Dubbele post voorkomen, history backbutton

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 13:56:15
Quote Anchor link
Ik zoek naar een oplossing hoe ik kan voorkomen dat iemand een formulier invult en daarna terug gaat via de history button van de browser en dan de waardes weer opnieuw kan invoeren.

F5 refresh is al voorkomen dat ik een redirect gebruik maar gebruikers kunnen weer terug naar het ingevulde formulier.

Wie weet hoe ik dat zal kunnen aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 18:02:51
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 14:06:10
Quote Anchor link
Het probleem is een beetje: hoe kun je een gebruiker echt uniek identificeren?

Je zou kunnen gaan voor een volgende opzet: om een formulier in te kunnen vullen moet iemand een token hebben. Dit token kun je aanvragen middels een e-mailadres. En je maakt het zo dat je slechts 1 token aan kunt vragen per e-mailadres.

Heb je nog steeds het probleem bij mensen met meerdere e-mailadressen, maar dan ligt iig de lat een stuk hoger denk ik.

Of eenvoudigere oplossingen, maar die werken wellicht minder vaak of zijn onhandig:
- controle op IP-adres; het kan zijn dat een groep mensen naar buiten toe hetzelfde IP hebben, deze wil je niet op voorhand benadelen
- controle op cookie; maar deze kan iemand eenvoudig verwijderen omdat dit client side is.

Hoe beter je oplossing, hoe complexer waarschijnlijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2015 14:35:13
Quote Anchor link
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.
Gewijzigd op 14/04/2015 14:35:40 door - Ariën -
 
- wes  -

- wes -

14/04/2015 15:18:52
Quote Anchor link
Met een csrf-token kan je 2 vliegen in 1 klap slaan. En je bent veiliger en je vangt dit probleem ook (deels) af
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 16:23:09
Quote Anchor link
Quote:
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.

1 karakter aanpassen en je bent hier al omheen?
EDIT: of je sessiecookie weggooien

Quote:
Met een csrf-token kan je 2 vliegen in 1 klap slaan. En je bent veiliger en je vangt dit probleem ook (deels) af

Dit lost een ander probleem op denk ik.

Als ik de topicstarter goed begrijp zoekt hij een manier om ervoor te zorgen dat iemand maar 1x een formulier in kan dienen. Iets soortgelijks doe je toch ook als je (op verzoek) eenmalig een enquete invult? Daarbij krijgt men ook een token toegestuurd waarbij men toegang krijgt tot de enquete.
Gewijzigd op 14/04/2015 16:23:44 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2015 16:25:44
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 14/04/2015 16:23:09:
Quote:
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.

1 karakter aanpassen en je bent hier al omheen?
EDIT: of je sessiecookie weggooien

Dat weet ik, maar ik heb een groot vermoeden dat de TS een oplossing zoekt om door userfoutjes berichten niet dubbel door te sturen.
 
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 16:53:10
Quote Anchor link
Ik heb nu een token gebruikt die ik met de gegevens opsla in de DB, bij Chrome en IE werkt het goed want als je terug gaat/navigeert naar het formulier dan staat het zelfde token in de hidden input (broncode) die is gebruikt bij het invullen van de form dus ik hoef bij een dubbele post alleen maar te machten en diegene een foutmelding geven of door te sturen naar een blanke formulier of naar de index.

Alleen bij FireFox werkt het niet, want als je terug gaat dan maakt FireFox een nieuwe token aan en wordt de token die mee werd gestuurd niet gebruikt.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/04/2015 17:09:28
Quote Anchor link
Ferdi R op 14/04/2015 16:53:10:
Alleen bij FireFox werkt het niet, want als je terug gaat dan maakt FireFox een nieuwe token aan en wordt de token die mee werd gestuurd niet gebruikt.


Dat zou betekenen dat Firefox zijn cache niet gebruikt maar de pagina opnieuw download. De ingevulde gegevens zouden dan leeg moeten zijn (of een standaard waarde hebben), zeg maar dezelfde situatie als dat de pagina de eerste keer door een gebruiker opgevraagd wordt. De gebruiker moet dan alles al opnieuw invullen wil deze nog een keer gepost worden.. zal niet zo vaak gebeuren lijkt me?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 17:21:02
Quote Anchor link
Je moet natuurlijk ook onthouden dat een formulier al een keer is ingevuld met het unieke token wat maar 1x (op verzoek) verstrekt is aan een specifieke gebruiker (bijvoorbeeld via e-mail).

Dat is een redelijke sure-safe manier om te garanderen dat iemand maar 1x (per e-mailadres) een formulier indient.
 
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 18:22:54
Quote Anchor link
Nu werkt het in Chrome ook niet meer, net nog wel.

Ik denk dat ik het anders ga doen, Ik zet de token in een cookie als de gebruiker op de knop "naar formulier" klikt.
De cookie/token voer ik dan mee met de gegevens in de DB zodat ik daarmee kan matchen, De gebruiker kan alleen weer nieuwe gegevens invoeren via de knop "naar formulier" en krijgt dan een nieuwe cookie voor een nieuwe invoer.

Toevoeging op 14/04/2015 19:02:21:

Ahah, nu merk ik dat als je een cookie voor de gebruiker aanmaakt op een pagina en hem doorstuurt en de gebruiker wil terug navigeren dat de browser dan een lege pagina laat zien omdat daar een cookie is aangemaakt.

Op zo'n manier wordt het formulier niet meer getoond en dan kan de gebruiker niets anders dan een pagina verder terug en opnieuw beginnen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 19:29:08
Quote Anchor link
Als het mogelijk moet zijn om het formulier meerdere keren in te vullen (maar niet elke keer met "dezelfde" waarden):

Er zijn zelfs addons voor om formulieren automatisch in te vullen...

Wat je wilt is een beetje tegenstrijdig.

Je wilt dat mensen formulieren kunnen invullen, maar ook weer niet?

Stop het formulier achter een login als je hier meer controle over wilt hebben.
Gewijzigd op 14/04/2015 19:30:00 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.