.friendid = players.id

Maar dat werkt helaas niet :(

Heeft iemand een idee hoe ik dat kan doen?

Mvg,

Tim
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:06:43
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/07/2011 11:00:41
Quote Anchor link
Als je twee keer dezelfde tabel wilt joinen, zul je een alias moeten gebruiken om aan te geven welke tabel je bedoelt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT
  ...
FROM
  friends f
LEFT JOIN
  players AS p1
    ON p1.id = f.playerid
LEFT JOIN
  players AS p2
    ON p2.id = f.playerid

In de SELECT gebruik je nu ook f, p1 en p2 om de tabellen aan te geven waar je informatie uit wilt selecteren...
 
Eric Wagener

Eric Wagener

31/07/2011 14:52:48
Quote Anchor link
Vergeet niet dat je in het select gedeelte in ieder geval een een andere naam moet geven. Dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT friends.*, p1.*, p2.id AS p2_id, p2.username AS p2_username
 ...
 
Thuron thuron

thuron thuron

31/07/2011 17:03:29
Quote Anchor link
ok ik heb het gedeeltelijk voor elkaar. ik heb een query met 2 LEFT JOIN's gemaakt op een tabel met 2 rijen die gebruikersid's die in die rijen staat checkt met een gebruikerstabel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT players.id AS player_id,players.username AS playername, friends.playerid AS friendsplayer_id, friends.friendid AS friend_id
FROM players
LEFT
  JOIN friends
    ON friends.playerid = players.id
LEFT
  JOIN friends as friendtbl
    ON friendtbl.friendid = players.id

als ik bij de eerste LEFT JOIN "AS ...." doe dan werkt de query niet meer en krijg ik een melding: Unknown column 'friends.playerid' in 'field list'

het enige probleem nu nog is: Met deze query krijg ik 2 rijen per LEFT JOIN ipv 2 rijen voor beide JOINS. Hoe zorg ik ervoor dat de gegevens van beide joins op 1 rij komen te staan?

PS: te lang niet meer op dit forum geweest en heb geen idee meer hoe de code tag werkt. Mijn excuses.

PPS: ah thanks ik deed <> ipv []
Gewijzigd op 31/07/2011 17:10:54 door thuron thuron
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2011 17:09:15
Quote Anchor link
Zet je code tussen [code] en [/code]
 
Eric Wagener

Eric Wagener

31/07/2011 17:33:45
Quote Anchor link
Door ze in de select op te nemen. Dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT players.id AS player_id, players.username AS playername,
    friends.playerid AS friendsplayer_id, friends.friendid AS friend_id,
    friendstbl.playerid AS friendtblsplayer_id, friendstbl.friendid AS friendtbl_id
FROM players
LEFT
  JOIN friends
    ON friends.playerid = players.id
LEFT
  JOIN friends as friendtbl
    ON friendtbl.friendid = players.id


Overigens geef ik mijn kolommen altijd unieke namen, dat is makkelijker bij het selecteren. Dus id van de friends tabel zou dan bijvoorbeeld fr_id worden en het id van de players pl_id.
Dan kun je dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT players.*, friends.*,
  friendstbl.playerid AS friendtblsplayer_id, friendstbl.friendid AS friendtbl_id
  ...

Zo hoef je minder uit te schrijven en voorkomt vergissingen en "ambiguous" meldingen.
Gewijzigd op 31/07/2011 17:40:08 door Eric Wagener
 
Thuron thuron

thuron thuron

31/07/2011 20:20:38
Quote Anchor link
hmm als k dat probeer dan geeft ie dezelfde error die ik eerder beschreef: Unknown column 'friendstbl.playerid' in 'field list'
deze slaat op de friendstbl.playerid in de select, dus daar herkent ie um niet op een of andere manier...

EDIT: ik heb het voor elkaar, zaten wat spelfouten in de tabelnamen. nu laat ie het volgende zien:


player_id playername
235 thuron

friendsplayer_id friendtbl_id
235 NULL

ik heb het bijna voor elkaar, is het mogelijk om in de query de friendsplayer_id met de players.id te vergelijken en dan de players.username uit dezelfde rij te pakken?
Gewijzigd op 31/07/2011 21:26:59 door thuron thuron
 
Thuron thuron

thuron thuron

02/08/2011 10:52:12
Quote Anchor link
ik zit nu met een nieuw probleem. Ik heb 1 query voor het ophalen van de vrienden van de speler, dan heb ik een while die voor elke vriend aan de hand van de id de naam ophaalt, en daarna heb ik ook nog een foreach die voor elke vriend moet gaan kijken of hij/zij online is. Is er een manier om dit te doen zonder dat mijn database zo belast word met 2 queries per vriend?...
 
Thuron thuron

thuron thuron

03/08/2011 19:51:52
Quote Anchor link
bump
 
Thuron thuron

thuron thuron

04/08/2011 21:07:07
Quote Anchor link
Iemand?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

04/08/2011 21:13:30
Quote Anchor link
Waarom loop je steeds te bumpen, na 1 keer bumpen en geen antwoord dan moet je je toch wel bedenken dat je op de laatst gestelde vraag al antwoord is gegeven.

Probeer zelf eens in de gegeven query ook de status "online/offline" op te halen.
 
Thuron thuron

thuron thuron

05/08/2011 12:46:51
Quote Anchor link
dat probeer ik ook maar aangezien ik alle namen van de vrienden in een array zet is het moeilijk om daar ook de status bij te zetten...

ps: Probeer eens op een vriendelijke/normale manier te posten, ik heb je berichten bekeken en je zit alleen maar mensen af te zeiken.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

05/08/2011 13:40:08
Quote Anchor link
Thuron, ik denk dat het beter is om even een nieuw topic aan te maken met alle relevante voorbeelden en code erbij. Tenslotte is het ook een nieuw probleem.
 
Thuron thuron

thuron thuron

05/08/2011 14:21:01
Quote Anchor link
ik denk dat ik al een oplossing heb: 2 arrays met de info in de verschillende arrays op dezelfde positie. geen idee of het de makkelijkste manier is maar voor nu kan het. iig bedankt voor de hulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.