Dubbele post voorkomen, history backbutton

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 13:56:15
Quote Anchor link
Ik zoek naar een oplossing hoe ik kan voorkomen dat iemand een formulier invult en daarna terug gaat via de history button van de browser en dan de waardes weer opnieuw kan invoeren.

F5 refresh is al voorkomen dat ik een redirect gebruik maar gebruikers kunnen weer terug naar het ingevulde formulier.

Wie weet hoe ik dat zal kunnen aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 13:37:20
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 14:06:10
Quote Anchor link
Het probleem is een beetje: hoe kun je een gebruiker echt uniek identificeren?

Je zou kunnen gaan voor een volgende opzet: om een formulier in te kunnen vullen moet iemand een token hebben. Dit token kun je aanvragen middels een e-mailadres. En je maakt het zo dat je slechts 1 token aan kunt vragen per e-mailadres.

Heb je nog steeds het probleem bij mensen met meerdere e-mailadressen, maar dan ligt iig de lat een stuk hoger denk ik.

Of eenvoudigere oplossingen, maar die werken wellicht minder vaak of zijn onhandig:
- controle op IP-adres; het kan zijn dat een groep mensen naar buiten toe hetzelfde IP hebben, deze wil je niet op voorhand benadelen
- controle op cookie; maar deze kan iemand eenvoudig verwijderen omdat dit client side is.

Hoe beter je oplossing, hoe complexer waarschijnlijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2015 14:35:13
Quote Anchor link
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.
Gewijzigd op 14/04/2015 14:35:40 door - Ariën -
 
- wes  -

- wes -

14/04/2015 15:18:52
Quote Anchor link
Met een csrf-token kan je 2 vliegen in 1 klap slaan. En je bent veiliger en je vangt dit probleem ook (deels) af
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 16:23:09
Quote Anchor link
Quote:
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.

1 karakter aanpassen en je bent hier al omheen?
EDIT: of je sessiecookie weggooien

Quote:
Met een csrf-token kan je 2 vliegen in 1 klap slaan. En je bent veiliger en je vangt dit probleem ook (deels) af

Dit lost een ander probleem op denk ik.

Als ik de topicstarter goed begrijp zoekt hij een manier om ervoor te zorgen dat iemand maar 1x een formulier in kan dienen. Iets soortgelijks doe je toch ook als je (op verzoek) eenmalig een enquete invult? Daarbij krijgt men ook een token toegestuurd waarbij men toegang krijgt tot de enquete.
Gewijzigd op 14/04/2015 16:23:44 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2015 16:25:44
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 14/04/2015 16:23:09:
Quote:
De md5() waarde van het bericht in een sessie opslaan? En deze na een minuut verwijderen.

1 karakter aanpassen en je bent hier al omheen?
EDIT: of je sessiecookie weggooien

Dat weet ik, maar ik heb een groot vermoeden dat de TS een oplossing zoekt om door userfoutjes berichten niet dubbel door te sturen.
 
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 16:53:10
Quote Anchor link
Ik heb nu een token gebruikt die ik met de gegevens opsla in de DB, bij Chrome en IE werkt het goed want als je terug gaat/navigeert naar het formulier dan staat het zelfde token in de hidden input (broncode) die is gebruikt bij het invullen van de form dus ik hoef bij een dubbele post alleen maar te machten en diegene een foutmelding geven of door te sturen naar een blanke formulier of naar de index.

Alleen bij FireFox werkt het niet, want als je terug gaat dan maakt FireFox een nieuwe token aan en wordt de token die mee werd gestuurd niet gebruikt.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/04/2015 17:09:28
Quote Anchor link
Ferdi R op 14/04/2015 16:53:10:
Alleen bij FireFox werkt het niet, want als je terug gaat dan maakt FireFox een nieuwe token aan en wordt de token die mee werd gestuurd niet gebruikt.


Dat zou betekenen dat Firefox zijn cache niet gebruikt maar de pagina opnieuw download. De ingevulde gegevens zouden dan leeg moeten zijn (of een standaard waarde hebben), zeg maar dezelfde situatie als dat de pagina de eerste keer door een gebruiker opgevraagd wordt. De gebruiker moet dan alles al opnieuw invullen wil deze nog een keer gepost worden.. zal niet zo vaak gebeuren lijkt me?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 17:21:02
Quote Anchor link
Je moet natuurlijk ook onthouden dat een formulier al een keer is ingevuld met het unieke token wat maar 1x (op verzoek) verstrekt is aan een specifieke gebruiker (bijvoorbeeld via e-mail).

Dat is een redelijke sure-safe manier om te garanderen dat iemand maar 1x (per e-mailadres) een formulier indient.
 
Ferdi R

Ferdi R

14/04/2015 18:22:54
Quote Anchor link
Nu werkt het in Chrome ook niet meer, net nog wel.

Ik denk dat ik het anders ga doen, Ik zet de token in een cookie als de gebruiker op de knop "naar formulier" klikt.
De cookie/token voer ik dan mee met de gegevens in de DB zodat ik daarmee kan matchen, De gebruiker kan alleen weer nieuwe gegevens invoeren via de knop "naar formulier" en krijgt dan een nieuwe cookie voor een nieuwe invoer.

Toevoeging op 14/04/2015 19:02:21:

Ahah, nu merk ik dat als je een cookie voor de gebruiker aanmaakt op een pagina en hem doorstuurt en de gebruiker wil terug navigeren dat de browser dan een lege pagina laat zien omdat daar een cookie is aangemaakt.

Op zo'n manier wordt het formulier niet meer getoond en dan kan de gebruiker niets anders dan een pagina verder terug en opnieuw beginnen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/04/2015 19:29:08
Quote Anchor link
Als het mogelijk moet zijn om het formulier meerdere keren in te vullen (maar niet elke keer met "dezelfde" waarden):

Er zijn zelfs addons voor om formulieren automatisch in te vullen...

Wat je wilt is een beetje tegenstrijdig.

Je wilt dat mensen formulieren kunnen invullen, maar ook weer niet?

Stop het formulier achter een login als je hier meer controle over wilt hebben.
Gewijzigd op 14/04/2015 19:30:00 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.